Erik Dahlbergsgatan 34

Väldisponerad 20-talsfyra på våning 3 av 4 i lågt belånad brf med hiss. Påkostat badrum med tvättmöjligheter (-16) och platsbyggt kök med serveringsskåp och bevarat skafferi (-13). Fungerande kakelugn, stora sällskapsytor och upp till tre bra sovrum. Delad österbalkong med utgång från köket och stor, trivsam innergård.


Erik Dahlbergsgatan 34

Bostadsrätt

4 + kök

3907 kr/mån

3 av 4 (hiss finns)

113kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo mitt i Vasastaden, uppskattar 20-talets strama arkitektur, stora sociala ytor, platsbyggt kök, påkostat badrum med badkar och tvättmöjligheter, fungerande kakelugn och högt i tak - ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På vån 3 av 4 i välhållet hus anno 1921 förmedlar vi nu detta vackra hem om hela 113 kvadratmeter. Fyran på Erik Dahlbergsgatan 34 är tveklöst en lägenhet på hög nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in i brf Erik Dahlbergs vackra hörnfastighet kan dessutom stoltsera med en extremt lågt belånad och välskött förening. Läget på anrika Erik Dahlbergsgatan är bästa tänkbara: näst högsta våningsplanet garanterar både rikligt ljusinsläpp och ett ostört läge. Lägenheten är en dröm för den som är svag för blyinfattade fönster, fasta serveringsskåp, finurligt inbyggda garderober, parkett i original, spröjs, och en mängd andra nästan 100 år gamla detaljer som fortfarande är fint bevarade.

Hall
+
På 20-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Vi kliver in i lägenhetens magnifika entré, ett rum värdigt den vackra våningen och man känner att man trätt in i en stor lägenhet. Prioriteras umgänge finns här gott om plats för möblemang. Är det istället barnvagnen som behöver parkeras rullas den smidigt in i hissen och rakt in i lägenheten. Nuvarande ägare har låtit lägga in ljus kalksten med underliggande värmeslingor, vilket är både praktiskt och snyggt. Ett blyinfattat fönster mot det bakre trapphuset blir en fin tidstypisk detalj. Innanför entrérummet ligger ett litet kapprum där alla jackor och skor får plats.

Serveringsgång
+
I serveringsgången, som binder ihop hela lägenheten, är samtliga skåp och garderober intakta, vilket ger fantastiska förvaringsmöjligheter. Golvet är framtaget och brädorna är hela och fina i lackat utförande.

Matsal / Sovrum
+
Det första rummet av tre i fil, utmärkt som matsal, sällskapsrum eller sovrum. Väl tilltaget med många möjligheter till möblering. Fint bevarade skjutdörrar skiljer av detta rum mot vardagsrummet och ytterligare en massiv spegeldörr leder ut i hallen. Generös takhöjd, nymålade väggar och parkett i fiskbensläggning. Lägenheten gör sig tveklöst mycket bra i vårskrud, men på vintern är det gott att kunna tända en brasa i kakelugnen. För den som behöver tre sovrum passar detta rum utmärkt som lyxigt master bedroom. Ta gärna en titt på lägenhetens fönster med munblåsta originalglas och tunna bågar för maximalt ljusinsläpp. Heder åt Brf Erik Dahlberg som renoverat med omsorg.

Vardagsrum
+
Mittenrummet blir den givna samlingsplatsen med utrymme för både soffgrupp och sköna fåtöljer. Härifrån ges en trevlig inblick till både matsal, hall och sovrum. Fiskbensparkett, höga fotlister, stram stuckatur och ljust målade väggar. Rummet ligger i västerläge och ljuset garanteras av ett stort spröjsat fönster. Elegant skjutdörr leder in till sovrummet.

Sovrum
+
Stort nog att rymma både dubbelsäng och en hel garderobslänga, tyst nog för en god natts sömn. Här ligger brädgolvet kvar sedan huset byggdes för snart 100 år sedan och väggarna går i ljusgrått. På 20-talet tänkte man praktiskt och de två inbyggda garderoberna i vardera hörnet är fortfarande kvar.

Badrum
+
Smakfullt och påkostat badrum som renoverats av fackmän så sent som 2016. Nuvarande ägare valde att i samband med renoveringen utöka badrummet något för att göra plats för både badkar och tvättmaskin. Vägghängd wc med fin avställningsyta i grå kalksten. Helkaklade väggar i vitt och golv av kalksten i klassiskt mönster från Fired Earth med underliggande värmeslingor. En rymlig kommod med ovansittande spegelskåp samt ytterligare skåp ovanför tvättmaskinen ger utmärkta förvaringsmöjligheter. I taket sitter infällda, dimbara spotlights.

Kök
+
För er som ofta lagar mat och allmänt gärna hänger i köket är detta en sann dröm. Inredningen kommer från Alsike utanför Knivsta och platsbyggdes hösten 2013. Köket är anpassat efter lägenhetens ursprungliga skåpsinredning, vilket ger ett harmoniskt och tidstypiskt intryck. Arbetsbänk i stenkomposit från Sile Stone, diskmaskin från Miéle och gasspis (stadsgas) höjer också kvalitetskänslan. Vita väggar, plankgolv i original och så alla dessa finurliga förvaringsmöjligheter - allt har sin plats. Äntligen ett kök med ett riktigt städskåp, serveringsskåp och skafferi.

Delad balkong
+
Frukosten intas med fördel med utsikt över den vackra blodboken som snart slår ut i blom. Balkongen delas med trevliga grannar och bjuder på österläge. Här ryms både utemöbler och planteringar.

Lilla sovrummet
+
Vid tiden för husets uppförande var detta jungfruns sovrum. I dag ett mysigt barnrum men kan lika gärna användas som gäst-/arbetsrum eller en väl tilltagen walk in closet. En fullstor säng och ett skrivbord får utan vidare plats. Även här finns också en inbyggd garderob.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!