Chalmersgatan 11 A

Välkommen till 48 perfekt planerade kvadrat på populära Chalmersgatan. Genomgående planlösning, generös takhöjd och bevarade sekelskiftesdetaljer. Kök och vardagsrum i öppen planlösning och sovrum mot gård. Inarbetad och stabil förening med god ekonomi.


Chalmersgatan 11 A

Bostadsrätt

2 + kök

2385 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

48kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det första som slår dig när man gläntat på dörren till detta hem är lugnet som råder. Så tyst och stilla. Generösa fönsterytor tillåter ljuset att finna sin väg in och de vackra originaldetaljerna påminner om förra sekelskiftet. Den generösa takhöjden om cirka 3,25 meter inger tillsammans med den genomgående planlösningen en rymlig atmosfär och lägenheten upplevs som större än sina 48 kvadratmeter. Planlösningen är ytterst väldisponerad och varje kvadrat fyller verkligen sin funktion. Föreningen har en god ekonomi och den låga skuldbördan tillsammans med en välskött fastighet borgar för stabilitet och långsiktighet.

På Chalmersgatan bor ni med direkt närhet till det mesta. Inom några meters räckhåll erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och uteställen och "kvartersfavoriten" är Juan Font på Teatergatan som har något för alla. Följ Vasagatans stråk mot gemytliga Haga och njut av en kaffe i solen. Avkopplande grönska, som gjort för picknickstunden, finner du ett stenkast bort i Vasaparken, Kungsparken eller Trädgårdsföreningen. Restaurangutbudet i Linné nås även det med lätthet, likaså Handelshögskolan, Chalmers och KTB. Känner du för att bryta storstadens puls är det nära till rogivande promenadstigar i naturreservatet Änggårdsbergen, prisade Botaniska Trädgården och populära Slottsskogen. På vårkanten lyser hela området upp av stora färgsprakande Rhododendronbuskar och föreningens innergård som säljarna nyttjat flitigt är inget undantag. På gården kan ni njuta av solen från cirka 10.30 till sen eftermiddag, slå er ner och bara njut av försommaren! Bra kommunikationer är en självklarhet när man bor så centralt.

Till lägenheten hör ett förråd om ca 6 kvm.

Hall och klädkammare
+
En rymlig hall med många möjligheter välkomnar. Golvet pryds av ekparkett medan väggarna är målade i en ljusgrå ton och här finns gott om förvaringsutrymmen. Missa inte klädkammaren om cirka 1,5 kvadrat! För den som vill finns även utrymme för en liten arbetsplats i den inre delen av hallen.

Kök och vardagsrum
+
Öppen och modern planlösning där hemmets kök och vardagsrum samsas på en yta om hela 29 kvadratmeter. Köket som går i klassisk tappning med vit inredning från välrenommerade Marbodal renoverades delvis under 2013 och försågs då bland annat med ny bänkskiva i smakfull Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Den öppna planlösningen ger plats för både matbord för sex till åtta gäster, en större soffa, en förvaringsenhet och favoritfåtöljen. Väggarna är målade i en mustig grå kulör (Alcro Pashmina Betong) som på ett sobert vis framhäver stuckaturen och listverken. Två höga fönster mot Chalmersgatan och öster släpper in förmiddagsljuset.

Sovrum
+
Mot den rofyllda gården och väster, avskilt från kök och vardagsrum, ligger sovrummet. Väggarna är målade i en grågrön ton och här ryms en dubbelsäng. Sekelskiftesdetaljer som dekorativa lister och gjutjärnselement även här. Från sovrummet finns ett gammalt bygglov för balkong och en balkong med utgång från sovrummet skulle få ett strålande västerläge. Så är det du som blir köpare och du önskar en balkong, så är föreningen positiv till att du förnyar bygglovet.

Badrum
+
Badrummet nås från hallen och har helkaklade väggar i vitt och klassiskt oktagonformat klinker i vitt och svart med underliggande golvvärme (elburen). Badrummet renoverades tidigt 2000-tal av föreningen. Föregående år installerades ny toalett, en vit kommod med handfat och en dusch. Badrummet är i övrigt utrustat med handdukstork samt både tvättmaskin och torktumlare.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!