Gyllenkrooksgatan 1

Funkistvåa om ca 56 kvm med lugnt läge intill Carlanderska Parken. Bostaden stoltserar med nymålade väggar i alla rum, fönster i två väderstreck, fritt från insyn och ett härligt balkongläge. Mycket välskött och populär förening med bredband inkluderad i avgiften.


Gyllenkrooksgatan 1

Bostadsrätt

2 + kök

3141 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

56kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
När våren kommer till Göteborg byter staden så sakteliga skepnad, från mörkaste grått till klaraste grönt. I den välkända parken vid Carlanderska sjukhuset i Johanneberg blommar träden och växtligheten för fullt. Den rogivande miljön i kombination med enkelriktade gator och fågelkvitter i träden gör det svårt att tro att du befinner dig i en storstad. Efter en promenad i området märker du att omgivningarna har allt du kan önska. Närservicen är god med flertalet butiker och restauranger alldeles utanför dörren. Några minuters promenad bort erbjuder både Södra Vägen och Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av affärer, träningsanläggning och en välsorterad livsmedelsbutik. Korsvägen, som är en knutpunkt för kollektivtrafiken, nås efter en kort promenad och tar dig smidigt vidare till gränsande stadsdelar.

På den populära adressen Gyllenkrooksgatan 1 har vi nu en klassisk funkistvåa till salu. Precis som arkitektstilens namn skvallrar om så präglas bostaden av ett funktionalistiskt tänkande. Raka linjer, stora fönster med rikligt ljusinsläpp, klassiskt parkettgolv i fisbensläggning och nästan helt fritt från insyn är några attribut som utmärker detta boende. Inför försäljningen har säljaren låtit bredspackla och måla samtliga väggar i trendiga kulörer som ger karaktär. Pricken över i:et är balkongläget mot Carlandersparken där solen befinner sig tidig morgon och kväll.

Entré/Hall
+
Det är ett renoverat och ovanligt välskött trapphus som välkomnar dig innanför porten. Ljusa kulörer på väggar och golv samt gott om ljusinsläpp gör trappen luftig. Ytterdörrarna är gedigna, gråmålade säkerhetsdörrar i ett utförande som smälter in fint i 30-talstrapphuset. Hallgolvet som möter dig utgörs av tåligt klinker och går i en grafitgrå ton. Väggarna har målats med Jotuns kulör "Kalk" 10341. Entrén är lång och ger goda förutsättningar att skapa ordentligt med förvaring. I dagsläget använder man sig endast av avhägning på krokar.
Den inre hallen, även den målad med "Kalk" 10341, har många användningsområden. Den binder samman bostadens rum och används idag som ett arbetsrum. Detta utrymmet är annars perfekt att utnyttja för mer förvaring.

Kök
+
De mörka klinkerplattorna fortsätter vidare in i köket. Köket är klassiskt till utformningen med köksskåp på båda sidor av rummet och en matplats invid fönstret. I köket har man låtit måla med Jotuns kulör "Sand" 1140 som är en perfekt bas att utgå ifrån när man ska möblera och som ger en ombonad värme till rummet. Över köksdelen vilar en industriell restaurangkänsla med endast ett öppet hyllplan istället för överskåp och rostfria vitvaror. Den maskinella utrustningen består av gasspis med ugn, diskmaskin, kyl och frys samt fläktkåpa.

Sovrum
+
Längst in i bostaden ligger sovrummet med ett tyst läge mot gården. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och ytterligare förvaringsmöbel eller läsfåtölj, vad man nu önskar. En inbyggd garderob med överskåp står för förvaringen och i anslutning till sovrummet ligger dessutom en klädkammare. Väggarna är målade riktigt mörkt för att verkligen få till den rätta myskänslan som man vill ha i ett sovrum. Återigen har man använt sig av Jotuns kulör, denna gången "Dark teal" 5454.

Badrum
+
En vitmålad trädörr leder dig in till badrummet som är helkaklat i vitt med mörka detaljer. Två badrumsskåp med spegelglas ger gott om förvaring till alla burkar, flaskor och krämer. Utöver detta ryms även handfat med spegel, wc-stol samt dusch med frostade skjutdörrar.

Vardagsrum
+
Sist men absolut inte minst, det ultimata sällskapsrummet. Det första som utmärker sig när du stiger in i rummet är det stora fönsterpartiet med fantastiskt ljusinsläpp. Golvet utgörs av en tidlös ekparkett i klassiskt fiskbensmönster som matchas med en skön grågrön väggfärg. Rummets storlek ger utrymme för så väl en soffgrupp med tv-möbel som en matplats med många middagsgäster. Rummet bjuder även på en väl tilltagen balkong med fri sikt mot parken vid Carlanderska.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!