Erik Dahlbergsgatan 8 C

Den perfekta vindsettan för dig som söker det lilla extra! Låt dig hänföras av högt till tak, effektfulla kontraster och klassiska vindsattribut. Ljuset från väst och från takfönstret flödar in och framhäver fint de nyrenoverade ytskikten. Oerhört välskött och nästintill skuldfri förening med låga avgifter och gästlägenhet.


Erik Dahlbergsgatan 8 C

Bostadsrätt

1 + kök

35kvm

1255 kr/mån

5 av 5 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 650 000 kr

Andelstal: 1.3036% Lägenhetsnr: 1501 Driftkostnader: 2800 kr/år varav El: 1800 kr / Försäkring: 1000 kr / Personer i hushåll: 1

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Låt oss presentera en underbar vindspärla i ett av de vackra sekelskifteshusen på Erik Dahlbergsgatan, Vasastans kanske mest attraktiva adress. Tyst och lugnt gårdsläge, men ändå så centralt! En lägenhet som andas harmoni och här har skapats ett boende som slår det mesta. Social planlösning med en skön öppenhet mellan allrum och kök. Takbjälkar, murstockar och takfönster bidrar tillsammans med de nyrenoverade ytskikten till en riktigt fin helhet. Ni bor i en nästintill obelånad förening med låga avgifter, dessutom med trevliga gemensamhetsutrymmen såsom exempelvis gästlägenhet. Med grönskan i bakgrunden och den sparsamma trafiken på gatan är detta en liten oas mitt i stan.
Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Runt hörnet finner Vasagatan med dess rika utbud av caféer, restauranger, livsmedelsbutiker och träningsanläggningar. Handelshögskolan och några kvarter bort, i motsatt riktning, ligger Chalmers tekniska högskola.

Hall
+

Lägenheten nås via den mysiga innergården och högst upp i trapphuset möts du av ljuset. Redan här förstår man att detta är ett hem med fantastiska kvalitéer. Väggarna är målade i en varm bruten grå nyans och på golvet ligger nyslipat och vitpigmenterat ekgolv.

Vardagsrum
+

Ett luftigt och oerhört välplanerat allrum som man enkelt kan skärma av och på så vis skapa en sovalkov. Takhöjden är slående och ljuset från takfönstret flödar in. Fönstren är utrustade med elektriska persienner. Här finns gott om vindsattribut såsom synliga takbjälkar, murstockar samt framtagen tegelvägg. De dovt grå väggarna harmonierar snyggt med det vitpigmenterade ekgolvet och gör det enkelt att inreda.

Kök
+

Mysigt kök i öppenhet till allrummet. Här ryms ett mindre matbord intill fönstret. Köket är utrustat med induktionshäll (2018), ugn, kyl/frys och diskmaskin. Skåpsluckorna är nymålade i en härligt grå färg och harmoniserar fint med bänkskivan i ek.

Badrum
+

I anslutning till allrummet finner du badrummet. Badrummet är precis lagom stort, och här ryms duschhörna, wc-stol, tvättställ och spegel. Helkaklade väggar och klinkergolv i en beige ton.

Förening

Brf Vårt Hus Nr.1

Brf Vårt Hus Nr 1 är en mycket välskött förening med en mycket engagerad styrelse. Brf Vårt Hus Nr 1 förvärvade fastigheten Vasastaden 5:13 samt 5:14 år 1998 och är en nästintill obelånad förening med låga avgifter. Föreningen innefattar adresserna Erik Dahlbergsgatan 6-8 och består av 30 lägenheter samt 1 lokal.

Fastigheten är i mycket gott skick och följande renoveringar har genomförts:
1981: Stambyte, fönsterrenovering, hissrenovering samt modernisering av fastigheten och vindsvåningen byggdes.
2000: En större renovering i form av målning av fasader, renovering av alla trapphus, byte av portar på gården och i entrén, målning av tak samt flera mindre reparationer.
2008: Helt nytt yttertak lades och reparation av underliggande material då detta varit utsatt för läckage. I samband med dessa reparationer byttes också 13 fönster.
Föreningens lokal har renoverats och där har man låtit skapa ett styrelserum samt en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.
2018: Balkongbyggnation


Övrigt:
Föreningen sköter ekonomin och fastighetsskötseln själva.
Föreningen har en egen hemsida: www.brfvarthus.se/

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1886

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: 133 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2013-03-15 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!