Drottninggatan 71B

Välkommen till en social och väldisponerad citytrea med studiokänsla. De höga och breda fönstren tillsammans med den enorma takhöjden skapar karaktär och ger ett stilsäkert intryck. Två rofyllda sovrum som ligger avskilt ifrån de stora sociala delarna, en lyxig walk-in-closet och badrum med TM & TT. Engagerad och trivsam förening med stora hyresintäkter. Hiss finns.


Drottninggatan 71B

Bostadsrätt

3 + kök

3911 kr/mån

2 av 4 (hiss finns)

78kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Våren är på intåg, grönskan och blomstren med den. Solens strålar letar sig ner över stadens vackra fasader och skänker ljus och värme till uteserveringarna som just slagit upp portarna. Den kontinentala atmosfären som kännetecknar denna del av staden är lika njutbar som alltid och den genuina stadskänslan är ett faktum. Det är svårt att säga om det är kvarterets bevarade arkitektur, närheten till Trädgårdsföreningen, Kungsparken, alla butiker eller de många caféerna som gör området så trivsamt. Har man hittat hit känner man sig hemma! I kvarteret finns förutom all tänkbar shopping ett rikt utbud av restauranger och spännande miljöer som Dorsia och Pigalle med kontinental och annorlunda hotellatmosfär. Det centrala läget är fenomenalt och vi är stolta att presentera en studiotrea, anno 1853, i hjärtat av Göteborg på en lugn del av Drottninggatan.

Här erbjuds en modern och stilsäker lägenhet som bjuder på stora sällskapsytor, karaktäristiska fönster, generöst med förvaring samt ett praktiskt och stilfullt kök. Den enorma takhöjden gör att lägenheten upplevs som stor och luftig. Det trevliga gårdsläget ger också lägenheten ett lugn och en trygghet. De två sovrummen (varav ett är ett genomgångsrum) ligger avskilt från de sociala ytorna och lägenheten inbjuder till en i övrigt lyxig walk-in-closet samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Hall
+
Kliv in genom den stora träporten, snedda över gården till uppgång B och ta hissen eller trapporna upp. Välkommen in, du kommer att bli överraskad över rymden, fönstren och den sociala atmosfär som möter dig! Väl inne i hallen finns plats för att hänga av ytterkläder och här ryms även en garderobsenhet om du önskar. Väggarna i hall samt kök och vardagsrum är målade i en varmgrå ljus ton. Från hallen blickar du in över de sociala ytorna.

Vardagsrum och matsal
+
Rakt fram från hallen ligger de stora sociala ytorna som vardagsrum, matsal samt kök och de samsas på cirka 32 kvm. Det är en perfekt disposition för socialt umgänge och trivsel! Här har du ett hem som inbjuder till stora middagar med nära och kära. I vardagsrumsdelen ryms större soffa, tv-möbel samt läshörna och i anslutning till köket kan du med enkelhet duka upp för ett större sällskap. Den generösa takhöjden tillsammans med tre stora fönsterpartier mot sydväst, gör att rummet upplevs som otroligt rymligt och luftigt. De ljust målade väggarna förhöjer den ljusa känslan och ger en neutral bas att inreda efter.

Kök
+
Den vita köksinredningen är stram och elegant och den mörkbetsade ekskivan bryter snyggt av och förstärker studiokaraktären. Köket har en praktisk och funktionell L-form som erbjuder gott om förvaring och två kockar kan med enkelhet samsas om arbetsytorna. Maskinparken är i rostfritt från Electrolux och består av en kombinerad kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt och DM.

Master bedroom
+
De båda sovrummen har ett tyst läge, väl avskilt från de sociala ytorna. Ett luftigt och rofyllt sovrum med plats för både dubbelsäng, sängbord och förvaring i hela fem garderober. De vitmålade väggarna bryts fint av mot en mörkt målad vägg som skapar en fin kontrast.

Sovrum
+

Det andra sovrummet är ett genomgångsrum och passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Lagom stort där både säng och förvaring ryms. Väggarna är nymålade i en behaglig ljusgrå färg och förstärker det vackra fönstrets form och karaktär.

Walk-in-closet
+
En rymlig walk-in-closet på ca 5 kvm, är perfekt belägen mellan sovrummen och badrummet och här ryms gott om förvaring och den givna platsen för en större spegel gör dressingroomet komplett! Det finns yta ovanför walk-in-closet som skulle kunna byggas om till ytterligare förvaringvilket man kan undersöka vidare om behovet finns.

Badrum
+
Rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt och golvet är belagt med grått klinker. Badrummet är utrustat med en kommod med ovanliggande handfat, spegel, ett förvaringsskåp, WC samt badkar.

Övrigt
+
Lägenheten disponeras som 3 rok men står registrerad som 2 rok i föreningens lägenhetsregister. En massiv port välkomnar er in till Brf Drottninggatan 71 och när porten stängs upphör innerstadens sorl och ni slås av lugnet och tystnaden. Från gården nås ett soprum och ett större cykelförråd, det finns inga övriga förråd som hör till respektive lägenhet utan förråden finns i bostaden. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga utan varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Gällande kabel-TV så ingår ComHems TV-utbud bas i avgiften. Tillval för bredband erhålls från ComHem och Bredbandsbolaget.

Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser men det finns möjlighet att ansöka om boendekort för ca 630 kr/mån, för mer information besök www.goteborg.se/trafikkontoret.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!