Aschebergsgatan 29

Otroligt ljus och välbevarad lägenhet på våning 5 av 5 (hiss finns) med underbar utsikt från den rymliga balkongen. Välrenoverade kvadrat som stoltserar med fungerande öppen spis, fiskbensparkett, två balkonger (varav en delad), massor med originalcharm samt rikligt med förvaring. Totalrenoverat badrum med stilrena och påkostade materialval. Välskött fastighet på en mycket attraktiv adress.


Aschebergsgatan 29

Bostadsrätt

4

111kvm

4934 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

6 875 000 kr

Andelstal: 9.1% Lägenhetsnr: 1501/11 Driftkostnader: 6600 kr/år varav El: 3600 kr / Försäkring: 3000 kr / Personer i hushåll: 4

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Stilfull lägenhet med magiskt ljusinsläpp genom höga fönster på våning 5 av 5 med underbar utsikt från husets högst belägna balkong. Yteffektiv och luftig planlösning om 111 uppmätta kvadrat som fördelas på två väl tilltagna sällskapsrum i fil ut mot Aschebergsgatan, två sovrum med lugnt gårdsläge samt ett kök med utgång till lägenhetens andra balkong. Här erbjuds två pampiga sällskapsrum med vackra fönsterpartier, hög takhöjd, en fungerande öppen spis och utgång till balkong med svårslagen utsikt. Välbevarade detaljer från husets uppförande, fiskbensparkett, brädgolv, serveringsskåp och höga lister. Renoverat badrum med fina materialval och smarta lösningar. Med insynsskyddat läge och mot föreningens lugna gård ligger lägenhetens två sovrum. Här finns master bedroom, ett rymligt sovrum med både klädkammare och garderobsvägg. Barnrum beläget avskilt från de två sällskapsrummen. Rummet kan med fördel användas som kontor eller gästrum. Dessutom kan lägenheten stoltsera med två balkonger, en med högsta läge åt nordost och en åt sydväst.

Aschebergsgatans anor sträcker sig tillbaka till 1882 och utgör numera ett välkänt riktmärke för det man idag kallar "stenstaden". Den ca 950 meter långa gatan namngavs till minne av guvernören och fältherren Greve Rutger von Ascheberg. Här i de övre kvarteren, på nummer 29 för att vara exakt, har vi nu nöjet att presentera en välrenoverad lägenhet om fyra rum och kök där klassiska detaljer från förr varsamt komponerats med stilrena och påkostade inslag. Utanför dörren finns allt du behöver inom bekvämt avstånd. Runt hörnet finner du Kapellplatsen och Landala torg med välsorterad livsmedelsaffär, konditori, restauranger, bank/kassaservice och träningsanläggningar. Ta en kaffe och läs en bok i Lohrs mysiga bokhandel. Färsk fisk, frukt, blommor och grönsaker inhandlas från de charmiga bodarna på Kapellplatsen. Närhet till kommunikation och Vasagatan med sitt rika utbud av caféer och restauranger. Ett par minuters gångväg bort ligger Götaplatsen med sitt rika kulturutbud. Föreningen har en god ekonomi och en renoverad och välhållen fastighet. Detta sammantaget gör att du får ett tryggt och bekvämt boende mitt i attraktiva Vasastan.

Hall
+

Från entréplan nås hissen som smidigt tar dig upp till femte våningen och stannar precis utanför lägenhetsdörren. Trapphuset går i tidsenlig stil med massiv stentrappa och dekorativt trappräcke. En luftig och ljus hall välkomnar. Hit letar sig solljuset in från både nordost och sydväst. Hallen är stor och i den första delen finns gott om plats för avhängning, men även möjlighet att skapa ytterligare förvaring för den som önskar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitsåpade originalbrädor. Hallen fortsätter in i lägenheten och erbjuder mer förvaring i form av klädkammare och vackert serveringsskåp i original.

Vardagsrum
+

Från hallen nås vardagsrummet, ett vackert rum med stort och högt fönsterparti som släpper in rikligt med ljus och som även är ljudisolerande. Rummet har fina bevarade orginaldetaljer, så som höga fotlister, radiatorer och fönsterbrädor av massiv sten. Med plats för både soffa, tv-möbel, läshörna och bokhyllor blir detta ett skönt sällskapsrum att landa i. När hösten snart kommer intågande skapar en brasa i öppna spisen rätta stämningen. Den öppna spisen är fungerande och av massiv grågrön marmor. Lägenhetens ena balkong nås från vardagsrummet via en spröjsad glasdörr. Väggarna är målade i en bruten vit kulör och på golvet ligger fiskbensparkett i original som tröskellöst flyter vidare in i matsalen.

Balkongen
+

Balkongen har ett högt och fritt läge, ovan burspråket, med utsikt över hela Aschebergsgatan och vidare ner mot hamnen. Solen finns här från morgon till strax innan lunch. Balkongen går i tidsenlig stil med balkongräcke av smide och gjuten platta. En perfekt plats för dig som vill avnjuta morgonkaffet i solen och samtidigt insupa lite stadspuls.

