Cederbourgsgatan 8

ACCEPTERAT PRIS - Låt mig få presentera en riktigt kvadratsmart tvåa som enkelt kan byggas om till en bra trea. På våning 5 av 6 ligger detta stilsäkra hem som andas 30-talsfunktionalism både till planlösningen och detaljerna. Två badrum och låg avgift där bredband ingår. Hiss finns


Cederbourgsgatan 8

Bostadsrätt

2 + Kök

2646 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

61kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Söker du en kvadratsmart tvåa, högt upp i huset, med 2 badrum (!) och låg avgift där bredband ingår - då har du kommit rätt! Och som om inte detta vore nog så är den här bostaden en dröm för dig som är svag för 30-talets funktionalism. Stram stuckatur och profilerade lister ramar in rummen. Trägolv i olika utformning är genomgående precis som fönsterbrädor i marmor och väl tilltagen takhöjd.
Det här är en ganska anonym gatstump men mer centralt än så här kan man knappt bo. På Cederbourgsgatan har du gångavstånd till Göteborgs absoluta nöjescentrum. Skånegatan, eller evenemangsstråket som den också kallas, sträcker sig från Korsvägen hela vägen bort till Odinsplatsen och på denna gata hittar du det mesta i nöjesväg. Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium, biografen Bergakungen och sist men absolut inte minst Ullevi. Korsvägen är en stor knytpunkt för kollektivtrafiken där man med buss och spårvagn kan ta sig till Göteborgs alla hörn och kranskommuner. Här går dessutom flygbussen direkt till Landvetter flygplats för resor vidare ut i Sverige och världen. Tar du dig runt med bil når du leden både södergående och norrgående på bara ett par minuter. Parallellt med Skånegatan går Södra Vägen. Det är gatan som gäller när du vill äta och dricka gott på något av dem välkända restaurangerna eller ta en god kopp kaffe på något utav de små genuina kaféerna. Här finns också flera butiker för shopping av mode och inredning. Ica Focus, bortanför Korsvägen, lockar med sitt oerhört breda utbud och här finns allt från delikatesser till apotek, systembolag och skomakeri.

Lägenhetens 61 kvm disponeras enligt följande

Entré/Hall/Gäst-WC
+
En gedigen ekport tar dig in i det välbevarade 30-talstrapphuset. Förslagsvis tar du hissen upp till våning fem eller så ser man till att få sig en rejäl dos vardagsmotion och tar trapporna.
Väl inne i bostaden möts du av vitmålade väggar och trestavig ekparkett i original, typisk för 30-talet. Fina snickerier ramar in hallen och är målade med Jotuns kulör "Lätthet". Plats för avhängning finns bl a i en originalgarderob.
Från hallen nås gästtoaletten som renoverades 2006 med varmgrå klinkers på golvet och ny WC och handfat. Förra året fräschades det upp ytterligare med ny väggfärg, närmare bestämt en ekologisk väggfärg från Auro i kulören "Liljevit". Dessutom fick man till en lite modernare look med nya krokar och spegel.

Kök
+
Köket renoverades 2009 och kommer från välkända HTH. I samband med att köket sattes in lät man slipa, såpa och lacka brädgolvet för ett slitstarkt resultat. Väggarna målades så sent som i år om i en varmbeige kulör, "Froströk", från Jotun. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys,keramikhäll, fläkt, mikro med varmluftsugn samt ytterligare en varmluftsugn - köket består med andra ord av två ugnar! Invid fönstret finns en naturlig matplats för ca 4 personer.

Vardagsrum
+
Ett rymligt och lättmöblerat rum som är typiskt 30-tal i sin utformning och utsmyckning. Stram stuckatur ramar in rummet med en diskret takrosett som pricken över i:et. På golvet ligger ekparkett i fiskbensläggning och väggar och lister är vitmålade och utgör en bra bas för möbler och tavlor. Från vardagsrummet är utgången till den franska balkongen. Här ryms en caféstol där en kopp kaffe kan avnjutas i södersolen.

Matsal/Kontor/Bibliotek
+
I vardagsrummets bortre del har nuvarande ägare en mysig matsal med plats för många gäster. Här blir det ett "rum i rummet" som naturligtvis kan inredas efter tycke och smak. En skjutdörr separerar matsalen från hallen och för att ytterligare särskilja rummen har man målat med Jotuns härliga "Pale Green"

Sovrum
+
Ett rofyllt sovrum med direktaccess till det stora badrummet och dessutom förvaring i klädkammare. Här ryms en fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord. En fondtapet från Sandbergs pryder ena väggen, resterande är vitmålade.

Badrum
+
Renoverat 2007 i tidlösa färg-och materialval som fortfarande i allra högsta grad känns moderna. Golvet bär grått klinkers, väggarna vitt kakel. Badrummet är utrustat med WC, handfat, handdukstork, duschhörna med väggar av glas och en inbyggd garderob som ger bra förvaring.

Övrigt
+
Föreningen har en fräsch tvättstuga i källaren som renoverades 2015 och inrymmer två tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare. Till varje lägenhet finns ett vindsförråd. Det som säljaren nyttjar idag är ca 4 kvm till golvytan (snedtak).
Både kabel-TV och bredband via Com Hem ingår i avgiften. Föreningen har 8 parkeringsplatser varav 6 av dem hyrs ut till företagen på markplan. De övriga 2 platserna hyrs ut till medlemmar i föreningen med separat kösystem. För tillfället står ingen i kö. Annars gäller boendeparkering i området och därmed finns det möjlighet att köpa boendekort för ca 635 kr/mån. För mer information om områdets sträckning samt pris besök; www.goteborg.se/trafikkontoret
På gården finns återvinningsstation samt cykelparkering.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!