Hvitfeldtsgatan 14

Smakfullt renoverad vindslägenhet, belägen högst upp (hiss finns) i pampig sekelskiftesfastighet. Njut av ett fritt och insynsskyddat läge, de rätta vindsattributen och en vacker utsikt över innerstadens takåsar och grönska. Sociala öppna ytor, ett pampigt tornrum med 5 meter till nock och två bra sovrum. Välskött och omtyckt förening, låg månadsavgift där bredband ingår.


Hvitfeldtsgatan 14

Bostadsrätt

3 + kök

87kvm

3839 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

5 695 000 kr

Andelstal: 4.11% Lägenhetsnr: 9-685-1-0023 Driftkostnader: 5529 kr/år varav El: 3130 kr / Försäkring: 2399 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett utmärkt läge på Hvitfeldtsgatan 14, högst upp i ståtlig hörnfastighet, erbjuds nu en drömlik vindslägenhet om tre rum och kök. Spännande vinklar och gedigna materialval blandat med de klassiska takvåningsattributen ger ett boende för dig med högt ställda krav. Med fönster i två väderstreck, tillsammans med takhöjden och läget högst upp i huset, gör lägenheten ljus och luftig och den upplevs betydligt större än sina 87 kvadrat då golvytan är cirka 100 kvadrat. Utsikten över innerstadens takåsar och grönska imponerar dag som kväll och genom takfönster och takkupor mot öster och söder flödar ljuset in större delen av dagen.

Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Har ni en liten i familjen finns en lekplats längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Är det restaurangbesök som lockar så finns en uppsjö av fantastiska restauranger inom en radie av 300 meter, bara att välja och vraka. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan.

Brf Svartpoppeln har en välskött och tidsenlig fastighet i sin ägo och hissen tar er upp till våning 6/6. Detta är ett hem med karaktär och vad sägs om tornrum med cirka fem meter till nock, rejäla synliga murstockar och takbjälkar, och ett nytt kök i en mustig grå kulör. Otroligt väldisponerad planlösning med öppna sociala ytor och där två bra sovrum och badrum ligger separat från sällskapsytorna. Fina ytskikt och ett vitpigmenterat brädgolv löper genom samtliga rum. Behaglig vattenburen golvvärme löper genom lägenheten och bygger bort radiatorer och frigör väggyta.

Entré/hall
+
Här bor du avskilt och ostört på översta våningsplanet. Ett kliv in och känslan av att detta är ett hem utöver det vanliga infinner sig. Hallen är välkomnande och luftig med öppen planlösning mot vardagsrum och kök, och med generös takhöjd. Blicken söker sig rakt fram mot takkupan i öster, och man slås av det höga och fria läget. Till vänster i en integrerad garderob finns gott om plats för avhängning och till höger ryms en större hallmöbel och en fåtölj. De släta vitmålade väggarna möter de rustika murstockarna och de vertikala takbjälkarna och den rätta vindsatmosfären infinner sig. Golvet invid entrédörren är belagd med ett klassiskt marmorgolv med underliggande golvvärme.

Vardagsrum
+
I entréns naturliga förlängning nås vardagsrummet. Här möts du av ljus och rymd och vardagsrummet binder samman samtliga rum och är en given samlingsplats. Rummet har öppna och generösa ytor och takfönster och takkupor åt både öster och söder ger både vacker utsikt och ljuset spelrum. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, byrå och exempelvis en läshörna med två fåtöljer.

Tornrum
+
Att ha förmånen att dinera i ett tornrum med inte mindre än 5 meter till nock och samtidigt njuta av vacker utsikt över staden är få förunnat. Njut av lugnet och tystnaden samtidigt som du blickar ut över innerstadens takåsar och myllrande folkliv. I tornrummet ryms med enkelhet en matplats för 6-8 sällskap och de putsade murstockarna och de mörkbetsade takbjälkarna ger en varm och trivsam atmosfär. Genom tornrummets tre fönsterpartier flödar ljuset in.

Kök
+
Nyrenoverat kök från välrenommerade Ballingslöv. Skräddarsytt och i en grå kulör som är en fin kontrast mot den ljusa bänkskivan i marmor. Köksinredningen tillsammans med köksön erbjuder både gott om förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med; integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, en hel kyl och i köksön döljer sig en frys samt en vinkyl. Hela köket får ett fantastiskt ljusinsläpp från takkupa och takfönster mot söder och den härliga öppenheten mot tornrum och vardagsrum ger en rymlig atmosfär.

Planlösningen är mycket yteffektiv och smart planerad och i anslutning till de öppna och sociala ytorna leder en inre hall dig vidare till den mer privata avdelningen med två sovrum samt badrum.

Sovrum 1
+
Huvudsovrummet har en alldeles perfekt yta och här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och i en platsbyggd garderob erbjuds gott om förvaring. Harmoniskt, insynsskyddat och med himlen som närmsta granne. Vakna med härligt morgonljus från öster och njut av den vackra stadsvyn!

Sovrum 2
+
Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Snedtak och takkupa ger den rätta känslan. Fönstret bjuder på ljus från öster och även här slås ni av den vackra utsikten och det fria läget.

Badrum
+
I anslutning till den inre hallen ligger badrummet. Helkaklade väggar i vitt och ett kakaofärgat klinker på golv (klinkret är lagt på våtrumsmatta). Badrummet är utrustat med dusch, skön golvvärme, kommod för förvaring med ovanliggande handfat och en tvättmaskin samt torktumlare. Spotlights med dimmerfunktion i tak.

