Fribergsgatan 8

Välkommen till en funkispärla på lugn gata i Johanneberg. Ett bekvämt boende precis vid Chalmers och hela stadskärnan nås på några minuters promenad. Fiskbensparkett, fönsterbrädor i sten och stora fönster är några av funkisattributen du hittar här. Parkering finns att hyra precis vid huset.


Fribergsgatan 8

Bostadsrätt

2 + Kök

3295 kr/mån

1 av 7 (hiss finns)

54kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med strategiskt läge nära både Chalmers, Korsvägen och Götaplatsen är vår bostad belägen. En typisk funkislägenhet till både utseende och planlösning. De klassiska funkisattributen finns här så som ekparkett i fiskbensläggning, fönsterbrädor av sten, stora fönsterpartier som bjuder in ljuset och radiatorer av gjutjärn.

Fastigheterna i den övre delen av Johanneberg har en gång ritats enligt mycket detaljerade riktlinjer. Till exempel skulle avstånden mellan huskropparna vara stort för att kvarteren skulle kännas luftiga, främja ljusinsläpp i lägenheterna och dessutom erbjuda små parker mellan husen för ökad boendekvalité. Därför har man alltid nära till grönska och fågelkvitter när man bor i Johanneberg. Förutom gräsmattorna utanför huset finns Näckrosdammen, Mossens motionsspår och även Vasaparken i närområdet.

Lite längre ner på Gibraltargatan kan ni fika på det välbesökta caféet Mahogny eller äta stans godaste pizza på restaurang BOV. För en bit mat och något svalkande att dricka finns även Johannebergsbornas egna kvarterskrog Johannebar alldeles i närheten. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett rikt kulturliv och flera trevliga butiker och restauranger eller varför inte besöka Södra Vägen där bland annat Alvhems inredningsbutik är en given destination. I närheten ligger dessutom hela evenemangsstråket med Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium och Ullevi. Kapellplatsen är torget som har allt. Här kan du uträtta alla dina vardagsärenden på Coop, Handelsbanken, systembolaget, apoteket och SATS.
Inte nog med detta så kommer snart de boende i Johanneberg att få ett alldeles eget centrum i korsningen Eklandagatan/Viktor Rydbergsgatan. Just nu finns en välsorterad Willys men så småningom kommer utbudet breddas.

Vi går igenom bostaden rum för rum:

Hall
+
En trappa upp från gatuplan ligger vår bostad. Alltså med ett behagligt avstånd från gatan så att insynen är minimal men utsikten perfekt över gräsmattan som snart grönskar igen.
Hallen erbjuder avhängning och för den som önskar finns plats för mindre hallmöbel. Golvet består av stavparkett i original och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum
+
Hallen leder fram till vardagsrummet som är ett härligt sällskapsrum med gott om plats för soffa, tv-möbel, skrivbord, matsalsbord mm. Även här är väggarna vitmålade och på golvet ligger fin fiskbensläggning som verkligen är synonymt med funkislägenheterna i Johanneberg. Ett stort fönsterparti vetter ut med Fribergsgatan där man har fin vy över gräsmattan och långt till nästa huskropp. Snart får trädet utanför fönstret sina blad tillbaka och bostaden bäddas in i lummig grönska.

Sovrum
+
Lite avskilt från vardagsrummet ligger sovrummet. Här ryms en fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord och en mindre förvaringsmöbel. Två garderober och en klädkammare finns i den inre hallen precis utanför sovrummet.

Kök
+
Vägg i vägg med sovrummet ligger köket som har stommar och luckor från IKEA. Luckorna är vita och handtagslösa och matchas med bänkskiva i mörkt trä med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin från Wirlpool, spishäll och ugn från Gorenje och kyl/frys från Miele. Ett matbord för två får plats invid väggen.

Badrum
+
Renoverat 2014 enligt konstens alla regler av Kungstens bygg. Väggarna bär ljusgrått rektangulärt kakel och golvet består av mörkgrått kvadratiskt klinker med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med WC-stol, handdukstork, duschhörna med vikbara väggar av glas, handfat med kommod och vägghängt spegelskåp med belysning.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 2 kvm. Det finns möjlighet att hyra extra förråd om 10 kvm för 550 kr/mån.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!