Hvitfeldtsgatan 14C

Ett enastående hem som präglas av stil, finess och ett härligt ljus, uppförd i gammal stil år 2015. Ett minutiöst hantverk med påkostade materialval och en fantastisk finish. Luftig och öppen disposition med stort kök och spatiöst sällskapsrum, två sovrum, stort badrum och härlig uteplats mot rofylld gård. Välskött Brf.


Hvitfeldtsgatan 14C

Bostadsrätt

3 + kök

2961 kr/mån

1 av 6 (ej hiss)

77kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På Hvitfeldtsgatan 14, i en ståtlig och vacker hörnfastighet uppförd 1903, har vi nu nöjet att presentera detta stilsäkra och mycket yteffektiva hem. Läget är perfekt, tyst och lugnt men ändå så centralt. Kungshöjd är en rofylld oas, endast ett stenkast från stadspulsen. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd och att promenera omkring här inger en alldeles speciell känsla. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Har ni en liten i familjen finns en lekplats längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Välkommen till denna nybyggda lägenhet med påkostade materialval samt en enastående finish. Lägenheten färdigställdes så sent som hösten 2015. Ambitionen var att integrera den tidstypiska sekelskifteskaraktären med moderna materialval och resultatet är mycket lyckat. Helhetskänslan är felfri och samspelet mellan tidigt 1900-tal och moderna och stilrena inslagen är effektfullt. Fokus har varit att skapa en fin öppenhet, maximera ytorna och bjuda in det vackra österljuset. Både sockellister och stuckaturer återger en äldre charm som tar dig tillbaka till tidigt 1900-talet. Allt hantverk är fackmannamässigt utfört och slutbevis är upprättat av Göteborgs stads byggnadskontor. Föreningen är välskött och präglas av en familjär känsla. Ekonomin är stabil, månadsavgifterna låga och fastigheten i gott skick. Lägenheten har ett källarförråd om cirka 6 kvadrat.

Hall
+
Via en portal från gatan når ni gården och gårdstrapphuset som tar er vidare ner till denna fantastiska lägenhet. Från hallen har ni en direktvy mot både vardagsrum och kök och härifrån nås även badrummet och det lilla sovrummet. Redan i hallen slås ni av lägenhetens härliga ljus och det fria läget som sträcker sig längs med Kungshöjdsgatan och öster. Direkt till vänster i hallen finns plats öppen förvaring i en avskild del. I hallen är golvet belagt med ett mörkgrått klinkergolv och här liksom i övriga lägenheten är väggarna målade i vitt. Golvet övergår sedan i ett mattlackad ektilja som löper vidare in i kök, vardagsrum och de båda sovrummen,

Kök och vardagsrum
+
Det vita köket är uppfört i en stilren och stram design, som låter köket med dess exklusiva detaljer tala för sig självt. Köksinredningen kommer från välrenommerade Arrital och erbjuder gott om förvaring. Bänkskivorna är i exklusiv Silestone, den extra breda och nedsänkta diskhon är från intra och den trendiga "storköksblandaren" kommer från Intra. Köket är utrustat med vitvaror i senaste utförande i form kombinerad ugn/mikro i rostfritt stål, en inbyggd kaffemaskin från Miele samt en extra bred induktionshäll från Witt. Bänkfläkt (kolfilter) från Witt. Integrerad kyl från Liebherr och frys från Ariston. Här finns infällda spotlights i taket som ger behaglig belysning.

Kök och vardagsrum möts i en härlig öppen planlösning med plats för ett riktigt stort matbord där gästerna med fördel kan slå sig ned och göra kocken sällskap. Öppenheten ger en social och härlig atmosfär och vare sig ni slår er ned i soffan eller runt middagsbordet så kan ni njuta av ett härligt ljusinsläpp och ett öppet och fritt läge. Förmiddagsljuset fullkomligen dansar in genom de stora fönsterpartierna. Här är det enkelt att möblera med både soffgrupp och fåtöljer, välj vad som passar er bäst! Väggarna är målade i krispigt vitt och även här är golvet belagt med mattlackad ektilja. I fönsternischerna sitter infällda diskreta spotlights som ger ett effektfullt ljus under den mörka tiden på dygnet och både i vardagsrum och sovrum har måttanpassade och fjärrstyrda mörkläggningsgardiner installerats.

Master bedroom
+
Sovrummet nås direkt från vardagsrummet och är stort och luftigt rum och vetter mot Kungshöjdsgatan. Här finns gott om förvaring i en inbyggd garderob med snygga skjutdörrar från Morgensen och ett ett påkostat Elfasystem som ger plats för såväl sko- och smyckesförvaring som byx- och slipshängare. De generösa ytorna ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, en mindre fåtölj och även en arbetsplats invid fönstret. Även här krispigt vitt på väggarna och golvet är belagt med mattlackad ektilja.

Barnrum
+
Mot gården ligger det mindre sovrummet som lämpar sig perfekt som barnrum eller gästrum. Tyst och rofyllt och med återskapade detaljer som höga fotlister och stuckatur även här.

Uteplats
+
Utanför fönstret finns en uteplats som ägaren till detta hem får husera på (ytan tillhör dock inte lägenheten). Solen kommer in tidig eftermiddag, strax efter 14, och detta har för nuvarande ägare varit en mycket uppskattad plats vår och sommartid.

Badrum
+
Ypperligt disponerat badrum med alla bekvämligheter ni behöver. Här inryms en extra bred och snygg kommod med en stor spegel ovan med infälld belysning. Både handfatsblandare och duschblandaren kommer från Mora. Givetvis finns här även en tvättpelare med torktumlare och tvättmaskin från premiummärket Miele. Väggar och golv pryds av påkostat kakel i vitt (60*25) och stora klinkersplattor från Italien (45*90). Duschdel med glasväggar och stilren golvbrunn. Spotlights i tak och golvvärme för maximal komfort (elburen).

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!