Förening

Brf Svartpoppeln

Bostadsrättsföreningen Svartpoppeln äger den vackra fastigheten Inom Vallgraven 42:5, belägen hörnet Hvitfeldtsgatan och Kungshöjdsgatan. En ståtlig hörnfastighet med fasad och fönster i tidsenliga kulörer. Föreningen består av totalt 26 lägenheter varav 25 är upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Bostadsytan är totalt 2 372 kvm. Föreningen disponerar även 1 hyreslokal (160 kvm) samt ett garage med hyresrätt. Huset som består av fem våningsplan med vind samt källare uppfördes 1903 som bostads- och affärshus för byggmästare A. Westerlind enligt ritning av G O Johansson. Exteriörens utformning med spetsigt torn och olika sorters puts är typiskt för 1890-talets och sekelskiftets arkitektur. Föreningen förvärvade fastigheten i januari 2008. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av justerad tomträttsavgäld.

Gjorda reparationer:
Fastigheten har renoverats löpande under åren och föreningen har tagit väl hand om sitt hus sedan förvärvet. Den tidigare fastighetsägaren genomförde en ROT-renovering (rör- och elstambyte) 1972 och mellan 2001-2006 utfördes följande löpande renoveringar; nytt plåttak, byggnation av vindslägenheter, trapphus- & fasadrenovering, hissinstallation och ny tvättstuga. Föreningen har sedan övertaget av fastigheten dragit om el i fastigheten, bytt gårdsbjälklag och byggt nya källarförråd. Balkonger in mot gården byggdes under 2009 och bekostades av de egna medlemmarna (de som valde att bygga). Under 2012 genomfördes flertalet stora renoveringar; en stamrenovering, fasaden mot gatan målades i en tidstypisk kulör och samtliga fönster mot gatan byttes ut, även dessa i tidstypisk anda. Nya dörrar till gemensamma utrymmen i källaren installerades och på taket utfördes plåtarbeten samt att man monterade rasskydd för snö och is. Under 2014 har även fiber dragits in i fastigheten. Under 2016 har föreningen avslutat en längre tid av stora renoveringar och investeringar i sin fastighet. Det sista som nu är utfört är att fönstren mot gården har bytts ut, gårdsfasaden har renoverats och renoveringen av de tre trapphusen i tidsenlig stil färdigställdes sommaren 2016. Resultatet är mycket lyckat och i samband har även alla lägenheter fått nya säkerhetsdörrar. I januari 2017 har tvättstugan även utrustats med ny torktumlare och nytt torkskåp.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och löper fram till 2044. Sedan föreningen övertog fastigheten har flertalet stora och omfattande renoveringar utförts och fastigheten är idag i gott skick. Föreningen har ansökt om bygglov för att bygga nytt återvinningsrum för källsortering i särskilt rum beläget mellan entrén till Hvitfeldtsgatan 14 och Hvitfeldtsgatan 14A-C. Innergården kommer därefter att ges ny utformning. Föreningen kommer även utföra åtgärder efter OVK-besiktning och justera termostater i vissa lägenheter. Utöver det är det främst löpande underhåll planerat de närmaste åren.

Ekonomi:
Föreningen har en stabil ekonomi. Under 2014 avyttrade föreningen två av de tidigare hyreslokalerna (BRIS) och lokalerna har byggts om till 5 nya lägenheter med bostadsrätt. Försäljningen av lokalerna har inbringat cirka 7 700 000 kr och merparten av dessa medel har nyttjats till att amortera på föreningens lån. Den kvarvarande hyreslokalen om cirka 160 kvm är idag är uthyrd till en företag inom klädesbranschen och de disponerar lokalen som kombinerat kontor och showroom. Lokalkontraktet löper på fem år och tecknades under 2014. Hyresintäkterna för hyreslokalen, garaget och den kvarvarande hyresrätten utgör cirka 321 000 kr/år. Föreningen har även tidigare, år 2008, avyttrat en kontorsyta (cirka 270 kvm) som även då gav föreningen ett fint tillskott och då valde man att amortera av lånen. Den kvarvarande hyresrätten utgör en dold intäkt då den vid en uppsägning från hyresgästen tillfaller föreningen och därmed kan ombildas till bostadsrätt och avyttras. Föreningen har lån på cirka 20 000 000 kr och lånen är uppdelade på fasta respektive rörliga räntor. Föreningen har inga planer på att justera månadsavgifterna per idag (2018-04-27).

Övrigt:
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Teknisk förvaltning sköts av föreningen och en externt leverantör ansvarar för trappstädning och fastighetsskötsel av de gemensamma utrymmena. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via moderna försäkringar där bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Uthyrning i andra hand kräver styrelsens godkännande.

Innergården är sommartid möblerad med sittmöbler och här parkeras även cyklar. Den gemensamma tvättstugan nås från gatan. Två tvättmaskiner, ett torkskåp, en mangel och en strykbräda finns att tillgå. Då många har egen tvättmaskin är det relativt lätt att få tvättid. Boendeparkering finns att tillgå i området (C4) för cirka 635 kr/mån. För ansökan och områdessträckning, kontakta: www.goteborg.se / trafikkontoret. Föreningen äger ett garage med infart från Kungshöjdsgatan. Ingen plats ledig per idag, intresseanmälan görs till styrelsen.

För mer information om föreningen besök deras hemsida; www.svartpoppeln.se.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 143 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-06-23 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!