Haga Kyrkogata 18 A

Exemplariskt planerad etagevåning med villakänsla mitt i stan! Granne med himlen ligger detta ljusa hem som stoltserar med ett stilfullt kök, två lyxiga badrum, öppna och sociala ytor och terrass med ostört läge mot gård med vidsträckt utsikt. Fastighet i utmärkt skick och bostadsrättsförening med två hyresrätter kvar. Hiss


Haga Kyrkogata 18 A

Bostadsrätt

3.5 + kök

101kvm

5279 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

6 950 000 kr

Andelstal: 5.49% Lägenhetsnr: 23 (1405) Driftkostnader: 750 kr/år varav El: 500 kr / Försäkring: 250 kr / Personer i hushåll: 4

Rum för rum

Allmänt
+
Vi har nu nöjet att presentera en alldeles underbar och oerhört välplanerad 3,5:a i etage. Högst upp i huset, tyst och skyddat mot gård, kan man här njuta av två världar. Utanför föreningens huvudport pulserar Vasastadens rika utbud och så snart man passerat innergårdens dekorativa portal känner man istället hur lugnet tar över. Här välkomnas ni till en citydröm med en svårslagen livskvalitet! Förutom att stoltsera med två våningar kan detta hem också skryta med en härlig terrass med utsikt över takåsar och bort mot anrika Kungshöjd, påkostat kök med öppen planlösning, inte mindre än två väl tilltagna badrum samt en finstämd mix med gedigna materialval. Vitmålade väggar och ekparkett i långbräda löper som en röd tråd genom alla rum - stilrent och mycket smakfullt. Köket är hemmets självklara samlingsplats och här integreras det med öppna och luftiga ytor. Med den älskvärda känslan av att befinna sig mitt i allt - och med Hagaparkens grönska bara ett stenkast bort - kliver vi in i en härlig vindsvåning i etage, högst upp i det vackra sekelskifteshuset på Haga Kyrkogata 18.

Hall
+
Hallen ger en välkomnande känsla och här blickar ni rakt in över sociala ytor och det stilrena köket. Till höger nås ett av lägenhetens två badrum. Hallgolvet är belagt med klinker i en mörkgrå ton och i en garderob med spegelskjutdörrar ryms alla ytterkläder. Häng av dig jackan och stig på!

Badrum 1
+
Badrum med känsla av lyx, utrustat med dusch bakom en snygg glasvägg, stilren kommod med ovanliggande handfat, spegel med belysning, blandare från Hansgrohe samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från välrenommerade Siemens. Färgerna är tidlösa och väggarna är kaklade med vita, liggande rektangulära kakelplattor. Golvet pryds av varmgråa klinkerplattor med underliggande värmeslingor. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som ger ett behagligt ljus.

Kök och allrum
+
Ett mycket trivsamt kök där designen är hämtad från Italiens största kökstillverkare - Colombini. De strikta och raka linjerna andas exklusivitet. Bakom vita strama luckor erbjuds gott om förvaring och kökets U-form inbjuder till flertalet kockar och matglada besökare. Arbetsytorna är väl tilltagna och bänkskivorna är från exklusiva Silestone, ett stilrent och samtidigt mycket tåligt material. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, kyl, frys samt fläkt, induktionshäll samt varmluftsugn och mikro, samtliga i utförande från Siemens. Från hela första planet får ni mycket kontakt med himlen och här smyger ljuset sig in även i mörkaste november. Tidigare samsades kök och sällskapsrum om utrymmet på första våningsplanet men nuvarande ägare har på ett smart sätt utnyttjat rummets fulla potential. Genom att dela av ytan till ett sovrum och en alkov/kontorsdel. Fortfarande känns de sociala ytorna öppna och luftiga, samtidigt som lägenhetens funktion är optimal.

Sovrum/Gästrum
+
Precis intill köket ligger lägenhetens första sovrum som idag används som tonårsrum. Här ryms en säng samt skrivbord. Ifrån fönstret så blickar du ut över stadens takåsar som skapar en skön frihetskänsla.

Kontor/Alkov
+
Mellan trappan och badrummet låg det tidigare en walk-in closet. Väggen har breddats och på så vis har man skapat en alkov, som idag används som barnrum. Ett fönster mot vardagsrummet bidrar med ljus och här ryms en säng eller kontorsinredning.

En trappa leder er upp till övre etage och den privata avdelningen där ett sovrum och vardagsrummet med terrassen nås.

