Hvitfeldtsgatan 14

Vacker sekelskiftesfyra med våningskänsla och utsikt över innerstadens takåsar. Ett attraktivt hörnläge med generöst ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Balkongen vetter mot gård och tidsenliga detaljer ger karaktär. Kök och badrum i fint skick, luftiga sällskapsytor och tre möjliga sovrum. Stabil förening. Hiss.


Hvitfeldtsgatan 14

Bostadsrätt

4 + kök

4744 kr/mån

4 av 7 (hiss finns)

123kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På Hvitfeldtsgatan 14, i en ståtlig och vacker hörnfastighet uppförd 1903, har vi nu nöjet att presentera detta vackra hem med våningskänsla. Läget är perfekt, tyst och lugnt men ändå så centralt. Kungshöjd är en rofylld oas, endast ett stenkast från stadspulsen. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd och att promenera omkring här inger en alldeles speciell känsla. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Har ni en liten i familjen finns en lekplats längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

På fjärde bostadsplanet välkomnas ni till denna hörnlägenhet med stora kvalitéer. Utsikten över innerstadens takåsar imponerar och ljuset flödar in från höga fönster i tre väderstreck. Bevarade tidsenliga detaljer påminner om husets ålder, hela 114 år gammalt, och rummen smyckas av nätta stuckaturer, takrosetter, fina listverk, gjutjärnselement och spegeldörrar. Planlösningen bjuder på en enastående rymd och de spatiösa sällskapsytorna ger en fantastisk volym. Det stora antalet fönster, totalt 9 stycken (!), gör planlösningen flexibel och för den stora familjen finns möjlighet att skapa fler sovrum. Kök och badrum är i fint skick och balkongen vetter mot rofylld gård, Föreningen är välskött och präglas av en familjär känsla. Ekonomin är stabil och fastigheten i gott skick. En omfattande renovering av entrén och trapphusen färdigställdes under föregående år och lägenheterna utrustades då även med nya säkerhetsdörrar som effektivt stänger ute allt ljud. Lägenheten har ett källarförråd om cirka 6 kvadrat.

Hall
+
Ett kliv in i hallen och känslan av att detta ett hem utöver det vanliga smyger sig på. Öppenheten mot de två sällskapsrum är otroligt inbjudande och redan här får ni ett smakprov på det underbara ljus som letar sig in i rummen. Hallen är stor och välkomnande med plats för båda avhängning och hallmöbler. Längre in i hallen finns ett serveringsskåp och en integrerad garderob. Hallen leder även till ett sovrum, klädkammare, badrum samt kök. En av hallens väggar följer trapphuset och den välvda vackra formen ger karaktär. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett vitmålat golv.

Matsal/Sällskapsrum
+
Planlösningen har ett fint flöde med sitt ljusa hörnläge och rum i fil. Matsalen ligger i mitten av tre rum i fil och de generösa ytorna ger plats för ett matbord där ett dussintal gäster ryms runt bordet. Den tidsenliga sekelskifteskaraktären är påtaglig och genom två höga fönsterpartierna mot söder flödar ljuset in. Både här och i vardagsrummet är väggarna målade i vitt och golvet pryds av en oljad fiskbensparkett. Vackra pardörrar i original avskiljer matsal och vardagsrum.

Vardagsrum
+
Det vackra hörnrummet imponerar med tre stora fönsterpartier i fullhöjd mot öster och söder. Rummet har ett fritt läge som tillför ytterligare rymd till den redan luftiga känslan och här kan ni blicka ut över innerstadens takåsar och grönska. En utsikt som är lika magisk dag som kväll. Vackra snickerier, höga profilerade lister, takrosett, pardörrar, gjutjärnselement och djupa fönsternischer ger den känsla man eftersträvar i en pampig fastighet anno 1903. Här ryms med enkelhet en större soffgrupp och favoritfåtöljen. Slå dig ner, blicka ut och njut av lugnet!

Huvudsovrum
+
Huvudsovrummet har ett fritt och insynsskyddat läge mot öster och här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, en garderobsenhet och en byrå. Med staden långt nedanför era fötter sover ni lugnt och ostört. De höga fönstren med överljus sträcker sig upp mot himlen och bjuder in solen utanför. Att stå här och blicka ut över staden är en fantastisk känsla, så centralt och samtidigt så ostört, kombinationen är oslagbar. Väggarna är målade i en ljusgrå ton som sobert framhäver listverken från förra sekelskiftet och på golvet ligger fiskbensparkett.

Sovrum och klädkammare
+
Vägg i vägg med matsalen ligger lägenhetens andra sovrum. Detta utgör idag ett kombinerat barnrum och arbetsrum men rymmer även en dubbelsäng för den som önskar. Vår- och sommartid är rummet inbäddat i prunkande grönska och söderljuset strilar in. Hvitfeldtsgatan är en lugn och otrafikerad gata och lugnet i dessa kvarter överraskar. I anslutning till sovrummet ligger en klädkammare där gott om kläder och annan förvaring ryms. En granne högre upp i huset har gjort om klädkammaren till badrum.

Kök och balkong
+
Längst in i lägenheten och mot rofylld gård ligger det mysiga köket. Väggarna är målade i en ljus gråblå kulör och brädgolvet är vitmålat precis som i hallen. Köksinredningen kommer från välrenommerade Arrital och erbjuder gott om förvaring. Bänkskivorna är i rostfritt och värmebehandlad ask och köket är utrustat med gashäll (SMEG), diskmaskin (Cylinda) och kyl/frys, ugn och mikro (Husqvarna). Framför de helglasade balkongdörrarna ryms ett matbord och en köksentré leder direkt ner till gården. Balkongen är en uppskattad plats vår och sommar tid och har ett vindskyddat läge.

Badrum
+
I klassisk färgsättning med helkaklade väggar i vitt och grafitgrått klinker på golv med underliggande golvvärme. Renoverat 2010 med väldisponerad planlösning. Utrustat med dusch med infällbara duschväggar, handduksvärmare, handfat, badrumsskåp med spegel, handfat, WC och tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!