Första Långgatan 6 A

Rymlig, välplanerad och extremt ljus sekelskiftestvåa med slipade plankgolv, balkong och två kakelugnar. Renoverat kök med bra förvaring och matplats. Lätt att göra om till en trea! Stabil brf med oförändrade avgifter i 13 år. Nyligen renoverad innergård. Läs vad säljarna själva har att berätta om lägenheten!


Första Långgatan 6 A

Bostadsrätt

2 + kök

3455 kr/mån

3 av 6 (hiss finns)

73kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen in till ett av Linnéstadens allra bästa lägen och ett vackert hem där de nuvarande ägarna har lagt stor möda vid att behålla karaktären från 1900-talets början. Plankgolv, höga fotlister, takrosetter, stuckatur, kakelugnar, allt finns där välbevarat och är fint renoverat. Lägg därtill ett modernt kök och balkong med eftermiddags- och kvällssol.

Ägarna, som bott i lägenheten sedan 2004, har trivts till hundra procent:
"Det finns en anledning till att vi blev kvar i tretton år. Det är en generös lägenhet som gjord för att umgås i. Och så det fantastiska ljuset som är ständigt närvarande, från morgonkaffet i köket till solstrålarna i vardagsrummet när man kommer hem. Under sommarhalvåret är kvällssolen på balkongen ett måste. Vi älskar verkligen den här lägenheten."

Långgatornas historia har formats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är unikt i Göteborg. Den speciella atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar, tvättinrättningar och originella restauranger, ger värme och färg åt området. Här hittar du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, kafékulturen i Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, når du efter bara någon minuts promenad från lägenheten och tar dig smidigt vidare till övriga stadsdelar.
Njut av kontrasterna som detta område bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. I nästa omfamnas du av tystnaden som råder på föreningens nyrenoverade innergård. Porten och huvudentrén in från gatan har även den nyligen renoverats och man har återskapat den vackra inramningen som fanns här när huset byggdes.

Kliv in i porten till A-uppgången och ta hissen upp till våning 3. Här inne döljer sig en klassisk sekelskiftestvåa med alla de typiska attributen. Dessutom finns möjligheten att dela av det stora sovrummet till två - och därmed skapa en trea, vilket ger en smartare planering och ett reellt mervärde.
Alltså: detta är ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i fint skick, så har du här chansen att bli medlem i en brf med låga avgifter. Brf Masthugget 9:5 har tagit mycket väl hand om sin fastighet och avgifterna har varit oförändrade i 13 år. De planeras att ligga still det närmaste året också.

Säljarna sammanfattar sin lägenhet med egna ord:
"Solstrålarna får spelrum och det känns öppet och ljust. Det är en lägenhet att längta hem till."

Hall
+
Det börjar bra. Plankgolv av furu, inlagt 2007, snyggt gråmålat. Väggarna är vita och här finns plats för kläder och skor.

Kök
+
Ett ljust vinkelkök med riktigt go känsla, lite som förr i tiden. Vita, släta luckor, grå golvplankor. Stort fönster i söder med både direkt sol och ljus som reflekteras mot de ljusa fasaderna runtomkring. Frukosten intas vid köksbordet, medan större middagsbjudningar sker i vardagsrummet. Köksinredningen går i högblankt vitt med tryckbeslag och generös rostfri bänkskiva. Ovanför arbetsbänken sitter en utdragbar fläkt (Electrolux 2007). Den maskinella utrustningen består av spis med häll, ugn (Siemens 2007), häll (Samsung 2012), kyl/frys (Gram 2007) och diskmaskin (Electrolux 2007).

Vardagsrum
+
Stort! Ljust! Lätt att möblera! Två stora höga fönster med överljus, maffig stuckatur i taket och det gamla plankgolvet fint renoverat - så typiskt Linné! I början av 1900-talet var kakelugnen lägenheternas enda värmekälla. I dag är kakelugnen en stark mysfaktor med plats för levande ljus. Välisolerade fönsterrutor och lägenhetens disposition tre våningar upp skärmar av från ljudet utifrån och ger lugn åt rummet. Släta, vita väggar och ett oerhört vackert plankgolv. Storleken på rummet ger gott om plats för allt ett vardagsrum kan tänkas innehålla; soffgrupp, läshörna, matbord och alla böcker.

Säljarna tycker:
+
"Stuckatur, kakelugnar, högt i tak, och brädgolv är trevliga detaljer i lägenheten men det är sällskapet man minns - bruncher, middagar och kalas med vänner och familj. Och självklart mysa för oss själva. Det är en fantastisk lägenhet att umgås i."

Sovrum
+
Ett enda stort sovrum - eller två något mindre? Det är upp till er. I detta hem har ägarna valt att behålla den ursprungliga planlösningen med ett stort sovrum. Grannen en våning upp har satt upp en skiljevägg och på så sätt skapat en trea. Även här ligger brädgolvet kvar, väggarna är vita och i ena hörnet finns en kakelugn av kolonntyp. Sex garderober garanterar förvaringen.

Balkong
+
Läge för middag i det fria när balkongsäsongen drar igång igen i vår! Solen tittar in på eftermiddagen och är med en bra bit in på kvällen. Fantastiska solnedgångar.

Badrum
+
Praktiskt beläget i hallen mellan vardagsrum och kök ligger badrummet, renoverat 2006. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger sandfärgad klinker. Här ryms vitt handfat, wc-stol och badkar.

Övrigt
+
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos QBE Insurance. Bredablick Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Fastighetsskötseln utförs av Bo & Son AB.

Till lägenheten medföljer ett källarförråd.
Föreningen har en trevlig innergård som nyligen gjordes i ordning med stenläggning och planteringar. Gemensamma utemöbler, grill och cykelställ finns här.
Tvättstugan ligger i markplan och nås från innergården. Utrustad med två tvättmaskiner, en stor torktumlare och en mangel. Många av lägenhetsinnehavarna har tvättmaskin vilket gör att det är lätt att få tvättider.
Kabel-tv via Comhem. Bredband via Comhem eller valfri leverantör. Boendeparkering gäller i området (www.trafikkontoret.goteborg.se).

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!