Erik Dahlbergsgatan 29 C

Optimal och totalrenoverad minitvåa högst upp i vackert landshövdingehus! Möjlighet till vindsuppbyggnad om totalt 36 kvm med terrass, bygglovet är redan beviljat.Tidstypiska detaljer såsom höga fotlister, takrosett, spegeldörr samt originalbrädgolv. Stor och populär förening med vacker innergård. Hushållsel ingår i avgiften


Erik Dahlbergsgatan 29 C

Bostadsrätt

2 + kök

2369 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

36kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Alvhem Mäkleri har härmed glädjen att presentera en underbar, rofylld och totalrenoverad minitvåa belägen högst upp i ett av de vackra pepparkakshusen på Erik Dahlbergsgatan, Vasastans kanske mest attraktiva adress. Tyst och lugnt, men ändå så centralt! En lägenhet som andas harmoni och här har skapats ett boende som slår det mesta. Genomgående planlösning med ett luftigt kök/vardagsrum ut mot grönskan i väster och det rofyllda sovrummet mot gården. Tidstypiska detaljer såsom höga fotlister, takrosett, spegeldörr och vitpigmenterade brädor i original finns bevarade, vilka smakfullt kombineras med väggar målade i dova och harmoniska toner. Som det inte vore nog så finns även möjlighet att köpa loss råvind om 36 kvm för endast 9500:-/kvm så här kan man skapa den ultimata trean med stor terrass och spännande planlösning. Bygglov beviljat, se bilagd ritning och alternativ planskiss. Ni bor i en populär förening med god ekonomi och lån belåning, som är belägen i en mycket välskött fastighet där hushållsel ingår i avgiften. Föreningen har en gemensam grönskande gård med trevliga sittgrupper, grill och blomster som gör det lätt att stanna till och trivas.

Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Runt hörnet finner du Kapellplatsen och Landala torg med välsorterad livsmedelsaffär, apotek, konditori, bank/kassaservice, träningsanläggningar, frukt- och grönsaksaffär samt blomster- och fiskhandel. Något kvarter bort ligger Vasagatan med sina många, härliga caféer och uteserveringar men också bl.a. Handelshögskolan. Lika nära, men i motsatt riktning, ligger Chalmers tekniska högskola. För den som vill gå barfota i gröngräset ligger Vasaparken och Kungsparken inom några minuters promenadväg. Föreningen har dessutom två grönskande innergårdar med flera uteplatser och grillmöjligheter. Trots fastighetens läge ett stenkast från Vasastans puls slås man av lugnet. Med grönskan i bakgrunden och den sparsamma trafiken på gatan är detta en liten oas mitt i stan.

Hall
+
Lägenheten nås via den mysiga innergården och högst upp i trapphuset möts du av ljuset i en välkomnande hall. Redan här förstår man att detta är ett hem med fantastiska kvalitéer. För jacka och rock finns gott om plats och hallens oregelbundenhet lämnar plats för en hallmöbel och spegel eller som idag en smart arbetsplats. Väggarna är målade i en varm bruten vit nyans och på golvet ligger vitpigmenterat brädgolv. Öppningen mot vardagsrummet och dess stora fönsterparti gör att ljuset kommer in och från hallen når man samtliga rum. Häng av dig jackan och fortsätt in i lägenheten!

Vardagsrum/kök
+
Ett luftigt och oerhört välplanerat kök/vardagsrum med ett högt fönster där man får härlig kontakt med himlen. Köksdelen rymmer alla funktioner kocken behöver för en vällagad middag och är utrustad med induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro,kyl/frys och diskmaskin. I rummet så ryms både matbord, soffa, säng och läshörna. Det strategiska västerläget på översta våningen gör detta hem ovanligt ljust och skapar en trivsam atmosfär med grönska utanför fönstret. Taket pryds av en takrosett som tillsammans med en generös takhöjd om ca 2,9 meter, fina listverk och en vacker spegeldörr ger en påminnelse om en svunnen tid. De dovt grå/blå väggarna harmonierar snyggt med det vitpigmenterade brädgolvet och gör det enkelt att inreda.

Badrum
+
I anslutning till hallen finner du det fräscha badrummet som också totalrenoverades så sent som 2015. Helvitt och fräscht med helkaklad duschhörna, handfat med ovansittande spegel och halogenbelysning, vägghängd wc-stol På golvet ligger ett grått klinkers med underliggande golvvärme.

Sovrum
+
Rofyllt sovrum in mot den lummiga gården åt öster. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord, en fristående garderob samt ett originalskåp för klädförvaring.
Väggarna är målade i en varmgrå nyans och på golvet så vilar även här vitpigmenterade brädor i original.

Övrigt
+

Ett förråd på vinden tillhör lägenheten. Väljer man att bygga upp på vinden så har föreningen byggt förråd i källaren som man isåfall kan använda. Lägenheten står registrerad som 1 RoK i lägenhetsförteckningen.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Ska du sälja din lägenhet i något av områdena vi jobbar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!