Hvitfeldtsgatan 7A

Med ett rofyllt läge på Kungshöjd erbjuds nu en sekelskiftesvåning som stoltserar med inte mindre än tre rum i fil, tidstypiska detaljer som originalfönster, brädgolv och fina listverk samt balkong med kvällssol och utsikt mot hamninloppet. Tre möjliga sovrum och gott om platsbyggd förvaring. Välskött och stabil Brf. Vån 3/6, hiss.


Hvitfeldtsgatan 7A

Bostadsrätt

4.5 + Kök

7376 kr/mån

3 av 6 (hiss finns)

145kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en sann Kungshöjdsvåning där ni möts av en varm och hemtrevlig atmosfär och där varje rum smyckas av tidsenliga detaljer. Föreningen har en vacker tegelfastighet anno 1913 i sin ägo som de förvärvade fastigheten för 15 år sedan. Föreningens två innergårdar genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gårdarna med blomstrande planteringar och flertalet utegrupper erbjuder gott om plats. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. För barnen finns en lekplatsen längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Lägenheten har ett förråd i källaren om cirka 2,8 kvm.

Hall
+
Efter att ha stigit in genom porten möts ni av ett välskött trapphus och hissen tar er upp till våning 3/6. Bakom ytterdörren som är målad i en tidsenlig grön kulör välkomnar lägenhetens rymliga hall. Här erbjuds gott om plats genom avhängning direkt till höger och i en platsbyggd förvaring ryms hela familjens kappor och skor. På golvet ligger ett brädgolv i original som löper vidare in i lägenhetens samtliga rum och redan i hallen gör sig det tidiga 1910-talet sig påmint. Brf Hvitfeldtsgatan 7-9 är en av de föreningar på Kungshöjd där flest originaldetaljer bevarats. Handblåsta fönster, spegeldörrar, stram stuckatur, gjutjärnselement och dekorativa listverk.

Vardagsrum
+
Mot Hvitfeldtsgatan ligger tre rum i fil som smyckas av välbevarade detaljer. Ledord för dessa rum är ljus och rymd. Vackra snickerier, höga profilerade lister, spegeldörrar, originalfönster och djupa fönsternischer ger den känsla man eftersträvar i en pampig fastighet anno 1913. Det första av de tre rummen som nås från hallen är idag disponerat som en matsal. Här ryms ett rejält matbord för ett dussintal gäster och från matsalen når du balkongen.


Det tredje rummet i fil är idag ett härligt tv-rum. Från fönstren blickar ni ner över Luntantutrappans grönska och även detta rum passar perfekt som sovrum om ni är många i familjen. Rummet erbjuder gott om plats för socialt umgänge och rymmer soffgrupp, tv-möbel och läshörna. I detta rum, liksom i matsalen, är väggarna målade i en ljusgrå nyans som fint framhäver alla snickerier.

Serveringsgång och walk-in-closet
En serveringsgång binder samman rummen i fil med huvudsovrum, kammare och kök som vetter mot gård. Från serveringsgången nås även badrummet och den stora klädkammaren - en riktig dröm vad gäller förvaring om cirka 8 kvadrat!

Arbetsrum/bibliotek
+
I fil med matsalen ligger ännu ett rymligt rum som idag disponeras som ett kombinerat arbetsrum och bibliotek. De generösa ytorna tillsammans med den väl tilltagna takhöjden ger en luftig atmosfär och detta rum kan även utgöra masterbedroom för er som önskar tre sovrum. Dessa 145 kvadratmeter bjuder på en alldeles speciell atmosfär och trivselfaktorn är hög. Fönsterpartiet i original är ett smycke i sig och de tre rummen i fil avskiljs med dekorativa spegelpardörrar.

Sovrum
+
Mot rofylld gård ligger huvudsovrummet. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och i vita garderober erbjuds gott om förvaring. Njut av söderljuset och njut av tystnaden och lugnet som präglar detta hem. Generös takhöjd meter, vacker stuckatur, takrosett, höga fotlister och fina listverk.

Kök
+
Mycket trivsamt och charmfullt kök med lantlig atmosfär. Köksinredningen är vit och ovan bänkskivorna i ek är det kaklat med ett cremefärgat kakel. Utöver köksinredningen erbjuds även gott om förvaring i två tidstypiska skafferi och serveringsskåp. Köket är utrustat med gashäll, fläkt, integrerad diskmaskin, mikro och ugn i arbetshöjd samt kyl och frys. Charmfulla vinklar och med plats för ett matbord för fyra. Från köket är det utgång till kökstrapphuset och den gemensamma balkongen som vetter mot innergården och söder.

Kammare
+
Vägg i vägg med köket ligger kammaren. Idag nyttjas rummet som ett arbetsrum men passar lika bra som gästrum eller barnrum.

Badrum
+
Från serveringsgången nås badrummet som renoverades i samband med föreningens stambyte 2003-2005. Ljusgrått klinker på golv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i en varm ljus ton. Badrummet är utrustat med dusch, handfat med kommod, tvättmaskin och WC.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!