Arsenalsgatan 6A

Med ett fritt och insynsskyddat söderläge välkomnas ni till detta hem som bjuder på en utsikt som imponerar, ett sagolikt ljus och fina sekelskiftesdetaljer. Ett suveränt läge mitt på Arsenalsgatan och generösa sällskapsytor. Vissa ytskikt behöver ses över och kök och bad är äldre. Välskött Brf där bredband ingår i avgiften.


Arsenalsgatan 6A

Bostadsrätt

3 + kök

112kvm

5026 kr/mån

1 av 6

Enligt överenskommelse

5 350 000 kr

Andelstal: 8.53% Lägenhetsnr: 00003 Driftkostnader: 4800 kr/år varav El: 4200 kr / Försäkring: 600 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan i en pampig fastighet, har vi nu förmånen att erbjuda denna luftiga sekelskiftestrea. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når du efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

En våning upp på Arsenalsgatan 6 har vi nu förmånen att presentera detta luftiga sekelskifteshem om 112 kvm. Här kan ni njuta av ett fritt och insynsskyddat läge som bjuder på stans vackraste utsikt. Klassiska sekelskiftesattribut så som generös takhöjd, nätta stuckaturer, dekorativa takkassetter, rosetter, djupa fönsternischer, höga fotlister och vackra spegeldörrar påminner om tidigt 1900-tal och återfinns i alla rum. Lägenheten renoverades i sin helhet sent 80-tal och sedan dess har den maskinella utrustningen uppdaterats och visst måleriarbete har utförts. Med tanke på ålder på de båda badrummen och vissa ytskikt finns ett visst behov av renovering. Så för er som drömmer om ett hem på denna adress och tycker om att sätta er egen prägel är detta ett perfekt tillfälle. Med den nuvarande planlösningen är detta en trea med riktigt generösa sällskapsytor och ett sovrum. För er som behöver fler sovrum kan köket flyttas och då frigörs möjligheten till ytterligare två sovrum. Så med andra ord, möjlig sekelskiftesfyra med stort kök, luftigt vardagsrum och tre sovrum. Lägenheten har ett källarförråd om cirka 4-5 kvm.

Hall och entré
+
Trapphuset på Arsenalsgatan ger ett välkomnande och pampigt intryck där en tidsenlig takmålning och spegeldörrar påminner om tidigt 1900-tal och en vinröd matta leder fram till hissen. I hallen får ni en god överblick över lägenhetens disposition med två rum i fil mot gatan och ett stort sällskapsrum och kök in mot gård. Hallen är stor och välkomnande och erbjuder gott om plats för förvaring. Vitmålade väggar med en fondtapet i turkost och ett parkettgolv som löper vidare in i rummen i fil.

Vardagsrum
+
Mot Arsenalsgatan och söder ligger två luftiga rum i fil som smyckas av välbevarade detaljer från förra sekelskiftet. De är få lägen som bjuder på ett sådant här ljus och utsikten över södra stadens grönska och arkitektur och magisk, dag som kväll och sommar som vinter. Här bor ni skyddade från insyn och med en vy som överträffar det mesta. Det första av de två rummen i fil är idag disponerat som ett härligt vardagsrum. Väggarna är tapetserade i en blårandig tapet.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som är målat i ljusa kulörer. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och en garderobsenhet. Vakna upp till solljuset och njut av tystnaden och lugnet som präglar detta hem.

Matsal/sällskapsrum
+
Ännu ett sällskapsrum ligger mot gården. Utanför fönstret lockar innergårdens härliga grönska och det stora fönsterpartiet med överluftsfönster mot gården ger ljuset spelrum. Rummet smyckas av tidstypiska och dekorativa detaljer och på golvet ligger en fiskbensparkett. Vitmålade väggar och från matsalen har ni direkt anslutning till köket. För er som behöver fler sovrum finns en möjlighet att flytta köket hit och på så sätt skapa två sovrum mot gård. Hur detta genomförs rent konstuktionsmässigt får en köpare själv undersöka och föreningen behöver även informeras.

Kök
+
Köket har en hemtrevlig och lantlig atmosfär och de generösa ytorna bjuder in till matlagning i goda vänners lag. Här erbjuds gott om förvaring och arbetsytor och köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Detta rum var tidigare både kök och jungfrukammare så ytorna är väl tilltagna och här ryms förutom köksön även ett större matbord. Två stora fönster vetter mot den fina innergården och väster.

