Arsenalsgatan 8B

En inbjudande sekelskiftestvåa i eftertraktad förening! Fint renoverad och väldisponerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stort sovrum med utgång till rymlig balkong och badrum med lyxigt stora ytor och egen tvättavdelning. Stark förening med mycket god ekonomi och välskött fastighet. Ej hiss.


Arsenalsgatan 8B

Bostadsrätt

2 + kök

68kvm

2385 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 995 000 kr

Andelstal: 3.88638% Lägenhetsnr: 3 Driftkostnader: 3800 kr/år varav El: 2200 kr / Försäkring: 1600 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan i en pampig fastighet, har vi nu förmånen att erbjuda denna luftiga sekelskiftestvåa. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På Lasarettsgatan finner du Piccolino som serverar den perfekta espresson och även en frukost eller lunch på stående fot, behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks längs Magasinsgatan och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Det finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar. Vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik.

I gårdshuset på Arsenalsgatan 8B finns nu denna charmiga sekelskiftestvåa till salu. Lägenheten är fint renoverad i sobra kulörer och med tidlösa materialval och bjuder bland annat på ett stort kök, två rum i fil, rymlig balkong, helkaklat badrum och egen tvättavdelning. Detaljer som takrosetter, höga fotlister och brädgolv i original gör detta hem till en välbevarad sekelskiftespärla. Fyra höga fönsterpartier i fil välkomnar ljuset och skapar en trivsam rymd. Föreningens är en av Kungshöjds bästa och förvärvade fastigheten för cirka 30 år sedan. Fastigheten är oerhört välskött och föreningen har en låg belåning och låga avgifter. Lägenhetens förråd ligger i källaren i samma trapphus och är cirka 3-4 kvadratmeter stort.

Hall
+
Välkomnande hall med väggar målade i en mustig blå kulör och på golvet ligger ett snyggt och slitstarkt klinker. En massiv spegeldörr avskiljer hall och vardagsrum.

Kök och vardagsrum
+
Till vänster om hallen öppnar det trivsamma köket upp sig. Köket renoverades så sent som våren 2018 och bjuder på allt du kan tänkas behöva. Köksinredningen är i tidlös vitt och bänkskivan i vitoljad ek. Köket sträcker sig längs med tre sidor av rummet vilket ger gott om både förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med mikro, varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Väggarna i köket är målade i Jotuns omtyckta kulör Washed Linen.

Kök och vardagsrum möts i en härlig öppen planlösning som ger rummet en tilltalande rymd och många möbleringsalternativ. Här får du enkelt plats med ett matbord för ett större sällskap, soffa, TV-möbel och favoritfåtöljen. Två höga fönster med överljus vetter ut mot innergården och öster och väggarna går i krispigt vitt och på golvet löper brädor i original som har slipats 2015. Väggen som vetter mot trapphuset har en läcker rundad form och ett bevarat vädringsfönster släpper in ljuset och blir också till en dekorativ detalj i rummet. Det vackra golvet ramas in av höga fotlister och i taket löper stram stuckatur och en fin rosett.

Sovrum och balkong
+
En bevarad vit spegeldörr skärmar av mot sovrummet som ligger i fil. Även här inne är takhöjden tilltagen och alla rätta detaljer finns bevarat; stuckatur, fotlister, takrosett och gjutjärnselement. Längs med vänstra sidan löper en vit skjutdörrsgarderob och rummet är stort nog att rymma en dubbelsäng, arbetsplats och förvaringsmöbler. Det vackra brädgolvet löper vidare även i detta rum och väggarna är målade i en grågrön kulör.

Under 2016 uppfördes nya balkonger till lägenheterna i gårdstrapphuset och utgången till balkongen är från sovrummet. Balkongen löper längs med sovrummets yttervägg och har en väl tilltagen yta om cirka 5,5 kvadrat. Det tysta och rofyllda gårdsläget bjuder på sol från morgon fram till cirka klockan 13 under vår och sommartid. Balkongen omges av ett stramt och fint räcke i smide.

Badrum och tvättavdelning
+
Badrummet är en dröm för dig som uppskattar stora badrum. Både golv och väggar är klädda med carraramarmor och badrummet är utrustat med handfat med underliggande kommod, stort badkar, handdukstork, wc-stol samt dusch med vikbara duschväggar. Spottar i taket ger rätta belysningen. I direkt anslutning till badrummet nås en separat tvättavdelning, uppförd 2010. Här inne är väggarna vitmålade och på golvet ligger vitt klinker. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare och gott om förvaring i både under- och överskåp. Detta utrymme lämpar sig även perfekt för förvaring av städatteraljer och sänglinnen.