Matsal
+

I fil med vardagsrummet ligger det som idag används som matsal. Rummet är väl tilltaget och erbjuder plats för många stolar runt matbordet. Golvet pryds av fiskbensparkett i original och väggarna går i en bruten vit nyans. Likt vardagsrummet har rummet stora spröjsade fönster som bidrar till rummets luftiga känlsa. Vid behov av fler sovrum går detta rum utmärkt att använda och ger då gott om plats för både dubbelsäng, sängbord och förvaring.

Badrum
+

Från den inre delen av hallen, i nära anslutning till ett av sovrummen, nås det stilsäkra och fullutrustade badrummet som totalrenoverades år 2014. (våtrumsintyg finns). Golvet består av ett mörkgrått hexagonformat klinker med underliggande värmeslingor och väggarna är helkaklade i vitt. Handfatet står på en skiva av marmor och under erbjuds förvaring i skåp med mörkgråa luckor. Ovanför handfatet sitter en stor inkaklad spegel. Duschhörnan är försedd med vikväggar och taksil. Här har även en smart och snygg hylla kaklats in. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare finns, både praktiskt och bekvämt.

Master Bedroom
+

Det största av lägenhetens två sovrum är rejält till storleken och oerhört luftigt tack vare ett brett och högt fönster in mot den stillsamma innergården. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, arbetsplats och förvaring. Väggarna går i en mörk gråblå nyans som tillsammans med gårdsläget skapar ett härligt lugn. Golven pryds av vackra originalbrädor som slipats och vitsåpats. Förvaringsmöjligheterna är goda med både rymlig klädkammare och garderobsvägg.

Kök
+

På hallens högersida ligger lägenhetens kök med nyrenoverade ytskikt. Väggarna målades i vitt och på golvet ligger vitmålade originalbrädor. Här finns förvaring i ett fint serveringsskåp samt både över och underskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, häll, varmluftsugn och en ny fläkt. Här finns plats för matbord med 4-6 sittande. Från köket nås även lägenhetens andra balkong, som delas med grannlägenheten. Gränsen mellan ute och inne suddas effektivt ut och balkongen blir utan tvekan en förlängning av köket med skön eftermiddags- och kvällssol. Med sitt fria och lugna gårdsläge är detta ett extrarum där både frukost, middag och fördrink intas. Balkongens sydvästliga läge bjuder på sol från strax efter lunch fram till 21-tiden.

Barnrum/Gästrum
+

I anslutning till köket ligger det rum som idag används som barnrum. Rummet skulle även passa bra som kontor eller gästrum. Ett högt fönster vetter in mot innergården. Plats finns för säng, sängbord och en mindre förvaringsmöbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitmålade brädor.

Övrigt
+

Till lägenheten tillhör ett stort vindsförråd, beläget en trappa upp från lägenheten. Lägenheten är uppmätt till 111 kvm men står registrerad som 107 kvm i hos förvaltaren.


Förening

Brf Ascheberg 29

Brf Ascheberg 29 äger fastigheten Vasastaden 23:5 sedan 2005. Byggnaden uppfördes 1915 och har många vackra originaldetaljer bevarade. Den totala ytan uppgår till 1 205 kvm, samtliga utgör lägenhetsyta och fördelas på 14 lägenheter. Föreningen har även två parkeringsplatser som i dagsläget är upptagna. Däremot finns ingen kö till dessa platser.

Ekonomi
Föreningen har fyra lån om totalt cirka 6,9 msek. Årsavgifterna uppgår till 540 kr/kvm boyta och belåningen ligger på ca 5 700 kr/kvm. Föreningen har en stor och fin råvind vilket idag utgör en dold tillgång som kan ge ökade intäkter den dag vinden eventuellt avyttras. Ingen avgiftsförändring finns indikerad eller planerad i dagsläget då föreningen har en stabil och god ekonomi.

Gjorda renoveringar.
Fastigheten är i mycket gott skick. 2006 lade man om taket och putsade om fasaden. 2008 genomfördes el-stambyte samt renovering av balkonger. 2010 såg man över värmesystemet och bytte en värmeledning i botten av fastigheten. 2014 genomfördes ett stort och omfattande fönsterbyte av samtliga fönster mot Aschebergsgatan. Trapphuset renoverades 2016. Våren 2018 utfördes en relining av avloppsstammarna ink bottenledning.

Kommande renoveringar
Det görs en översyn av plåttaket mot gården. I övrigt endast löpande underhåll.


Övrigt
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Den tekniska sköts i egen regi. Överlåtelseavgift betalas av köparen och tas ut enligt stadgar. Andrahandsuthyrning sker i enlighet med gällande lagstiftning. Juridiska personer beviljas ej medlemskap i föreningen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Nationalromantik

Byggnadsår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: 186 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-05-26 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!