Sovrum 2
+
I master bedroom ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. En garderobsvägg längs ena väggen erbjuder plats för det mesta man kan önska. Tre vackra välvda fönster ger unik karaktär och här sover ni med innergårdens lugn och himlen som närmaste granne.

Badrum 2
+
Lägenhetens andra badrum nås från den inre hallen. Med samma stilrena känsla som badrummet på första etage. Även detta badrum präglas av en lyxig atmosfär med dubbelhandfat och badkar med takfönster ovan.

Vardagsrum
+
Med spännande vinklar och härlig takhöjd är detta den givna platsen efter middagen. Ljuset flödar in från takfönster och gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut då de glasade dörrarna kan skjutas åt sidan och öppnas upp. Om våren och sommaren blir terrassen verkligen som en förlängning av vardagsrummet och bjuder in till många aktiviteter. Kvällshäng med goda vänner i sommarnatten, lunch eller den perfekta platsen för avkoppling i en solstol en varm högsommardag. Från terrassen har ni utsikt över Vasastadens takåsar och ända bort på anrika höjden Kungshöjd. Terrassen är klädd med cederträ och bandplåt.

Övrigt:
+
Lägenheten står registrerad som 3 rok enligt förvaltaren. I dagsläget så disponeras lägenheten som 4,5 rok.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

BRF HK 18

Fastigheten, som är ett vackert sekelskifteshus, uppfördes år 1893 i nyrenässansstil. Stilen var en reaktion mot den tidigare materialimitationen och i fokus stod nu äkta material, tegel och detaljer i natursten. Haga Kyrkogata 18 har en tidstypisk fasad av tegel med indraget mittparti och dekorativa fönster- och dörromfattningar och har ett ypperligt läge endast ett stenkast från Vasagatan.

BRF HK 18 förvärvade fastigheten år 2012 och fastigheten var ursprungligen i fyra våningar med oinredd vind. Fastigheten har tre uppgångar och ni välkomnas av en rustik ekport och en portal som smyckas av dekorativ stuckatur. I huvudtrapphuset mot gatan var det vid förra sekelskiftet endast stora paradvåningar där välbeställda familjer huserade och i gårdstrapphusen mindre lägenheter för ensamhushåll. Fastigheten renoverades 1978-1980 samt under 2005-2008 och i samband med förvärvet av fastigheten utfördes en statusbesiktning som mynnade ut i en underhållsplan.

Under 2012, i samband med ombildningen, inreddes vinden till åtta lägenheter i två plan och då installerades även två hissar som betjänar trapphus A samt C. Föreningen består idag av 26 lägenheter, varav 24 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. I källarplan ut mot Haga Kyrkogata huserar 2 lokaler med hyresrätt. Den totala byggnadsytan uppgår till 1 943 kvm, varav 1 840 kvm utgör bostadsyta och 103 kvm lokalyta. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av någon justering av tomträttsavgälden.

Ekonomi
Föreningen har en total belåning om ca 24,9 msek och lånen är förelade på olika bindningstider. Föreningen har en stabil ekonomi och har inga planerade avgiftshöjningar eller sänkningar. Föreningens lokaler har attraktiva lägen längs med Haga Kyrkogata och hyresintäkterna från lokalerna står för cirka 30% av föreningens intäkter. De två kvarvarande hyresrätterna utgör en dold intäkt då de vid hyresgästens uppsägning tillfaller föreningen och därmed kan ombildas till bostadsrätt.

Utförda och kommande renoveringar
Föreningen har en vacker sekelskiftesfastighet som under det senaste åren har genomgått flertalet stora renoveringar. I samband med att vinden inreddes till lägenheter i två etage höjde man taket och renoverade det i sin helhet. Två hissar har installerats, trapphusen samt portalen har renoverats och vissa fönster har setts över. Innergårdens fasader har putsats i en ljus tidstypisk kulör, även fasaden mot gatan renoverades 2014. Tvättstugan har utrustats med nya maskiner och innergården har stenlagts och pryds nu med rabatter och utemöbler. Under 2016 så har 11 balkonger byggts mot föreningens innergård, en inspektionsstege för skorstenar installerats, porten har klottersanerats samt nya kärl för kompostavfall har installerats i soprummet. Inga större renoveringar är planerade närmaste tiden då huset är i mycket gott skick. Endast löpande underhåll.

Övrigt
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1893

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 207 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2017-05-10 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!