Haga Kyrkogata 8

Med ett rofyllt läge alldeles intill vackra Hagaparken ligger denna sekelskiftesfyra om hela 114 kvm. Tre magnifika rum i fil med sex välvda fönster ut mot parken & dryga 3 m till tak. Stuckatur, takrosetter, fina listverk samt originalgolv. Två bra sovrum & stor balkong mot gården i öster. Gäst-wc. Stabil Brf med låga avgifter.


Haga Kyrkogata 8

Bostadsrätt

4 + kök

4446 kr/mån

1 av 5 (hiss finns)

114kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På hörnet av Haga Kyrkogata och Bellmansgatan bjuds de boende på en grönskande utsikt över gemytliga Hagaparken och vackra Hagakyrkan. Läget i området ger en perfekt balans mellan Vasastadens puls och grönskande rekreation. I det pampiga gräddvita hörnhuset från slutet av 1800-talet finns nu en fantastisk sekelskiftesfyra till salu. Detaljer från förr har varsamt bevarats och är genomgående i mycket gott skick. Med tre magnifika rum i fil, en enastående takhöjd om ca 3,15 meter och det fria parkläget är detta ett hänförande vackert hem, ett hem som snarare för tankarna till våning än lägenhet. Sällskapsrummen har välbevarade originalgolv, stuckaturer, takrosetter och fina listverk. Höga pardörrar i original, försedda med välarbetade överstycken, understryker det tidstypiska i miljön. Som en extra bonus finns dessutom en stor balkong mot gården i öster. För den som önskar ett extra rum finns möjlighet att dela av och skapa två rum av det ena sovrummet.

Hall
+
Redan i hallen ges en känsla av sent 1800-tal, något som tydligt präglar hela denna sekelskiftesfyra om 114 väldisponerade kvadratmeter. Originalbrädgolvet har här i hallen målats i en ljusgrå färg som även tas upp i de höga fotlisterna. Fasta bokhyllor ramar vackert in passagen som leder vidare in i den inre hallen. Släta vitmålade väggar tar fint upp det naturliga dagsljuset som tar sig in från de övriga rummen. Förvaring erbjuds genom två rymliga garderober med spegelskjutdörrar. Platsbyggt skåp för förvaring av skor skapar ordning och reda i hallen.

Vardagsrum
+
Direkt till höger ifrån hallen nås det första sällskapsrummet som idag används som vardagsrum. Genom två stora spröjsade fönster med välvda överljus, och djupa fönsternischer med marmorskiva, ges en vacker vy över Hagaparken. Det fria västerläget gör att rummet kvällstid badar i ljus. En enastående takhöjd om ca 3,15 meter skapar rymd. Rummets vitmålade väggar förstärker den ljusa och luftiga känslan och bryter fint mot de vitsåpade brädgolven i original. Gott om bevarade sekelskiftesdetaljer såsom pampig stuckatur, dekorativ takrosett och höga fotlister, samtliga i mycket gott skick. Dörrposterna är även de vackert inramade och smyckade, vilket framhävs genom att snickerierna är målade i en ljusgrå ton. Spegeldörrar i par leder vidare in i matsalen som ligger i fil med detta rum.

Matsal
+
Många skulle nog kalla detta rum för lägenhetens hjärta. Med pardörrar i två riktningar, serveringsgång till köket, samt den grönskande Hagaparken som inramning skapas en pampig stämning. En öppen spis (ej i bruk) med massiv toppskiva av mörk sten ger möjlighet till mysiga kvällar. Fyll upp med blockljus och njut av lågornas sken medan mörkret sänker sig i parken utanför fönstren. En massiv ekparkett i klassisk fiskbensläggning, här i vitsåpat utförande, ger tillsammans med de släta vitmålade väggarna en harmonisk bas. Samma generösa takhöjd, stuckatur, takrosett och fina listverk som i vardagsrummet.

