Aschebergsgatan 9 A

Minutiöst renoverad Vasavåning i ett hus anno 1885. Spatiösa rum i fil med fritt och tilltalande läge mot Vasaparken. Välbevarade sekelskiftesdetaljer och enorm takhöjd om hela 3,4 meter. Balkong och burspråk mot parken, Marbodalkök, två badrum, tre möjliga sovrum och två entréer. Bygglov beviljat för ytterligare en balkong.


Aschebergsgatan 9 A

Bostadsrätt

4 + kök

5866 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

125kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
I ett av Vasastans äldsta kvarter döljer sig denna vackra våning om 125 kvadratmeter med kvalitéer som måste upplevas. Stora och spatiösa rum i fil med fritt parkläge och bevarat burspråk med utgång till egen balkong, dessutom erbjuds möjligheten att bygga ytterligare en stor balkong mot gården då bygglovet för detta precis har gått igenom.
Våningen är belägen i en rustik tegelfastighet anno 1885 som tydligt präglas av dåtidens stilideal med rik utsmyckning på utsidan såväl som på insidan. Inne i våningen finner du hänförande sekelskiftesdetaljer i form av pampig stuckatur med tillhörande breda takrosetter, extra höga fotlister, fin fiskbensparkett i ek, originalbrädgolv, profilerade spegeldörrar, djupa fönsternischer, bevarad serveringsgång med serveringshyllor samt en enastående takhöjd om hela 3,4 meter. Denna underbara våning har genomgående planlösning med två ingångar, två badrum och möjlighet till tre bra sovrum. Så gott som alla ytskikt är nyrenoverade tillsammans med ett välrenoverat och exklusivt kök från Marbodal med påkostade vitvaror från Neff. Det märks på varje detalj att inget har lämnats åt slumpen. Elen har setts över med nytt säkringsskåp. Strömuttag och strömbrytare är valda med omsorg för att matcha husets tidsålder. Här är det bara att flytta in och njuta av alla detaljer!
I populära Vasastan pulserar stadslivet i takt med årstidernas skiftningar. Ljusa vårdagar fylls uteserveringarna med soltörstande göteborgare och under de kalla vintermånaderna är områdets gemytliga barer och välsmakande restauranger fullsatta. Stadsdelen är i ständig rörelse och innehåller det mesta, allt från små personliga blomsterbutiker till trendiga konstgallerier och välfyllda klädesbutiker. Avenyn med sitt rika utbud av affärer och butiker ligger alldeles i närheten, likaså det varierande butik- och restaurangutbudet innanför Vallgraven. Området är optimalt beläget med omedelbar närhet till så väl Kungshöjd som Linné och Haga. Kollektivtrafiken på Vasaplatsen nås med lätthet och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bl a Vasaparken rakt över gatan och Kungsparken som ligger lite längre ner mot kanalen.

Bostadsrättsföreningen Schillerska Tomten är en trevlig och relativt stor förening med 34 bostadsrätter och 4 lokaler. Föreningen äger tre fastigheter, varav en mot Aschebergsgatan och två mot Erik Dahlbergsgatan. Däremellan ligger en stor och grön innergård. Föreningens ekonomi ser mycket bra ut med lägre skuldbörda än snittet i området.

Hall
+
En ståtlig och tidsenlig port och portgång visar vägen till ett vackert utsmyckat trapphus. Ta trapporna eller hissen upp till andra våningen. Hissen går till halvplan. Här möts du av en rymlig och välkomnande hall med en slående takhöjd om ca 3,4 meter med stuckatur som första intryck. Hallen har bra svängrum och förvaringsmöjligheter. Ytterkläder och skor har sin plats bakom en platsbyggd garderob med spegeldörrar i tidstypisk stil. En bred nisch i garderoben ger också sittmöjligheter. Hallen renoverades 2016 då väggar målades om i en harmonisk bruten ljusgrå ton. På golvet ligger ett brädgolv som behandlats med vitpigmenterat hårdvax.. Hallen har två passager som leder vidare in i bostaden. En mindre dörr till matsalen och den andre lite större dörrpassagen leder dig in till det pampiga sällskapsrummet. Lägg märket till de ovanligt vackra pardörrarna med originalbeslag.

