Hvitfeldtsgatan 9

Underbar vindslägenhet, belägen högst upp i pampig fastighet. Njut av lugnet och det fria och insynsskyddade läget. De rätta vindsattributen ger karaktär och utsikten över staden är magisk! Sociala öppna ytor, generös takhöjd och en underbar terrass mot sydost, den givna platsen vår och sommar! Välskött Brf och hiss.


Hvitfeldtsgatan 9

Bostadsrätt

2 + kök

4374 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

76kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en vindsdröm med utsikt och terrass. Belägen i en omtyckt förening och en välskött fastighet som präglas av bevarade detaljer från tidigt 1910-tal. Lägenheten har alla rätt för dig som söker en vind med det där extra. Spännande vinklar, klassiska takvåningsattribut och ett påtagligt lugn ger intryck av en egen värld. Rejäla synliga murstockar, takfönster, terrass mot sydost och en utsikt över staden som etsar sig fast. Behaglig vattenburen golvvärme löper genom lägenheten och bygger bort radiatorer och frigör väggyta. Den genomgående planlösningen med fönster i två väderstreck tillsammans med takhöjden och läget högst upp i huset gör lägenheten väldigt ljus, luftig och välkomnande. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter och området runtom har utvecklats något enormt de senaste åren. Mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs muren utanför Piccolino varvas en snabb espresso med lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. För dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar och vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik.

Och så tillbaka till detta fantastiska hem. En massiv stentrappa tar dig upp till entrén på Hvitfeldtsgatan 9 och hissen tar dig smidigt och snabbt upp till våning 6/6. Hissen nås även direkt från markplan om ni kommer med tunga kassar eller kanske en barnvagn. Lägenhetens förråd ligger i källaren och är cirka 6 kvadratmeter stort.

Hall
+
Det sägs att första intrycket är avgörande så välkommen till ett rofyllt hem med karaktär. Här bor du avskilt och ostört på översta våningsplanet. Hallen som möter dig bjuder på en luftig känsla med öppenhet och ljusinsläpp från både vardagsrum, kök och takfönster. Till vänster finns en nisch som rymmer alla kappor och skor. 2016 målades alla väggarna i lägenheten i vitt och murstockarna målades i grått. På golvet ligger en ekparkett som slipades 2014 och golvet behöver ses över igen.

Vardagsrum
+
Som en naturlig förlängning av hallen följer vardagsrummet. Luftigt och ljust med skön takhöjd. Utsikten från fönsterkupan är inget annat än magisk och långt där nere myllrar det av folk, men här uppe är det lugnt, tyst och bara vackert. Titta ut mot Esperantoplatsen, Kungshöjds takåsar och mot Läppstiftet. I vardagsrummet finns gott om plats för både större soffgrupp och ett matbord med plats för åtta gäster.

Sovrum
+
En skjutdörr i ek avskiljer vardagsrum och sovrum. Harmoniskt, insynsskyddat och med himlen som närmsta granne. Precis lagom stort med plats för en 1,8 meter bred säng och kläderna ryms i en klädkammare. Även från denna takkupa är utsikten magisk.

Kök
+
Stilrent och klassiskt i vitt och ek. Praktisk layout i vinkel och gott om arbetsytor. Köket är utrustat med keramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt och diskmaskin (samtliga från Gorenje - 2005/2006) och en kyl/frys (Samsung - 2016). Hela köket får ett fantastiskt ljusinsläpp det stora fönsterpartiet mot terrassen och invid fönsterpartiet passar ett mindre matbord perfekt. Vår och sommartid står dörren allt som oftast öppen och gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Terrass
+
Terrassen känns utan tvekan som en förlängning av köket och vår och sommartid tillbringas många timmar här. Gillar man ett högt ostört läge, blir det nog inte bättre än så här. Mot sydost och med sol fram till cirka 14.00. Blicka ut över hela södra staden och ända bort mot Liseberg och Gothia Towers. En imponerande vy som är lika vacker året om. På golvet ligger en trall i lärkträ och kvällstid finns belysning som tillsammans med ljuslyktorna och reglerbar belysning fulländar upplevelsen. En solig men fortfarande kall vårkväll värmer infravärmen gott.

Badrum
+
Centrerat i lägenhet och med ingång från hallen nås badrummet. Rymligt och med fönster högst upp som släpper in dagsljuset även här. Liksom i övriga lägenheten är färgsättningen klassisk med vitt, grått och inredning i ek. Badrummet är utrustat med dusch med ny blandare från Gustavsberg, skön golvvärme, WC, badrumsspegel med belysning, kommod för förvaring med ovanliggande handfat och en ny tvättmaskin från Bosch. Spotlights med dimmerfunktion i tak.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!