Sovrum 1
+
Nästa rum av tre i fil, ett väl tilltaget sovrum med direktanslutning till badrummet. Här ryms den stora sängen samt en arbetsplats eller annat möblemang för den som så önskar. Gott om förvaringsmöjligheter tack vare två originalgarderober samt en hel garderobsvägg med spegelglasade dörrar. Kring garderoberna finns platsbyggd öppen förvaring. Vitsåpad fiskbensparkett och väggar tapetserade i en smakfull, ljus grågrön kulör. Kvällssolen välkomnas in genom två stora fönster med välvda överljus. Båda fönstren har samma djupa fönsternischer, som i övriga rum. Nischerna är sneddade för att släppa in maximalt med ljus och fönsterbrädorna består av vit Carraramarmor. Den generösa takhöjden ger en luftig känsla, medan de klassiska spegeldörrarna i par ger möjlighet till avskildhet.

Badrum
+
Med direktanslutning till sovrummet nås badrummet, halvkaklat i svart med en översittande stilren vitrandig tapet. På golvet ligger svart klinker. Inkaklat badkar med dusch och rund, exklusiv stång för duschdraperi. I övrigt finns här wc-stol, inkaklat handfat, vattenburen handdukstork och smarta förvaringslösningar.

Kök
+
Köket når du antingen via hallen eller från matsalen, beläget mot innergården och med utgång till den stora balkongen. Platsbyggt i en klassisk lite lantlig stil. Morgonljuset får fritt spelrum genom den helglasade balkongdörren och reflekteras fint i de ljusgråmålade brädgolven. Både köksluckor och väggar är handmålade i en ljus, gräddvit ton. Ovanför köksbänken i oljad massiv alm sitter exklusiv Carraramarmor. Köket är utrustat med gashäll (Smeg) med översittande kolfilterfläkt (Miele), varmluftsugn i praktisk arbetshöjd (Whirlpool), kyl/frys (Gram) och integrerad diskmaskin i bekväm arbetshöjd (Whirlpool). Längs ena väggen finns plats för ett mindre matbord, men under vår- och sommarhalvåret intas frukosten med fördel ute på balkongen. Här ute förs tankarna till sydligare breddgrader. Med gott om plats för både möblemang, växter och kryddodlingar blir detta ett härligt extrarum när vädret tillåter. Nedanför det svarta smidesräcket breder föreningens gemytliga innergård ut sig, med gott om växtlighet. Gemensam berså med trädgårdsmöbler och grill. Bjud hem vännerna, ta med er picknickkorgen ner på gården och avnjut middagen i doften av vit syren.

Gästtoalett
+
Från hallen nås gästtoaletten, halvkaklat i vitt, med dusch. Detta utrymme kan med fördel även göras om till tvättavdelning, alternativt slås samman med det större badrummet. Här finns wc-stol, handfat, dusch samt vattenburen handdukstork. Nuvarande ägare har ej använt detta duschutrymme då man varit osäker på tätskiktets funktion.

Sovrum 2
+
Rofyllt beläget mot föreningens lugna innergård ligger lägenhetens andra sovrum. Två höga fönster med djupa nischer och överljus ger rummet en luftig känsla. Längs ena väggen sitter två rymliga garderober med spegelskjutdörrar, anpassade för att en 1,20 m bred säng ska få plats. Här ryms även en ordentlig arbetsplats eller ytterligare förvaringsmöbel. Väggarna är målade i en bruten vit ton och ger tillsammans med de vitoljade originaltiljorna ett stilrent intryck. Detta rum har för en tid varit två mindre sovrum och den igensatta dörröppningen finns bevarad och kan enkelt öppnas upp igen. Vill man istället skapa ett större kök går väggen att tas ned, alternativt flyttas, enligt tidigare ritningar så var köket ursprungligen större med ett intilliggande mindre rum. Här finns alla möjligheter att ändra om efter behov.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!