Förening

Brf Arsenalsgatan 8

Bostadsrättsföreningen Arsenalsgatan 8 är en populär förening som bildades för 30 år sedan, år 1987. Året därefter förvärvade de fastigheten Vallgraven 41:11. Brf Arsenalsgatan 8 är en inarbetad och välskött förening med en mycket engagerad styrelse som sköter om föreningens fastighet och ekonomi på bästa sätt. Föreningen består av 17 bostadsrätter, samt 1 lokal med hyresrätt. Den totala bostadsytan utgör cirka 1 710 kvm och lokalytan152 kvm. Det totala taxeringsvärdet är ca 40,051 mkr, där ca 16,787 mkr avser byggnad och ca 23,264 mkr avser mark. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av justerad tomträttsavgäld.

Ekonomi
En gammal och solid förening med en låg belåningsgrad som skapar trygghet för det goda boendet. Nyckeltalen talar sitt tydliga språk. Hyreslokalerna har tidigare stått för cirka 25% av de totala intäkterna. Under 2016 har en av lokalerna byggts om och ombildats till bostadsrätt. Försäljningsintäkten om cirka 4 000 000 kr tillfaller föreningen och stärker den redan goda ekonomin. De långfristiga skulderna uppgår idag till cirka 3,8 mkr, vilket motsvarar en belåning om endast ca 2 222 kr/kvm boyta (snittet i Göteborg är ca 6 000 kr/kvm).Föreningen avyttrade råvinden under 2008 för att bygga 2 vindslägenheter, vilket då också stärkte ekonomin ytterligare. Under 2009 gjorde föreningen om ett trapphus till boyta och föreningen har på så sätt avgiftsbelagt större yta i föreningen. Den genomsnittliga avgiftsnivån i föreningen uppgick 2017 till låga 437 kr/kvm per år. Inga ändringar av avgiften är planerade.

Gjorda renoveringar
Fastigheten är i gott skick där många stora renoveringar är gjorda sedan föreningen förvärvade fastigheten. 1988 genomfördes omdragning av el samt byte av avloppsstammar och vattenledningar. Under 90-talet så byttes lägenhetsfönstren mot innergården och fasaden samt trapphusen målades om. Även belysningsarmaturer byttes ut och en grind mot innergården installerades. Mellan år 2000 - 2005 byttes fjärrvärmecentralen ut och gårdsbjälklaget fick nytt tätskikt och asfalt. En ny källartrapp monterades, nya källarförråd sattes upp och vissa fönster mot gården byttes ut. Fasaden och balkongerna renoverades under 2007 och säkerhetsdörrar installerades i uppgång C. I samband med vindsbyggnationen 2008 installerades en hiss i gatutrapphuset och nya säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplanet. På tornen och över nybyggnationen sattes ny takplåt och övrig takplåt tvättades och rostskyddsmålades. Under 2008 genomförde föreningen en energideklaration och år 2010 genomfördes och godkändes OVK. Samma år integrerades del av kökstrapphuset in i vissa lägenheter och ett antal franska balkonger uppfördes. 2011 målades bland annat gårdsfasaden om. År 2012 spolades och filmades stammarna och föregående år renoverades en av hyrelokalerna. Under 2013 upprättade föreningen en underhållsplan för de kommande 15 åren. Under år 2014 har föreningen målat och fräschat upp trapphusen samt målat delar av tak och söderfasaden mot gatan har hydrofoberats. Under 2015 har portlåssystemet att uppdateras och under 2016 har balkonger mot innergården byggts. Balkongerna betalades av berörda lägenhetsinnehavare och belastade således ej föreningens ekonomi. Under hösten 2017 har fönstren mot Arsenalsgatan renoverats/bytts ut.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan och för 2018 är det är mestadels löpande underhåll som är planerat.

Övrigt
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning och lägenhetsförteckning. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen i egen regi. Andrahandsuthyrning beviljas efter föreningens godkännande. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift (cirka 1137 kr) och eventuell pantsättningsavgift (455 kr) betalas av köparen.

I källaren kan cyklar parkeras, om man inte vill ställa dem under tak på innergården och på gården finns ett litet förråd där barnvagnar ryms. Föreningen disponerar ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har egna tvättmaskiner i lägenheterna.

Boendeparkering gäller i området (beteckning C4) och kostar cirka 635 kr per månad. Ansökan sker hos trafikkontoret - Göteborgs Stad. Föreningen disponerar även 3 p-platser på innergården. Kostnad för dessa är 525 kr/mån och det kö till föreningens platser i nuläget. Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften från Comhem. Bredband finns att tillgå från Comhem och Bredbandsbolaget, ingår ej i avgiften.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 105 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-02-08 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!