Hedåsgatan 4

Sekelskiftesfyra med enorm potential! 136 kvadrat med tre balkonger, en fungerande öppen spis och massor av karaktär från det tidiga 1900-talet. Stora möjligheter att disponera om planlösningen och frigöra tre sovrum. Supercentralt läge med ett rikt kulturliv runt knuten. Synnerligen stabil och i lågt belånad Brf.


Hedåsgatan 4

Bostadsrätt

4 + Kök

3882 kr/mån

1.5 av 6 (ej hiss)

136kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Hur ofta dyker den här kombinationen upp? 136 kvadrat, tre möjliga sovrum, charmerande tiotalskaraktär, tre balkonger, runtgående planlösning - och låg avgift? På fantastiska adressen Hedåsgatan 4 har vi nu nöjet att presentera ett hem för er som vill bo riktigt bra mitt i Lorensberg. Den här våningen ger en kontinental känsla. Tänk Paris, Berlin eller någon annan stor favoritstad.

Ni har här en fantastisk resa framför er med mängder av val som kommer att påverka och skapa ert framtida hem. Framhäv gärna de vackra originalsnickerierna med exempelvis Jotuns "Sommarsnö" som går mot svagt grått. Ett annat tips är att efter slipning är gjord av fiskbensparkett så olja den med en aning mörk pigmentering vilket kommer att ge ett mer djup i parketten och en varmare känsla. Om ni ska renovera elen så passa på att besök Byggfabriken som ligger på Olivedalsgatan och införskaffa er klassiska porslins strömbrytare vilket är perfekt i denna tiotals fastighet då porslin passar in i byggnader mellan 1800-talets slut och fram mot 1920-talet. Vi har bra koll på byggnadsvård och arkitektur så frågas oss gärna om tips och idéer.

Vi har tagit fram en alternativ planlösning för er som söker flera sovrum, tanken är här att skapa den mer privata delen mot gården med två stora sovrum. Det ena badrummet är renoverat och här har det valts smakfulla materialval, självklart är det golvvärme, handdukstork och både dusch och badkar. Master bedroom har idag en rejäl skjutdörrsgarderob och ett privat wc-utrymme. Tanken är här att flytta ut köket till rummet som idag betecknas som "matsal" för att på så vis ge plats för kök och ett riktigt stort matbord. Denna typ av förändring av planlösning har blivit allt mer populära då man på ett smart sätt optimerar ytorna. Ovanstående åtgärd kräver oftast en bygganmälan eller bygglov till/av Göteborgs kommun samt att bostadsrättsförening skall godkänna denna ombyggnation. BRF har tidigare hanterat och godkänt en flytt av kök så det föreligger inget principiellt beslut emot denna typ av åtgärd. Styrelsen tar beslut i varje enskilt ärende och det är viktigt att inkomma med ritningar hur man tänkts sig, att det är tekniskt möjligt samt att det inte påverkar grannar och fastigheten på ett negativt sätt.

Entré
+
Innanför entréporten är det som om tiden stått stilla. Trapphuset är återställt till hur det såg när huset byggdes, både vad gäller färgsättning och material. På väg till hissen passerar du en bokhylla, där föreningens medlemmar delar med sig av riktigt bra läsning. Just 1914 delades inget nobelpris i litteratur ut, men det är fritt fram att låna med sig av Heidenstam, Lagerlöf eller någon annan med huset samtida författare.

Tambur
+
Ett litet förrum till hallen där man hänger av sig kläderna. Alldeles till vänster finns en förvaringsdel för rockoar och jackor. Dubbeldörrar med blyinfattat glas leder in till hallen. Hatten läggs på hatthyllan.

Hall
+
På 10-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Vi kliver in i lägenhetens magnifika entré, ett rum värdigt den vackra våningen och man känner att man trätt in i en stor lägenhet. Prioriteras umgänge? Ställ in två riktigt sköna fåtöljer, ta en cigarr och förutsättningarna för riktigt djupa samtal ökar dramatiskt. Ett blyinfattat fönster mot det bakre trapphuset höjer stämningen ytterligare. Den öppna spisen sprakar gott i vinterkylan.

Vardagsrum
+
Ingen idé att ens försöka beskriva känslan här. Detta rum ska upplevas på plats. Parketten ligger i fiskbensmönster och är i riktigt fint skick. Vita väggar, burspråk och hörnläge på rummet. Magiska originalfönster!

Matsal
+
Lägenhetens hjärta och naturliga nav. I dag en matsal med plats för alla gäster och några till. Även här ligger fiskbensparkett. För den som hellre vill ha kök i detta rum visas en alternativ planlösning.

Masterbedroom
+
Exemplariskt placerat i den tystaste delen av lägenheten. In mot gården och massor av förvaring i form av en hel garderobsvägg. I den igensatta öppningen ut till matsalen finns nu ett snyggt linneskåp. På golvet ligger det ny ekparkett. Kanske ligger det brädgolv under?

Sovrum
+
Lägenhetens andra sovrum ligger ut mot Hedåsgatan och är väl tilltaget för att få plats med både förvaring och säng.

Kök
+
Gott om yta och förvaring samt plats för ett stort matbord även här. Här finns också en köksingång och utgång till en gemensam balkong.

Badrum
+
Nyrenoverat badrum från med all lyx som behövs. Bubbelbad, separat duschdel och naturligtvis golvvärme och handdukstork. Som bonus finns även här en rymlig och inbyggd garderob. En separat wc nås direkt från masterbedroom.

Balkonger
+
Utgång från matsalen. Rätt väderstreck och ett extra rum ut mot lugna Hedåsgatan. Ett snyggt smidesräcke ramar in. Lägenhetens andra balkong finner ni från sovrummet som även det vetter ut mot Hedåsgatan.

Området
+
I Lorensberg inger sig en speciell känsla ganska snabbt. De vackra husfasaderna med spännande arkitektur från tidigt 1900-tal slutar aldrig att imponera. På de soliga uteserveringarna är varje stol upptagen, butikernas dörrar öppnas och stängs och möten mellan människor avlöser varandra. Det är en härlig känsla att befinna sig mitt i stan och känna denna trivsamma stadspuls. Grönskande alléer, rustika stenhus och charmerande små nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker med bl. a blommor, kläder och mysiga caféer. Mahogny Coffebar serverar utsökt kaffe och den italienska frukosten på Fratelli Gridelli är oslagbar. Trevliga restauranger med uteserveringar och ett rikt utbud av kultur, allt finns inom någon minuts promenadväg. Inom fem minuters promenad nås evenemangsstråket med Liseberg, Universeum, Scandinavium Världskulturmuseet och goda kommunikationer. Likaså Göteborgs paradgata Avenyn och avkoppling vid grönskande Näckrosparken.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!