Hedåsgatan 14B

Drömmig sekelskiftestvåa i välhållen fastighet anno 1908. Belägen högt upp i huset med fönster mot rofylld gård. Smakfullt renoverad 2015-2016 och lägenheten karaktäriseras av ljusa ytskikt, genomgående brädgolv i original och fina listverk. Stor balkong med ett suveränt läge mot sydost. Stabil förening med god ekonomi.


Hedåsgatan 14B

Bostadsrätt

2 + kök

3315 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

63kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Mitt i hjärtat av populära Lorensberg, ett stenkast från Götaplatsen och Göteborgs paradgata, Avenyn, finner du denna undangömda och rofyllda oas till salu. I det välhållna huset anno 1908, kan denna sekelskiftestvå, högt upp i huset, med välplanerade ytor och högt i tak, verkligen stoltsera med att bada i naturligt ljus. Lägenheten pryds invändigt av originaldetaljer från nationalromantikens arkitektur och en rymlig balkong i sydostläge bjuder in till många härliga stunder i solen. Utanför dörren, mitt i de vackra och imponerande kvarteren med husfasader från det tidiga 1900-talet, finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker, trevliga restauranger och mysiga caféer finns det gott om. En frukost på den italienska delin Fratelli Gridelli är oslagbar. Inom en promenadväg på 5 minuter hittas goda kommunikationer, evenemangsstråket med bland annat Liseberg, Universeum, Scandinavium, avkoppling vid grönskande Näckrosparken och sköna promenader i Trädgårdsföreningen.

En tung träport med spröjsade fönsterpartier leder de boende in till Brf Bergkristallen 13. Stanna upp en stund och insup den tystnad som råder här. Det är svårt att tro att du befinner dig ett stenkast från stadspulsen. Gården som möter dig när du stiger in genom porten genomsyras avett välkommet lugn. Här inne skapar de rustika huskropparna en skyddande atmosfär åt de boende och bredden mellan fastigheterna tillåter solen att finna sin väg in. Gården grönskar fint under sommarhalvåret och smyckas av prunkande planteringar. Fyra trappor upp i
gårdstrapphuset ligger en välplanerad sekelskiftestvåa. Lägenheten är omsorgsfullt renoverad 2015 - 2016 och detaljer som höga fotlister, ett ljusslipat brädgolv och stora fönsterpartier, som alla vetter mot sydost och den lugna innergården, gör detta till ett hem att längta till. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Hall
+
Väl innanför dörren finns det gott om plats för avhängning längs med väggen till höger och hallens generösa ytor erbjuder även plats för hallmöbler och hallspegel. Väggarna är här, liksom i kök och vardagsrum, målade i en bruten vit ton. Brädgolvet som löper vidare in i alla rum, slipades 2015 och behandlades sedan med vitpigment och hårdvaxolja. Från hallen nås kök och vardagsrum in till höger och badrummet är beläget rakt fram. Behaglig belysning i form av reglerbara spotlights och naturligt ljusinsläpp två håll.

Kök
+
Köket renoverades år 2016 och köksinredningen bjuder på mycket förvaringsmöjligheter och smarta lösningar. Med inslag av en bänkskiva gjuten i betong, gråvitt kakel från Marrakech och handtag i läder, ger köket ett effektfullt intryck av modernitet. Köket är utrustat med diskmaskin, integrerad kyl/frys, varmluftsugn och induktionshäll. Invid fönstret finns en naturlig matplats där ljuset flödar in under förmiddagen och som erbjuder gott om utrymme för middagsbjudningar.

Vardagsrum
+
Nästa rum är det luftiga och rymliga vardagsrummet. Golvet pryds även här av fint brädgolv och det tillsammans med vita väggar skapar en neutral bas att inreda till. Takhöjden om cirka 2,80 meter ger en härlig rymd och vardagsrummet erbjuder flertalet goda möbleringsmöjligheter. Rummet blir väldigt ljust tack vare två fönsterpartier som vetter mot gården i sydost. Rummet smyckas därtill av fina originaldetaljer i form av dekorativa golvlister och vackra fönsternischer.

Sovrum och balkong
+
Innanför vardagsrummet ligger sovrummet med plats för dubbelsäng, förvaring i två rejäla garderobsenheter och även en arbetsplats för den som önskar. Ljuset från sydost flödar in genom ett fönster samt helglasade balkongdörrar och tack vare det tysta gårdsläget kan fönstret med fördel lämnas lite på glänt för den som tycker om att sova svalt om natten. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och en klädkammare erbjuder ytterligare plats för förvaring. Balkongen nås via helglasade pardörrar, uppfördes år 2009 och kan stoltsera med dryga 4,5 kvm med ett härligt sydostläge. Balkongen omges av ett svart smidesräcke och här ges plats för både sittmöbler och blomster. Sommartid är det sol från cirka klockan 9-16 och balkongen är med andra ord den perfekta platsen för både frukost och lunch!

Badrum
+
Yteffektivt badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinker på golv. Badrummet är utrustat med kommod med handfat, WC, dusch och tvättmaskin samt torktumlare från BOSCH (inlöpta 2017). Golvvärme ger behaglig temperatur.

Övrigt:
+
Nytt elskåp med automatsäkringar installerades 2016.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!