Hvitfeldtsgatan 2A

En luftig och ljus trettiotalsdröm med fungerande öppen spis och en fantastisk utsikt över grönska och takåsar från de tre rummen i fil mot söder. Rymligt vardagsrum och kök, två bra sovrum och gott om förvaring i flertalet vackra serveringsskåp och klädkammare. Direktaccess till den mysiga gården. Välskött och stabil förening.


Hvitfeldtsgatan 2A

Bostadsrätt

3 + kök

5508 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

117kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Belägen högt upp på Kungshöjd, längst ut på Hvitfeldtsgatan i vacker 30-talsfastighet, välkomnas ni till denna luftiga trea och Brf Nonus. Här uppe på höjden är utsikten enastående och som boende på Kungshöjd kan man njuta av det bästa från två världar, endast ett stenkast från stadspulsen samtidigt som det framför fastigheten är helt fritt från biltrafik och tystnaden är påtaglig. Framför huset ligger den gamla bastionen och denna plats kallas av vissa inbitna Kungshöjdsbor för "Göteborgs största balkong". Grilla eller bara slå dig ned i gräset och njut av solnedgången, spring in och hämta ett extra glas vin om det kommer fler vänner förbi. Är det barn med i sällskapet så ta trappan ner till lekplatsen som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Och så tillbaka till läget. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Varför inte handla med dig lite gott på vägen hem från promenaden, med Feskekörkas utbud runt hörnet blir middagarna lite roligare även till vardags.

Brf Nonus välkomnar er med ett välskött trapphus med marmorerade väggar i tidsenliga kulörer och trappsteg i sten. Denna lägenhet ligger en halv trappa upp och erbjuder tre rum i fil med ett fritt söderläge och kök med utgång till gården där körsbärsträdet står i full blom om ett par månader. Läget i huset tillsammans med planlösningen och direktaccessen till innergården ger villakänsla och detta är ett hem med hög trivselfaktor som bjuder på både rymd, bra funktion och mycket god förvaring i flertalet klädkammare och serveringsskåp. Spegeldörrar, nätt stuckatur, fiskbensparkett och massiva fönsterbräden sätter karaktär och påminner om det vackra från när huset byggdes för nu snart 90 år sedan.

Hall
+
Pampiga pardörrar i massivt trä leder in i hallen och kapprummet. Här ryms alla kappor, skor och väskor och ett par kliv vidare in så möts ni av den möblerbara hallen. Här värmer elden från den öppna spisen gott kalla vinterkvällar så slå dig ned i favoritfåtöljen och läs en god bok. Hallen passar ypperligt som ett mindre bibliotek eller arbetshörna. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och lägenhetens ytskikt är genomgående fina. På golvet ligger en massiv fiskbensparkett som löper vidare in i vardagsrummet och ett av sovrummen.

Vardagsrum
+
Öppningen mellan hall och vardagsrum är så stor att du både ser, hör och känner värmen från spisen ända in i vardagsrummet. Vardagsrummet bjuder på riktigt generösa ytor och det här rummet är tillräckligt stort för att inreda med både soffa, tv-möbel och ett större matsalsbord. Genom de två fönstren flödar söderljuset in och utsikten över takåsarna i Linné, Haga och Masthugget och hamninloppet är storslagen. Kryp upp i de djupa fönsternischerna där fönsterbrädena är i massiv sten, och bara ta in lugnet. Vardagsrummet är tapetserat med en rofylld och diskret tapet.

Sovrum/Arbetsrum
+
Lägenheten har två sovrum, båda i bra storlek. Rummet vägg i vägg med vardagsrummet fungerar idag som ett kombinerat arbetsrum och sovrum för lilla Jon. Rummet har spännande vinklar och lite formen av en tårtbit. Även från sovrummen har man fin utsikt och vyn är lika vacker sommartid när grönskan blomstrar som nu i februari då den vita snön täcker innerstadens tak. Barnrummet är målat i en varmgrå ton som på ett fint sätt framhäver de tidsenliga snickerierna. I en integrerad klädkammare ryms gott om förvaring och på golvet ligger en fin fiskbensparkett.

Huvudsovrum
+
Precis lagom stort med plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbel. Fritt, ljust och insynsskyddat. Förmånen att få vakna upp med en makalöst fin utsikt varje dag ger en riktigt fin start på dagen. Väggarna är tapetserade med en blommig tapet och på golvet ligger en ekparkett.

Serveringsgång
+
I de flesta lägenheter i gamla hus är förvaring en bristvara men inte i detta hem. Bara i serveringsgången finns två stora klädkammare (cirka 1,5 kvm respektive 2 kvm), två serveringsskåp, en garderob och ett integrerat städskåp. Det mörka golvet tillsammans med väggarna framhäver de vackra trettiotalssnickerierna på bästa sätt. Serveringsgången leder er vidare in till köket och härifrån nås även badrummet.

Kök
+
Ett riktigt härligt sällskapskök med gott om plats för både matlagning och gäster, som gjort för stora middagar! Är ni många så ryms med enkelhet ett tiotal gäster runt bordet. Köket renoverades i sin helhet 2010 och är byggt i vinkel. Köksinredningen är i vitt med bänkskivor i teak och rostfritt och ovan arbetsytorna sitter en grön glasmosaik. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys (Samsung) i fullhöjd, spis (Siemens), fläkt (Eico), mikro (Whirlpool) och diskmaskin (Siemens). Från köket nås den mysiga gården där ett körsbärsträd snart står i full blom. Gården är en plats som de nuvarande ägarna uppskattat oerhört mycket, att bara kunna öppna upp och ta sitt morgonkaffe eller lite grill kombinerat med lek och cykling för den lille en eftermiddag efter jobbet.

Badrum
+
Badrummet nås från serveringsgången och är utrustat med helkaklade väggar och klinkers på golv, båda i en ljus ton. Renoverat i slutet av 90-talet då stambyte genomfördes. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handfat, vägghängt spegelskåp med belysning och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!