Hvitfeldtsgatan 14A

Längtar du efter luftiga rum med sekelskifteskaraktär, ett nyrenoverat kök med bistrokänsla, balkong mot lugn innergård och fint ljusinsläpp från söder. Ja då har du hamnat rätt. 64 väldisponerade kvadrat där stil, form och funktion går hand i hand. Belägen i välskött förening. Låg avgift där bredband ingår.


Hvitfeldtsgatan 14A

Bostadsrätt

2 + kök

2744 kr/mån

2 av 6 (ej hiss)

64kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en sekelskiftesdröm med toppenläge mitt på Hvitfeldtsgatan. Belägen i en mycket omtyckt förening som präglas av en skön grannsämja. Fastigheten är välskött och fin och huset var i privat ägo i hela 100 år, fram tills föreningen förvärvade fastigheten 2008. Lägenheten har alla rätt för dig som söker en rymlig sekelskiftestvåa med det där extra. Den genomgående planlösningen ger ljuset spelrum och lägenheten smyckas av bevarade sekelskiftesdetaljer som nätta stuckaturer, fina listverk och generös takhöjd. Mot gården ligger köket som imponerar med både layout (både fint och framförallt funktionell), påkostade material och lite utav en bistroatmosfär. Mot gården ligger också den vindskyddade balkongen.

Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs muren utanför Piccolino varvas en snabb espresso med lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. För dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar och vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik. Och nu tillbaka till Hvitfeldtsgatan 14 och Brf Svartpoppeln som föreningen heter. Föreningen har en driven och engagerad styrelse som tar väl hand om både sin fina fastighet och föreningens ekonomi. Lägenheten ligger i A-trapphuset på gården så styr stegen in på gården och ta trapporna upp till våning 2 (hiss finns ej). Trapphuset är nyrenoverat och alla lägenhetsdörrar har bytts ut till säkerhetsdörrar. Lägenhetens förråd ligger i källaren och är cirka 5 kvadratmeter stort.

Hall
+
Ljus och välkomnande hall med vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Parketten löper vidare in i rummen i fil och i köket. I majoriteten av lägenheterna i föreningen har det funnit fina brädgolv att ta fram. Häng av dig kläderna till höger i hallen och fortsätt vidare in i vardagsrummet.

Vardagsrum
+
Mot Hvitfeldtsgatan och söder ligger två fina rum i fil som båda bjuder på generös takhöjd och fina sekelskiftesdetaljer så som höga fotlister, nätt stuckatur, takrosett och fönster i fullhöjd. Söderljuset dansar in över golvet och utanför fönstret grönskar snart det fina kastanjeträdet. Möbleringsalternativen är många. Idag är rummet möblerat med en soffa (modell större) men här ryms likväl både soffa och bord. En spegeldörr i original skiljer vardagsrum från sovrum.

Sovrum
+
Precis lagom stort med plats för dubbelsäng, garderobsenhet och en nätt favoritfåtölj. Hvitfeldtsgatan är en lugn och otrafikerad gata och det rofyllda läget och tystnaden är uppskattat av de flesta. Under vår och sommar är rummet inbäddat i grönska från det stora kastanjeträdet utanför.

Kök
+
Köket med stort K. Ett Länghemskök i äldre stil som tillsammans med fasat kakel, bänkskivor i carrera och rostfritt och välpreciserade detaljer ger en skön bistrokänsla. Länghemskök är förknippade med traditionellt hantverk, måttanpassade lösningar och gedigen kvalitet. Layouten på köket gör ingen besviken och detta är ett kök som är gjort för den som lagar mycket mat. Extra djupa arbetsytor (ca 75 cm djupa) bänkskiva inte bara i snyggaste marmor utan även i praktiskt rostfritt och en extra bred spis (SMEG) där kastrullerna inte behöver trängas. En integrerad vinkyl (Avintage Premium) ger vinet rätt temperatur och även kyl/frys och diskmaskin (samtliga från Siemens) är integrerade. Induktionsugn och mikro (även dess från Siemens) i arbetshöjd, givetvis. Köket renoverades i sin helhet 2015 och bjuder på öppna ytor och plats för många.

Balkong
+
Med utgång från köket nås balkongen. Balkongens utformning går i klassisk sekelskiftesstil med svarta smidesräcken och de glasade balkongdörrarna ger köket en ljusare känsla. Underbart att öppna upp de helglasade balkongdörrarna under vår och sommar och gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Badrum
+
Med ingång från hallen ligger badrummet som renoverades 2011/2012. En spännande planlösning med platsbyggda lösningar som maximerar förvaringen. Här erbjuds god förvaring i två integrerade skåp samt i kommoden. Badrummet är i övrigt utrustat med dusch med infällbara duschväggar, handdukstork, WC och handfat. På väggarna sitter stora vita kakelplattor och på golvet ligger ett grått klinker med underliggande golvvärme.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!