Arsenalsgatan 4A

Charmfull 2,5:a belägen i pampig borgfastighet på toppen av Kungshöjd. På våning tre (hiss finns) och med ett tyst och ostört läge mot gård. Fina originalgolv, höga fotlister och dekorativa listverk. Stort kök med bevarat kallskafferi, vardagsrum med fina vinklar, två sovrum och bygglov för balkong. Omtyckt förening.


Arsenalsgatan 4A

Bostadsrätt

2.5 + Kök

4299 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

69kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd i en välkänd och pampig borgfastighet, är denna 2,5:a belägen. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter som präglas av en genuin känsla av grannskap. Många som bor här har bott här i decennier vilket innebär att man hälsar på varandra och utbyter ett par ord med många. Som en liten stad i staden kan vi säga. Kungshöjd är känt för sin vackra arkitektur och här står pampiga tegelfastigheter på rad. Ett stenkast bort lockar mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret som ger en kontinental känsla. För shopping är favoritgatan Magasinsgatan och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Området har i sin helhet utvecklats något enormt de senaste åren utan att det har kompromissats med den äldre charmen. Man känner fortfarande historiens vingslag när man står uppe på muren där Göteborgare stod på 1500-talet och spanade efter dansken. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når du efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentret Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Brf Vapendragaren välkomnar med en rustik ekport som stänger ute stadens puls och ett eftertraktat lugn infinner sig. Trapphuset och hissen som bekvämt tar dig tre våningar upp utgör ett konststycke i sig. Varsamt renoverat i tidsenlig sekelskiftesstil är detta en entré som berör och gör avtryck. Väl uppe i lägenheten omfamnas du av bostadens rogivande lugn. Planlösningen är allt annan än "klassisk" och överraskar med spännande vinklar, en varm atmosfär och bevarad sekelskifteskaraktär. Nuvarande ägare flyttade in här för cirka 10 år sedan och har stortrivts från första stund, både i lägenheten, i huset och i kvarteren. "Här bor man mitt i stan men ändå lugnt på höjden och lägenheten har varit perfekt både först för oss som ett par och sedan även för oss som en liten familj". Kök och bad är sedan stambytet 1991 och majoriteten av alla väggarna är målade de senaste åren. I början av januari 2014 fick föreningen bygglov för balkonger och för denna lägenheten planerades en balkong med utgång från sovrummet. Lägenheterna i just detta trapphus valde av olika anledningar att ej bygga vid det tillfället. Bygglovet finns kvar och är giltigt fram till januari 2019. Flertalet av lägenheterna som berörs har idag intresse av att bygga balkonger så detta är ett perfekt tillfälle för dig som drömmer om en rofylld balkong mot gården och har intresse av att sätta igång ett projekt. Lägenheten har inget förråd på källare eller vind.

Entré
+
Tack vare en planlösning där du kommer direkt in i vardagsrummet slösas inga dyrbara kvadratmeter på onödiga ytor och den öppna entrén ger ett välkomnande intryck och skapar en känsla av samhörighet. Till vänster om ytterdörren finns gott om plats för avhängning och kappor och skor.

Vardagsrum
+
Ljust målade väggar, fiskbensparkett och ett stort fönster med vita profilerade karmar. Höga fotlister löper längs med golvet och vittnar om en svunnen tid. Den öppna planlösningen och rejäla takhöjden med stram rosett ger en trivsam rymd. Längs med ena väggen löper en bokhylla som ger bibliotekskänsla och i vardagsrummet finns plats för både soffgrupp, en rogivande läshörna och en arbetsplats för den som önskar.

Kök
+
Från vardagsrummet skymtar du köket som är den självklara samlingsplatsen. Köksinredningen i vitt är från tidigt 90-tal och köksutrustningen består av spis, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl/frys. Ett vitt högskåp och ett bevarat, tidsenligt kallskafferi med spegeldörr i original ger gott om extra förvaring för allt en kock kan tänkas behöva. Ett stort matbord får en naturlig plats framför det stora fönstret som vetter mot den lugna gården där ett stort kastanjeträd bjuder på härlig grönska vår och sommartid. Väggarna målades så sent som i år i en varm mustig matt ton från Jotun, Almond Beige, och kulören framhäver på bästa sätt det stora fönsterpartiet, spegeldörrarna och listverken. På golvet ligger en ekparkett och i flertalet av lägenheterna i detta trapphus har det gamla brädgolvet tagits fram.

Barnrum
+
I anslutning till köket ligger det forna trapphuset. Numera fungerar utrymmet som ett flickrum för Wilda 6 år och den cirkulära utformningen ger en annorlunda och lekfull karaktär åt rummet. Väggarna är tapetserade i en randig tapet i svart och vitt och ett liggande fönster vetter mot gården och släpper in ljus.

Inre hall
+
Från vardagsrummet löper en inre hall vidare in till lägenhetens sovrum och badrum. Även här målades väggarna 2018 i en ljus varm ton från Jotun, Space. Till höger finns två platsbyggda vita garderober.

Sovrum
+
Fördelen med en lägenhet som vetter mot en innergård är det obeskrivliga lugn som uppstår. Detta blir extra påtagligt i lägenhetens sovrum som andas harmoni och avkoppling. Väggarna är målade i ljusa kulörer som förstärker den lugna känslan. Förvaringen får en naturlig plats i de två vita garderoberna som löper längs med ena väggen. Ett stort fönster med vita karmar och djup nisch vetter mot gården och ger en trivsam vy mot innergårdens grönska. Om balkongen byggs kommer utgången vara från sovrummet och balkongen kommer få ett vindskyddat läge mot nordväst.

Badrum
+
Badrummet finner du praktiskt beläget intill sovrummet. Badrummet renoverades i samband med att föreningen gjorde stambyte 1991. Väggarna är helkaklade och på golvet ligger en våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat, handdukstork,spegel och badkar.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!