Chalmersgatan 17 B

Välplanerad och snyggt renoverad sekelskiftestvåa med enorm balkong i högsta läge och egen bastu! Stora luftiga rum, generös takhöjd, stuckaturer, takrosett och höga fönster. Välskött fastighet på eftertraktad adress och välmående förening med god ekonomi som borgar för ett tryggt och kvalitativt boende. Låg avgift!


Chalmersgatan 17 B

Bostadsrätt

2 + Kök

2529 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

59kvm

Rum för rum

Allmänt
+
I ett av Lorensbergs äldsta kvarter döljer sig denna ultimata citytvåan med kvalitéer utöver det vanliga! Belägen i en vacker, rustik sekelskiftesfastighet från tidigt 1900-tal som smyckats med hög stenfot, listverk och balkonger som tydligt präglats av de tidstypiska stilidealen. Utanför porten nås Göteborgs paradgata Avenyn på minuten, och här erbjuds ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet och en mängd butiker alldeles intill. Restaurangutbudet i Lorensberg är fenomenalt och här huserar många av Göteborgs absolut bästa krogar och välrenommerade vinbarer, så det är enkelt att hitta just ditt favoritställe! Känner du för att bryta storstadens puls är det nära till rogivande promenadstigar och avkopplande grönska såsom Vasaparken, Näckrosdammen, naturreservatet Änggårdsbergen, prisade Botaniska Trädgården och populära Slottsskogen. Bra kommunikationer är en självklarhet när man bor så centralt.

Innanför den tunga gröna träporten på Chalmersgatan 17 där lägenheten ligger ekar lugnet. Stadspulsen utanför är som bortblåst och tystnaden är den enda som sakta letar sig in. Hemmet som vi nu skall besöka imponerar med stuckatur med tillhörande rosetter, stora fönsterpartier, höga fotlister, vacker spegeldörr, generös takhöjd, balkong i högsta läge samt fräscht kök och badrum med egen bastu! Lägenheten är mycket smakfull och samtidigt tidlös vilket skapar en mycket tilltalande och personlig helhetskänsla. Ambitionen har varit att integrera den tidstypiska karaktären med moderna materialval och detta har man lyckats mycket väl med.

Hall
+
Styr stegen rakt över innergården och gå tre trappor upp. Här inne döljer sig en välplanerad sekelskiftestvåa med tre rum i fil och tidsenliga detaljer.
Hallen som möter dig är liten och funktionell, detta är ett hem där värdefulla kvadratmeter disponeras på bästa sätt.

Kök
+
Rakt fram breder köket, som går i vinkel, ut sig. Matbordet har sin naturliga plats intill det höga fönstret med överljus som vetter ut mot föreningens innergård. Förvaring löper som en röd tråd genom detta kök och varje yta har tillvaratagits på bästa sätt för att ge plats åt allt du kan tänkas behöva i ett kök. Köksmaskinerna utgörs av rostfri spis med häll och ugn, fläkt, rostfri kyl och frys samt en rostfri diskmaskin, samtliga vitvaror från Bosch. Köksluckorna är vita och kaklet som löper ovanför arbetsbänkarna är vitt. I taket och över arbetsbänken sitter dimbara spotlights. Rummets luftiga och hemtrevliga karaktär förstärks av de vitmålade väggarna och den gedigna atmosfär som råder här.

Vardagsrum
+
I fil med köket ligger det ljusa vardagsrummet. Här inne är rymden extra påtaglig med enorm takhöjd, ett rejält fönster med överljus samt en helglasad balkongdörr som leder ut till den stora balkongen, där helgfrukosten har sin givna plats i solen. Rummet, som är vitmålat, pryds av stuckatur, takrosett och höga listverk. Ekgolvet flyter genomgående i hela lägenheten och här ryms med enkelhet soffa, läshörna och ett hyllsystem.

Sovrum
+
Längst in i lägenheten breder det stora och luftiga sovrummet ut sig. Läget inne på gården ger ett ostört rum där drömmar kan sväva fritt. Två höga fönster bjuder in ljuset och de vitmålade väggarna förstärker den rogivande känslan. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, arbetsplats och ordentlig förvaring i form av skjutdörrsgarderober, en förvaring som får vem som helst att drömma om ordning och reda. Hyllor och stänger har placerats med eftertanke för att skapa en förvaringsdröm för två. En bevarad vit spegeldörr ger möjlighet att skärma av rummet från övriga lägenheten. Rosett och stuckatur pryder taket och vitmålade och höga fotlister ramar in golvet.

Badrum
+
I anslutning till köket ligger lägenhetens badrum där kvadraten har nyttjats på ett optimalt sätt. Med genomtänkta placeringar och stilrena materialval ryms allt du behöver såsom dusch med taksil och handmunstycke, wc-stol, handfat med kommod. Här kan två personer lätt göra sig iordning tack vare det avlånga handfatet och anslutande bänkskivan i carraramarmor med ovansittande spegel med belysning. Väggarna är klädda med vita kakelplattor och, på ena sidan i duschhörnan glasmosaik, vilket ger en fin kontrast. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med underliggande golvvärme och stenmosaik i duschhörnan. I taket sitter spotlights med dimmer för rätta allmänljuset. Samtliga rördragningar är dolda i väggen för att ge ett rent och stilrent intryck. Som om inte detta vore nog så stoltserar badrummet även med en egen bastu som förstärker känslan av att ingenting i detta hem har lämnats åt slumpen.

Övrigt
+
Ett stort förråd tillhör lägenheten och ligger på vinden i samma trappuppgång.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!