Badrum och gäst-WC
+
Både badrum och gäst-WC är från när föreningen gjorde stambyte 87-88. Det rymliga badrummet nås från både serveringsgången samt gäst-Wc:n och gäst-WC:n nås från hallen. Båda har ljusa ytskikt och badrummet är utrustat med handfat, dusch, spegel och WC och gäst-WC med WC, handfat samt spegel .

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Arsenalsgatan 6

År 1909 uppfördes den vackra gulteglade fastigheten Inom Vallgraven 41:12 uppe på toppen av Kungshöjd. Arkitekten bakom verket var G Elliot och huset ritades ursprungligen åt kammarskrivaren Erik Lane. Brf Arsenalsgatan 6, som äger huset, har många år på nacken och bildades så tidigt som 1983. Året efter förvärvade de fastigheten. Föreningen består av 16 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Utöver detta äger föreningen dessutom två hyreslokaler varav en av dessa planeras att ombildas till bostadsrätt. I den andra lokalen bedrivs en läkarpraktik. Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av förändrad tomträttsavgäld. Föreningen upplevs som engagerad och tillmötesgående och den aktiva styrelsen är lyhörda för de boendes önskemål. Den totala lägenhetsytan uppgår enligt taxeringsbeskedet 2015 till 1 551 kvm, varav 1 435 kvm är boyta och 116 kvm lokalyta.

Utförda renoveringar
Under åren 1987-1988 genomgick fastigheten en omfattande renovering då man bl.a lät utföra ROT-renovering, tilläggsisolering av fasaden, byte av fönster och takkupor på vinden. År 1999-2000, samt under 2004, gjordes förbättringsarbeten på fasaden. En klimatanläggning installerades i lokalerna under 2006 och året därefter installerades en avfuktningsanläggning för krypgrunden. Under 2007 fräschades tvättstugan upp med en ny torktumlare och ett nytt torkskåp. År 2008 målades taket och under 2009 monterades nya takfläktar, man installerade ytterligare en avfuktningsanläggning i källaren och värmesystemet renoverades. År 2010 lade styrelsen mycket tid och energi på att renovera trapphusen som målades i tidsenliga kulörer. År 2012 bättringsmålades viss del av taket igen och nya brandvarnare sattes upp i trapphusen. År 2013 installerades nya ytterbågar till fönstren mot Arsenalsgatan, våning 1-5, i aluminium. Den gamla grinden till gården byttes ut mot en ny automatisk gallergrind, kodsystemet byttes ut till ett tagsystem och nya porttelefoner samt bredband och digital TV från ComHem har installerats i samtliga lägenheter. Under 2014 har pansarglas installerats i entrédörrarna och under 2015 har två fönster i vindsvåningarna bytts ut.

Kommande renoveringar
Inom de närmaste åren har föreningen endast löpande underhåll planerat. På längre sikt planeras; blästring av fasaden mot innergården och renovering av hissen.

Ekonomi
Föreningen har en stabil och inarbetad ekonomi goda hyresintäkterna. Föreningen har i dagsläget tre lån om totalt ca 9,49 MSEK per 151231, fördelade på olika bindningstid. Detta ger en belåning om ca 6 700 kr/kvm boyta. Taxeringsvärdet uppgår till ca 41,2 msek varav ca 17,9 msek utgör byggnad och ca 23,3 msek utgör mark. Årsavgifterna ligger på ca 540 kr/kvm boyta. Det finns i dagsläget inga beslut tagna om att justera månadsavgiften. En av lokalerna är sålda med villkor om att erhålla bygglov för ombyggnation till bostadslägenhet. Om bygglovet godkänns kommer försäljningsintäkten från lokalen kommer inbringa gott kapital till föreningens kassa.

Övrigt
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Juridisk person beviljas inte medlemskap i föreningen. Andrahandsuthyrning prövas från fall till fall och beviljas av styrelsen.Föreningen är medlem i en samfällighetsförening som gemensamt förvaltar soprum med källsortering samt innergård. Tvättstugan renoverades 2006 och är belägen i markplan inne på gården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Då många av de boende har egen tvättmaskin i lägenheten är det lätt att få tvättid. Kabeltv, bredband om 100 mbit och fast telefoni fås via ComHem och ingår i månadsavgiften. Möjlighet till parkering på kringliggande gator med boendekort C4 till en kostnad om cirka 635 kr/mån, för mer info se www.trafikkontoret.goteborg.se.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1909

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 109 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-03-13 00:00