Fjärde Långgatan 6 B

Välkommen upp till högsta ordinarie våningsplan och en lägenhet som i skrivande stund renoveras för fullt! Skickliga hantverkare håller som bäst på att måla, lägga nya brädgolv och montera kök i tvåan som står klar lagom till inflytt. 57 kvadrat, balkong i västerläge och stor klädkammare. Fastighet från 1897. Hiss till vindsplanet.


Fjärde Långgatan 6 B

Bostadsrätt

2 + kök

4162 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

57kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vi gissar att du letar efter ungefär detta: en tvåa med centralt läge i Linnéstaden, gärna högst upp med hiss och helst alldeles nyrenoverad. Grattis i så fall! På Fjärde Långgatan 6 B visar vi nu en lägenhet där allt detta stämmer. På Fjärde Långgatan 6 B kan vi nu visa en lägenhet som stämmer i på beskrivningen ovan.

När detta skrivs, dagen före fotografering, råder något som kan beskrivas som ett kontrollerat kaos i lägenheten. Snickarna Torbjörn och Pelle håller som bäst på att montera ekskivan i köket, elektrikern Jesper kopplar in det nya "proppskåpet" och Viktor gör en sista strykning av dörrfodret på sovrumsdörren.

Det råder en koncentrerad stämning i lägenheten, fortfarande återstår flera klurigheter som kräver en kreativ lösning, men teamet jobbar sammansvetsat och ni ser ju på bilderna: här är det snart inflyttningsklart!

Letar du lägenhet bland A-lägen i innerstaden och prioriterar högt läge, stor balkong och nyrenoverat skick, så blir det förmodligen inte bättre än så här. Tvåan på Fjärde Lång 6 är en lägenhet på högsta nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in i föreningens vackra sekelskifteshus kan bland annat se fram emot:

* Balkong med utsikt i skönt västerläge. Välkommen att blicka ut över takåsarna i Linnéstaden.
* Öppnad planlösning mellan kök och hall, vilket ger lägenheten mer luft och rymd.
* Nyslipade brädgolv, nymålade väggar, nya snickerier och ett kök som du blir den förste att använda.

Vår lägenhet ligger på fjärde våningen i vacker fastighet från 1897. Hit tar du dig bekvämt med hissen som stannar på vindsplan och sen går du en trappa ner.

Alldeles utanför porten finns det mesta. Allt från nybakat bröd till antikviteter och oändligt många andra små och mysiga Saluhallen Briggen. Läget är centralt med bara ett kvarter till pulsen på Linnégatan. Vill man varva ner och få en naturupplevelse ligger Slottsskogen några minuters promenad bort. Eller varför inte ta cykeln till Änggårdsbergen, ett underbart naturreservat. Till shoppingen i city är det ett par hållplatser med spårvagnen från Järntorget.

I dessa underbara kvarter har Alvhem nu nöjet att visa en charmig sekelskiftestvåa som genomgått en total förvandling och vi hoppas att det mesta är klart till första visningstillfället torsdagen den 28 juni. Välkommen att klicka på Boka visningsknappen!

Brf Galjonen är en välskött förening med intäkter från både lokaler och lägenheter med hyresrätt. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv samt till allas förtjusning även bredband och telefoni. Man har precis avslutat en omfattande fasadrenovering och även gårdarna har nyligen gjorts i ordning.

Hall
+
Vi passerar föreningens fint renoverade entré och därefter kan du välja mellan att ta hissen eller trapporna upp till våning fyra.
Väl inne i hallen är risken stor att du direkt faller för lägenhetens charm. En vägg har tagits bort, vilket gör att man får en god överblick över lägenheten. Det är ljust, öppet och doften av nylagda brädor är inget annat än underbar. En nisch ger bra plats för en naturlig avhängning. Precis innanför entrédörren ligger grå klinker - både snyggt och praktiskt.

Kök
+
Så nytt att manualerna fortfarande ligger kvar i lådorna. Du blir först helt enkelt. Pelle och Torbjörn har lagt in nytt plankgolv och listerna är av modell Haga från ABI Trä. Dörrfodren heter Käringön och kommer från samma leverantör. Köksinredningen går i vitt med släta, vita luckor, arbetsytor i ek och klassiskt kakel. Ett inbyggt skafferi ger gott om extra förvaring i ett tidstypiskt format. Vitvaror från Bosch (ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin) och Samsung (kylfrys). Allt är nytt och precis avplastat.

Vardagsrum
+
Öppningen mellan kök och vardagsrum är breddad, vilket ger en ännu bättre kontakt mellan rummen. I vardagsrummet ligger originalgolvet från 1800-talets slut bevarat och nyslipat. Väggar och tak har målats i vitt. Rummet är lättmöblerat och stort nog för både soffa och ett rejält matbord. Vardagsrummet badar i ljus tack vare ett stort fönster och glasade pardörrar som leder ut till balkongen. Det höga fria västerläget förstärker ytterligare den ljusa känslan och takhöjden om ca 3 m ger en skön rymd. En bred stuckatur med tillhörande takrosett ger en något snygg inramning. De trärena furuplanken bryter fint mot vita väggar och snirkliga snickerier. Tack vare den kringgående planlösningen blir detta ett socialt rum och tveklöst lägenhetens hjärta.

Balkong
+
Öppna upp pardörrarna och kliv ut i friheten. Högst upp, utan någon ovansittande balkong, med föreningens tysta innergård nedanför, kan du njuta av många soltimmar från förmiddag till kväll tack vare det raka västerläget. Balkongen är väl tilltagen, nästan 5 kvadratmeter, och rymmer både möblemang, växter och gäster. Den slutna innergården avskärmar dig från Linnéstadens brus och gör att du kan njuta av morgonkaffet till ljudet av fågelkvitter. Det svarta smidesräcket ger en tidsenlig inramning.

Sovrum
+
Även detta rum ligger mot föreningens tysta innergård, så de två stora fönstren kan gärna stå lite på glänt under varma sommarnätter. Här ryms en dubbelsäng med sängbord och en byrå eller en mindre arbetsplats. Furuplank i original, alldeles nyslipade. Takhöjd även här på cirka tre meter, liksom stuckatur och takrosett. Det bästa till sist: klädkammaren! Riktigt ordentligt tilltagen och rymmer definitivt allt du kan tänka dig.

Badrum
+
Det enda i lägenheten som inte är alldeles nyrenoverat, men fortfarande mycket fräscht. Bilderna på badrummet i flödet är från 2014, då Alvhem förmedlade lägenheten förra gången. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet består av sandfärgat mosaikklinker. Här finns wc, vattenburen handdukstork, kommod med handfat och översittande spegelskåp samt dusch med vikbara glasväggar.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett förråd i källaren.
Föreningen har två nyligen renoverade innergårdar med uteplatser, planteringar, soprum, cykelförråd och barnvagnsförråd. Det finns även två tvättstugor i föreningen, varav den närmsta nås ifrån gården.
Leverantör av kabel-tv och bredband med ip-telefoni är Comhem och ingår i avgiften.
Boendeparkering gäller i området, kostnad ca 650 kr/mån, www.goteborg.se/trafikkontoret.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!