Fjärde Långgatan 1

Trea i vacker hörnfastighet från sent 1800-tal. Lägenheten är totalrenoverad med smakfulla materialval. Rymligt badrum med tvättmaskin. Luftigt vardagsrum med enorma fönster mot gatan, två sovrum mot gård och balkong. Välskött brf med god ekonomi och låg belåning.


Fjärde Långgatan 1

Bostadsrätt

3 + kök

2665 kr/mån

1.5 av 5 (ej hiss)

72kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Trerummaren på Fjärde Lång är en ovanligt mysig lägenhet med allt det där som du letar efter: högt i tak, brädgolv, bra renoverat kök och badrum - med tvättmaskin! Den som flyttar in i föreningens vackra sekelskifteshus kan bland annat se fram emot detta:

* En trea på 72 extremt effektiva kvadrat.
* En välhållen lägenhet med alla detaljer som hör det förra sekelskiftet till.
* Ny balkong och en oöverträffat go känsla.
* Medlemskap i en lågt belånad brf med stort engagemang.

Långgatornas historia har formats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är unikt i Göteborg. Den speciella atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar, tvättinrättningar och originella restauranger, ger värme och färg åt området. Här hittar du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, kafékulturen i Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara någon minuts promenad från lägenheten och tar dig smidigt vidare till övriga stadsdelar.

Njut av kontrasterna som detta område bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. I nästa omfamnas du av tystnaden som råder på föreningens trivsamma och nyrenoverade innergård. Porten och huvudentrén in från gatan har även den nyligen renoverats och man har återskapat den vackra inramningen som fanns här när huset byggdes. Kliv in genom porten och följ stentrappan en och en halv våning upp. Här inne döljer sig en klassisk sekelskiftestrea med renoverat kök och relativt nytt badrum. Lägg därtill ovanligt bra förvaring, brädgolv och tilltagen takhöjd och du inser att detta är ett hem att trivas i.

De förra ägarna lät totalrenovera lägenheten mellan år 2012-2014 så för dig som köpare är det bara att flytta in! Renoveringen är utförd av fackmän och allt är väl genomtänkt och varje kvadratmeter exemplariskt nyttjad. En takhöjd om cirka 3 meter och stora fönster med överljus är tydliga spår från sent 1800-tal då huset byggdes. Renoveringen har utförts med varsam hand för att i största möjliga mån bevara och framhäva de dekorativa detaljerna från förra sekelskiftet. Alla dörrfoder och listverk är bytta mot specialdesignade lister som tagits fram efter originalfoder och originallister.

Vi sammanfattar: ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i fint skick, så har du här chansen att bli medlem i en brf med låga avgifter. Brf Briggen 7 har tagit mycket väl hand om sin fastighet och avgifterna planeras att ligga still det närmaste året.

Hall
+
En besökares första intryck av denna lägenhet är ofta: vilken skön känsla! Trean är välplanerad och planlösningen i kombination med takhöjden på cirka tre meter gör att lägenheten känns större än 72 kvadratmeter. Ledordet för denna lägenhet är ljus. Vita väggar och ljusa, brädgolv löper genom hall, sovrum och kök och vardagsrum och skapar en enhetlig, inbjudande känsla. Rakt fram i hallen finns en mycket praktisk och rymlig klädkammare,

Kök
+
Renoverat så sent som 2014. Ett öppet och hemtrevligt kök med mycket förvaring och dubbla överskåp upp till tak. Köket är utrustat med induktionshäll samt integrerad fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Inbyggd mikro och ugn sitter i bekväm arbetshöjd. Ovan arbetsbänken sitter liggande rektangulärt kakel i en dova pastelltoner från Fired Earth. Kökshandtagen är tillverkade i trendig koppar. Även här skänker reglerbara spotlights ett behagligt ljus och i köket ryms ett matbord för 4 gäster. Köket utgör lägenhetens nav och hjärta och härifrån nås samtliga rum.

Vardagsrum
+
"I fil" med köket ligger vardagsrummet. Stort nog för både soffgrupp, läshörna, tv-möbel och ett större matsalsbord. Den näst intill kvadratiska formen gör rummet mycket lättmöblerat. Mot Fjärde Långgatan, med vy mot grönskande Linnégatan, vetter två stora välvda fönster där ljuset flödar in under förmiddagen. Rummet präglas av en pampig atmosfär med en enastående takhöjd, höga fotlister, dekorativa listverk och en väl utsmyckad stuckatur. Väggarna är här, liksom i övriga lägenheten, målade i en bruten vit ton vilket tillsammans med det vitlutade golvet ger en neutral bas att inreda efter.

Sovrum
+
Privat, längst in i lägenheten, ligger det stora sovrummet. Här sover du gott om natten även med öppen balkongdörr tack vare det tysta läget mot gård. Längs ena väggen finns gott om förvaring i en vit garderobsenhet och i sovrummet ryms i övrigt dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Släta vita väggar bryter fint mot det vitlutade brädgolvet som ger en varm ombonad känsla. Balkongen, som är uppförd under 2013, nås genom helglasade dörrar. Balkongen ligger vindskyddat och här intagits många härliga frukostar, luncher och middagar i sällskap med nära och kära.

Barnrum/arbetsrum
+
Precis lagom stort och även detta beläget med ett rofyllt gårdsläge. Idag disponeras rummet som ett barnrum med plats för både säng, skrivbord och lekyta. Väggarna är gråmålade. Det stora fönsterpartiet vetter mot balkongen till och detta fönster skall renoveras under 2018 på bekostnad av föreningen.

Badrum
+
Helrenoverat från 2013 med stilrent grått klinker på golv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet har en yteffektiv disposition med dusch med infällbara duschväggar, vit kommod med ovanliggande handfat, badrumsspegel, WC samt en vattenburen handdukstork som levererar varma handdukar. Tvättpelaren med tvättmaskin samt tumlare är från Samsung. Dimbara spotlights ger ett behagligt ljus här inne och golvvärmen ger maximal komfort.

Klädkammare:
+
I anslutning till hallen finns en väl tilltagen klädkammare som rymmer mycket förvaring. Nya hyllsystem sattes in 2013 och även här ges skön belysning med spotlights.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!