Vardagsrum
+
Från hallen och genom en bred öppning ligger det enorma vardagsrummet. Här möts du av ljuset och en fri vy över ljuvliga Vasaparken. Fint bevarade sekelskiftesdetaljer så som generös takhöjd om hela 3,40 meter med pampig stuckatur, takrosett, extra höga fotlister, fin fiskbensparkett i ek, spegeldörrar och djupa fönsternischer smyckar detta rum. Väggarna är nymålade i en bruten ljusgrå ton som fint framhäver listverk och alla övriga sekelskiftesdetaljer. Vardagsrummets storlek skapar ytor för flertalet möbler och många funktioner. Här kan ett stort matbord, soffa, soffbord, fåtölj, tv-bänk och en mysig läshörna få plats, allt i ett och samma rum! Det fria läget tillsammans med flertalet höga fönsterpartier i rad med överljus ger ett härligt ljusinsläpp. Följ årstiderna från första parkett. Utanför breder Vasaparken ut sig och träden skapar ett vackert, grönt täcke om sommaren. Under hösten bjuder parken på en mer färgsprakande scen och på vintern kan det bli rena vinterparadiset i parken.

Balkong
+
Via det charmiga burspråket mot Vasaparken nås balkongen. Redan i burspråket får du känslan av att gränsen mellan ute och inne enkelt suddas bort. Burspråket har fönster i tre väderstreck, vilket ger känslan av att stå på en kommandobrygga, med full koll över Vasaparken, Vasaplatsen och hela Aschebergsgatan. Burspråkets tak är utsmyckat med en vacker stuckatur och takrosett i originalskick som harmoniserar med utrymmet. I dörrspeglarna sitter bevarade nischer. Bara detta säger en hel del om bostadens alla unika detaljer. Väl ute på balkongen kommer grönskan närmare. Vyn tillsammans med läget mot parken ger en underbar frihetskänsla som är svår att finna mitt i stan. Balkongen är stor nog för både utemöbler och planteringar. Balkongen ramas in av trätrall och ett uppmurat balkongräcke med vackra utsmyckningar och dekorativa element.

Föreningen har nyligen beviljats bygglov för ytterligare en stor och rymlig balkong med skönt sydvästläge. Kostnaden för balkongbyggnationen bekostas av medlemmarna själva och betalas i detta fall av en eventuell köpare om man önskar bygga en sådan.

Sovrum/Matsal
+
Genom vackra pardörrar och i fil med vardagsrummet finner du ett av sovrummen. Kika en extra gång i den gamla dörrposten medan du passerar rummen. Här finns dold förvaring bakom speglarna i dörrposten. Väl inne i rummet möts du av härlig rymd med takhöjd om ca 3,4 meter, fin stuckatur, takrosett, höga fotlister, originalbrädgolv, spegeldörrar och gjutjärnselement. Rummet kan med fördel även användas som matsal. Ett högt fönster med överljus mot Vasaparken ger ljuset spelrum. Originalbrädgolv som behandlats med vit hårdvaxolja och släta, nymålade väggar i nyans Minty breeze, vilket ger ett väldigt harmoniskt intryck. Tre garderober ger bra med förvaringsmöjligheter. Detta rum har två dörrposter, en hög pardörr via vardagsrummet, och en spegeldörr som leder vidare till serveringsgången.

Serveringsgång
+
Serveringsgången fungerar som ett inre nav i bostaden och är bevarad med bl a utfällbara serveringshyllor i original. Här finns även dold förvaring i en av speglarna i dörrposten. Väggarna bär pärlspont som målats i en ljusgrå ton. Längs serveringsgången ligger ett originalbrädgolv som behandlats med vitpigmenterat lack.

