Engelbrektsgatan 41

928 kr i avgift och extremt lågt belånad förening! Eftertraktat boende högt upp vid Göteborgs paradgata Kungsportsavenyn. En ytterst väldisponerad minitvåa om 41,5 kvadratmeter i gott skick med generöst ljusinsläpp och vackra 30-talsdetaljer. Brf med mycket god ekonomi. Våning 2 av 6 (en trappa upp). Hiss finns.


Engelbrektsgatan 41

Bostadsrätt

2 + Kök

928 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

41.5kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Perfekt planerad citylya med absolut bästa läge. På Engelbrektsgatan 41, mellan Avenyn och Arkivgatan, ligger detta unika hem. Här bor du i en välskött fastighet och i en av Göteborgs mest attraktiva föreningar. Med pulsen utanför dörren samtidigt som du har nära till avkopplande grönska i Näckrosdammen eller Trädgårdsföreningen. Här finns ett stort utbud av restauranger. Givna middagsalternativ är Bon, Familjen, Meat, Naturen, och förstås kvarterskrogen Caleo. På helgerna är det bara en trappa ner till frukostbuffén på Evas Paley, och vill du bara ha en god kopp kaffe så har du Viktors kafé runt hörnet. För den kulturintresserade ligger Konserthuset och Stadsteatern bara ett trestegshopp bort, och inom någon minuts promenadväg finns Universeum, Scandinavium och Världskulturmuseet.

Hall
+
Direktvyn mot vardagsrummet gör att du välkomnas av ett härligt ljus från de stora fönsterpartierna. Här finns gott om förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob. På golvet ligger en fiskbensparkett i ek och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet kan möbleras med både soffa och matsalsbord. Här har du stans bästa spanarfönster med vacker kalksten som fönsterbräda, samtidigt som du sitter skyddad från direkt insyn en våning upp. På sommaren kan du njuta av grönskande träd och ett härligt folkmyller på Caleo’s populära uteservering. Fiskbensparkett och vita väggar även här.

Kök
+
Smart planerat med en liten frukosthörna för två. Smakfullt inrett med snygga detaljer och gott om förvaring i öppna hyllplan. Den maskinella utrustningen består av Smeg gashäll (2014), ugn från Elektrolux (2011) samt kyl/frys från Whirlpool/IKEA (2001).

Passage
+
Här finns två inbyggda klädgarderober och ingång till badrum. Väggarna smyckas av kartor från alla världens hörn.

Sovrum
+
Sovrum med plats för större säng med tillhörande sängbord. Stort fönsterparti med perfekt ”hängplats”. Ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Badrum
+
Praktiskt och fräscht badrum i ”normalstorlek”. Helkaklade väggar och klinker på golv. Allt i vitt. Det är förberett med el för tvättmaskin.

Gemensam balkong
+
Denna finns i trapphuset (piskbalkong) och delas med dina grannar. En mysig plats för att njuta av förmiddagskaffet eller att vädra kläder.

Övrigt
+
Lägenheten har under årens lopp renoverats, varav den senaste större åtgärdern är att 2015 målades sovrummet och vardagsrum. Till lägenheten hör tre förråd, ett vindsförråd om ca 12 kvm samt två källarförråd om ca 6 kvm respektive 3 kvm.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!