Fjällgatan 3 M

Välbevarad landshövdingsetta med genomgående planlösning, stort kök och en underbar balkong mot föreningens lummiga innergård. Vackra vitbehandlade brädgolv och fräscha ytskikt. Stabil HSB-förening med god ekonomi och flera gemensamhetsutrymmen såsom bl a gästlägenhet, gym & bastu!


Fjällgatan 3 M

Bostadsrätt

1 + kök

37kvm

2471 kr/mån

2 av 3 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 300 000 kr

Andelstal: 0.60166% Lägenhetsnr: 1102/81 Driftkostnader: 450 kr/år varav El: 150 kr / Försäkring: 300 kr / Personer i hushåll: 1

Rum för rum

Allmänt
+
Som Linnés förlängda arm löper Fjällgatan upp mot kvarteren kring G:a Masthugget.Charmfulla Landshövdingehus från 1930-talets början pryder tillsammans med mysiga små kvartersbutiker stadsbilden. Pittoreskt och småskaligt är nyckelorden i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge är avslappnat och lugnt - en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som alla älskar. Här bor du med direkt närhet till både motionsspåret i Slottsskogen och Linnés sjudande kafé- och restaurangliv. Ta bara trappan ner vid Oscar Fredriks kyrka och ta ett glas vin på någon av uteserveringarna eller varför inte en middag på någon av de trevliga restaurangerna på Tredje långgatan? För dig som vill åka kollektivt går buss 60 flitigt precis utanför på gatan. Annars nås även Prinsgatans spårvagnshållplats på ett par minuter. Brf Nybygget är en stabil och välskött förening med lite countryclubkänsla. Här finns verkligen något för alla. Njut av den gemensamma innergården med prunkande körsbärsträd och utemöbler eller boka upp relaxavdelningen efter en dag på jobbet. För gästerna så finns även en övernattningslägenhet att tillgå.

På hög andravåning, ligger denna ljusa, fräscha och välplanerade genomgångslägenhet med en underbar balkong belägen. Planlösningen är optimal tack vare de välutnyttjade kvadratmetrarna. De vackert nyslipade brädgolvet samt de ljusmålade väggarna ger tillsammans med det generösa ljusinsläppet en luftig känsla.

Hall:
+
Efter att ha passerat den lummiga innergården, och tagit två trappor upp, stiger man in i den trivsamma och välplanerade hallen. Det nyslipade brädgolvet ger den känsla man eftersträvar ett landshövdingehus och väggarna är nytapetserade med en tapet från William Morris. Direkt till vänster så finns en praktisk garderob i original som smälter in på ett fint sätt.

Vardagsrum:
+
Med stort fönster i söder blir detta rum både ljust och mysigt. Vardagsrummet rymmer både soffa, säng, bokhylla och arbetsplats. Väggarna är målade i en vacker ljusgrå nyans och golvet pryds även här av bevarade brädor från när huset byggdes.

Badrum:
+
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som idag erbjuder duschhörna, wc-stol och handfat med översittande spegel och en tvättmaskin- Väggarna är kaklade (samt beklädda med vitt kakeldekor) och på golvet ligger en våtrumsmatta.

Kök och balkong:
+
Det rymliga och väldisponerade köket har en ombonad och fräsch känsla. Med vita släta köksluckor samt gott om förvaring i vinkel Genom glasade pardörrar så når man den härliga balkongen.Här erbjuds en härlig utsikt över föreningens prunkande och välskötta innergård och är en mycket uppskattad plats varma vår- och sommardagar.


Lägenheten är uppmätt till 37 kvm. I förvaltarens information så står den registrerad som 36,2 kvm

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Nybygget

Brf Nybygget är en mycket välskött, trivsam och populär HSB-förening som förvärvade fastigheterna Stigberget 34:6 och 34:7 år 1999 och upplåter idag 145 lägenheter. Man huserar i ett gårdskvarter med en mycket fin och lummig innergård. Här finns en stenlagd gemensam möblerad sittplats med platsbyggd grill för umgänge. Föreningen stoltserar även med bastu, gym och relaxavdelning som man kan nyttja för 50 kr/månad och det skapar stor trivsel åt medlemmarna. Som om inte detta vore nog så finns även en gästlägenhet som man kan hyra för 100:-/natt och den ligger belägen i uppgång U. Föreningen har även 26 st p-platser för uthyrning som kostar 400:-/månad n och det är separat kö till dessa. Även grannföreningen, Brf Masthugget, har garageplatser för uthyrning.
Fastigheten uppfördes under åren 1930-1935 och föreningen tillhör en av de äldsta HSB-föreningarna i Göteborg. Den totala arean uppgår till 6 152 kvm

Föreningen äger sin egna mark och påverkas därför inte av eventuellt höjd tomträttsavgäld.

Bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget.

Föreningen tillhandahar en stor och nyrenoverad tvättstuga i uppgång E med ett lättbokat och modernt bokningssystem. Tvättstugan är utrustad med 7st tvättmaskiner, 4st torktumlare och 3st torkrum.

Till lägenheten hör ett förråd

Föreningens medlemmar har två städdagar per år då man bl a iordningställer innergården. Trappstäd sköts av HSB


Ekonomi:
Föreningens ekonomi är mycket stabil och god. Resultatet för 2016 uppgick till ca 814 000 samtidigt som man har ca 2,5 MKR i kassan. Man under året amorterat ca 1,1 MKR och de långfristiga skulderna uppgår nu till ca 11,9 miljoner kr vilket motsvarar endast 2 146 kr/kvm bostadsyta. Inga avgiftshöjningar är aviserade i dagsläget, men det kan bli tal om en höjning om 1-2% på sikt.

Genomförda renoveringar:
1985 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2000 målades fasaden om och taket fick nya takpannor, en omputsning och översyn av grunden genomfördes och balkonger byggdes.
2007 genomfördes en stor översyn av ventilationssystem och nya köksfläktar installerades.
2009-2010 renoverades trapphus.
2010-2011 byggdes lokaler om till fem lägenheter vilket stärkt föreningens ekonomi.
2013: installerades Bredband/TV/ och telefoni från Bredbandsbolaget. Som ett komplement till Com hem som redan finns i fastigheten.
Injustetering värmesystem och ventilation samt renovering av tvättstuga samt bastun.
2014: byggdes ett nytt cykelhus och så utförde man tvätt av fasaden
2017: Byte av portar och passersystem samt asfaltering av föreningens P-platser

Kommande renoveringar:
Inom en 5-årsperiod så kommer man göra fasad och fönsterbyte. Ambitionen är att göra detta samtidigt, dock är tidsplanen för detta är ännu ej satt.

Brf Nybygget är ansluten till HSB Göteborg och anlitar HSB för bland annat teknisk och ekonomisk skötsel samt administrativ service. För mer information om föreningen se föreningens hemsida, www.brfnybygget.se

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1930-1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: Kopplade 2-glas (isoler)

Energiprestanda: 141 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-10-21 00:00