Matsal/sovrum
+
Via serveringsgången når du bostadens praktfulla matsal som även kan användas som sällskapsrum eller sovrum, modell större. Detta rum är både högt, brett och långt med pampig stuckatur och takrosett 3,4 meter upp i taket. Vackert originalbrädgolv och höga fotlister smyckar även detta rum. Ett enormt fönsterparti mot sydväst och innergården. Dörröppningar mot hall, vardagsrum och serveringsgång gör att du kan nå rummet från tre håll. Golvet utgörs av nyslipat brädgolv som behandlats med vitpigmenterad lack och väggarna är måladei en ljusgrå behaglig ton.

Badrum
+
I anslutning till serveringsgången ligger det rymliga badrummet i stilren design. Föreningen lät renovera alla badrum i huset 2005 med helkaklade väggar i vitt tillsammans med vitt rektangulärt klinkergolv med underliggande skön golvvärme. Badrummet genomgick en uppfräschning 2016 med nytt handfat i porslin, planspegel, takdusch med handdusch och påkostad duschvägg i självrengörande glas från Emmaboda Home. Badrummet är även utrustat med wc-stol, handdukstork, tvättmaskin (Whirlpool -2014) och torktumlare (Samsung -2014) bakom en glasvägg från Emmaboda Home med designglas med smala vita vertikala ränder.

Härligt med ett hem med två badrum. Väggarna i detta badrum bär vitt kakel. Nytt porslin genom ny wc-stol, handfat, bred planspegel med belysning och ny skjutbar duschvägg i självrengörande glas från Emmaboda Home. Ny duschblandare med taksil och handdusch. Ljus våtrumsmatta på golvet och infällda spotlights i tak.Kök
+
Det exklusiva köket, även det med full takhöjd, ligger med ett stort fönsterparti mot innergården. Köket renoverades i slutet av 2015 genom påkostad köksinredning från välkända Marbodal i shakerstil. Marbodals vackra lucka "Form kritvit" harmoniserar perfekt med övriga rum och husets ålder. Ett underbart sällskapskök med överlägsna vitvaror från Neff med induktionshäll designframe, inbyggnadsugn med ångfunktion och diverse tillagningsfunktioner som brödbak, varmhållning mm, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Utöver detta finns även inbyggnadsfläkt från Siemens, integrerad vinkyl från Climadiff med plats för 24 flaskor och diverse besticksfack och knivblock i trä. Ovanför bänkskiva av massiv 30 mm blankpolerad bohusgranit i grå ton sitter vitt rektangulärt fasat kakel och snygga eluttag i vit bakelit från Byggfabriken. Infälld diskret belysning finns under överskåpen. Längs en av väggarna sitter mer förvaring och överskåp med bänkskiva i massiv kärnask som behandlats med skifferhårdvaxolja. Kökets väggar bär pärlspont i ljusgrå ton och golvet är ett brädgolv från 2015 som behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja. Vit pärlspont smyckar taket. Köket har en naturlig plats för ett matbord för minst 6 personer vid det stora fönsterpartiet.
Vid uppförande av ytterligare balkong kommer glasade pardörrar leda dig ut från köket.

Sovrum/Arbetsrum
+
Längst in i våningen finner du detta smarta rum med många möjligheter. Ett ypperligt rum för vila med plats för säng. Är du i behov av ett hemmakontor så är rummet perfekt med eget badrum och separat ingång från trapphus B. Låter dock som det perfekta tonårsrummet! Eventuellt kan ytan göras om till en uthyrningsdel för en inneboende med egen ingång. Sätt för dörren in till köket, installera ett mindre kökspentry och sätt en säng på loftet ovanför badrummet och du får en fin liten "enrummare". Väggarna är släta och renoverade, flera lager gammal tapet har tagits ner och väggarna har spacklats och målats i kulören ”Fjäderlätt”. Brädgolvet är även här behandlat med vitpigmenterat lack. Ett fönster mot innergården släpper in behagligt med ljus. Ett vackert vitt spröjsat fönster som sitter ovan dörr mellan sovrum och hall, leder ljuset vidare in i bostaden.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!