Fjällgatan 24 B

Luftig och oerhört ljus hörntvåa på våning 3 av 3 i ett av Gamla Masthuggets absolut vackraste hus. Bevarad tidskaraktär i form av kakelugnar, takrosetter, höga fönster, lister, parspegeldörrar och vackra brädgolv. Högsta balkongläge med eftermiddags- och kvällssol. Fräscha ytskikt och härlig disposition.


Fjällgatan 24 B

Bostadsrätt

2 + kök

3882 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

59kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Våren är på ingång och den sköna atmosfären som kännetecknar G:a Masthugget är lika njutbar som alltid. Solens strålar letar sig ner bland de bevarade, vackra träden och sprider ljus över de omslutna innergårdarna som kännetecknar landshövdingehusen. Lugnet och den genuina känslan är ett faktum och det är svårt att säga exakt vad det är som gör detta område så charmigt. Om det är dess bevarade arkitektur, unika utsiktslägen, eller de charmiga kvartersbutikerna eller caféerna får vara osagt. Här bor du med direkt närhet till både Slottsskogen och Linnés sjudande kafé- och restaurangliv. Gå trappan ner vid Oscar Fredriks kyrka och ta ett glas vin på någon av uteserveringarna eller varför inte en middag på en av restaurangerna i "Lilla Italien" på Nordenskiöldsgatan. Längs med Fjällgatan, Linnéstadens förlängda arm, finns bland annat pizzeria, minilivs, ekologisk frukt- och grönsakshandel samt det populära bageriet Bullen och Brödet. För dig som åker kollektivt går buss 60 flitigt precis utanför som tar dig till Centralstationen på 16 min.

I detta härliga myller har Alvhem fått förtroendet att ta sig an ett hem som onekligen får hjärtat att slå lite snabbare. Vi hälsar välkommen till ett av de mest välbevarade fastigheterna på gatan, det gröna landshövdingshuset, och en lägenhet med charm långt utöver det vanliga. En högt belägen hörntvåa med en mängd originaldetaljer bevarade och ett ljusinsläpp som få kan skryta med. Lägenheten som är genomgående i gott skick, stoltserar med högt till tak, två kakelugnar ( varav en fungerande ), balkong med eftermiddags- och kvällssol, bevarade brädgolv, parspegeldörrar och takrosetter.

Hall
+
En vacker förträdgård visar dig vägen till husets port och skvallrar om att hela fastigheten andas charm tack vare sina tidstypiska material och vackra detaljer. På tredje våningsplanet, bjuder en rymlig och tidstypisk hall in till 59 ljuvliga kvadratmetrar. En möblerbar hall med gott om förvaring med hela tre garderober samt vägghängda skåp med charmiga tickabeslag. Önskar man ett hemmakontor så ryms även det. På golvet ligger furubrädor som är mörkbetsade och hårdvaxade och väggarna pryds av en vacker tapet (Ava) ifrån Sandbergs.


Vardagsrum
+
Två stora fönster med överljus kombinerat med det höga och fria läget bidrar med ett magiskt ljusinsläpp. Ena hörnet pryds av en fungerande kakelugn som värmer gott under vinterhalvåret och ger också en genuin känsla om att tidsandan lever och att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap. Vardagsrummets rymd och regelbundna form ger flera möjligheter till möblering och här finns gott om plats för soffgrupp, läshörna och ett hyllsystem. Väggarna är nymålade i vitt och harmonierar snyggt med det vackra golvet och de bevarade detaljerna i form av höga lister och takrosett.

Kök
+
Ett härligt kök som inbjuder till såväl matlagning som umgänge. Matbordet har en given plats invid det höga fönstret och köket som går i vinkel är perfekt planerat med gott om arbetsytor. Skåpsluckorna som går i vitt kontrasterar snyggt med den mörkbehandlade bänkskivan och det gråa kaklet ovan arbetsytan. Kökets maskinella utrustning är kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Önskar man en mera öppen planlösning så skulle man kunna ta ner väggen mellan kök och vardagsrum.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet. Här är väggen rundad och formar tillsammans med det stora fönstret en skön form. Det strategiska hörnläget med ljus från två väderstreck skapar atmosfär och ett stort lugn. I sovrummet finns gott om plats och med endast en dörröppning finns knappast några begränsningar för möbleringen - här finns möjligheter i varje hörn. Har du alltid drömt om en walk-in-closet så finns det gott om plats för att bygga det. Väggarnas harmoniska och dov/grå färg lyfter fint stuckaturen, kakelugnen och snickerierna. Likaså det vitbehandlade brädgolvet i original. Härifrån nås även den högt belägna balkongen i nordväst läge och erbjuder eftermiddags-och kvällssol. Härifrån har man koll över takåsar, himmel och trädkronor.

Badrum
+
Smart planerat badrum med fina färg-och materialval. Det helkaklade badrummet bär vita väggar och golvet är belagt med mörkgrått klinkers Badrummet är utrustat med WC, duschhörna med vikbara dörrar i glas, platsbyggd ekbänk med gott om förvaring, infällt tvättställ samt en stor spegel med inbyggd belysning. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin.

Övrigt
+
Lägenheten är uppmätt till 59 kvm. Enligt förvaltaren står den registrerad som 58 kvm.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sofia Täng

Mäklarassistent

0766-44 66 12

sofiat@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!