Fjällgatan 24 B

Nu har vi nöjet att presentera en sagolik genomgångsetta i ett av G:a Masthuggets absolut vackraste landshövdingehus. Här erbjuds renoverade ytskikt, fungerande kakelugn, vackra spegeldörrar, höga originalfönster och vitpigmenterade brädgolv. Möjlighet att bygga om till en optimal minitvåa. Snabb inflyttning är möjlig!


Fjällgatan 24 B

Bostadsrätt

1 + kök

2343 kr/mån

2 av 3 (ej hiss)

35kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen upp till toppen av Göteborg. Masthugget tronar som en levande stadsdel med god utsikt över hela staden. Områdets historia går tillbaka ända till 1600-talet då tillverkningen av skeppsmaster var som intensivast här. Charmiga Landshövdingehus från tidigt 1900-tal blandas med folkhemsbyggen från sent 60-tal och tidigt 70-tal. Pittoreskt och småskaligt är nyckelorden i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge är avslappnat och lugnt. Här bor du med direkt närhet till både Slottsskogen och Linnés sjudande kafé- och restaurangliv. Gå trappan ner vid Oscar Fredriks kyrka och ta ett glas vin på någon av uteserveringarna eller varför inte en middag på en av restaurangerna Tredje Långgatan. Längs med Fjällgatan, Linnéstadens förlängda arm, finns bland annat pizzeria, minilivs, ekologisk frukt- och grönsakshandel samt det populära bageriet Bullen och Brödet. För dig som åker kollektivt går buss 60 flitigt precis utanför som tar dig till Centralstationen på 16 min.

I en av de mest välbevarade fastigheterna på gatan ligger den här omåttligt charmiga ettan som har fått sig en rejäl uppfräschning förra året. Golv har slipats och behandlats, väggar har bredspaklats, målats och tapetserats och lister har slipats och fått ett nytt lager färg.

Till dig som köpare återstår det inte mycket. För den som önskar finns det med största sannolikhet gamla originalbrädor att ta fram i kök och hall men annars är det bara att flytta in och njuta av ett fantastiskt boende.
Men är du den som gillar att ta på dig lite större projekt lämpar sig planlösningen utmärkt för att göra om bostaden till en liten 2:a. Köket kan med fördel placeras på båda sidor om kakelugnen och det gamla köket blir ett rofyllt sovrum med garderobsförvaring. Helt plötsligt har du en perfekt liten tvåa anpassad för ett par eller för dig som bara vill ha ett separat sovrum.

Huset på Fjällgatan 24 lyser upp hela kvarteret med träfasaden som är målad i den grönaste grön. En välvd träport leder in i trapphuset som är en av 5 uppgångar i föreningen. Lägenheten nås även via porten på Sjömansgatan 2.
Inne i lägenheten möts du av en stor hall och ett fint ljusinsläpp från fönsterna i stora rummet. I hallen ryms all förvaring både i garderober och genom avhängning på ena väggen. På golvet ligger en ekparkett som troligtvis går att ta bort till förmån för gamla originalbrädor. Väggarna har tapetserats med den vackra Sandbergstapeten Beata som även pryder väggarna i köket.

Köket hänger ihop med hallen men matplatsen känns ändå avskild. Kanske tack vare det stora fönstret som släpper in morgonsolen och ger vy över innergården och den färggranna fasaden mittemot. Miljön utanför fönstret bidrar till en härlig atmosfär även inne i lägenheten. Matplatsen rymmer ett bord för fyra utan att det känns trångt. Själva köket har några år på nacken men är fortfarande funktionellt och stilrent med vita snickerier och vitt kakel ovan den rostfria arbetsbänken. Maskinerna är från 2007 av märke Electrolux och består av spis, ugn, kyl och frys.

Badrummet ligger vägg i vägg med köket och nås från hallen. Väggarna är kaklade i vitt och golvet bär en målad ljusgrå linoleummatta. Badrummet är stort för att tillhöra en etta i ett landshövdingehus och vid en renovering skulle det gå att få plats med en mindre tvättmaskin.

Det stora rummet stoltserar med fungerande kakelugn, fönster i originalutförande och takrosett. Dessutom får hela rummet en vacker inramning tack vare höga fotlister. Taket är nymålat, väggarna har bredspacklats och målats ljust gråa och brädgolvet har såpats. Att tänka sig att nästan allting i detta rum ursprungligen är från husets byggår 1911 och förädlats nästan är svindlande. För dig som letar efter en välbevarad bostad i fint skick, nu kan du sluta leta!

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!