Arsenalsgatan 4A

Charmfull 2,5:a belägen i pampig borgfastighet på toppen av Kungshöjd. Ett tyst och ostört läge mot gård och med en härlig rymd. Fina originalgolv, höga fotlister och dekorativa listverk. Stort kök med bevarat kallskafferi, vardagsrum med fina vinklar, två sovrum och nyrenoverat badrum. Omtyckt förening. Hiss finns.


Budgivare 1
3 800 000 kr
2017-05-23 11:56
Visa budhistorik

Arsenalsgatan 4A

Bostadsrätt

2.5 + Kök

65kvm

4249 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

3 800 000 kr

Andelstal: 2.09063% Lägenhetsnr: 1201/9-546-1-0031 Driftkostnader: 3800 kr/år varav El: 1900 kr / Försäkring: 1900 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd i en välkänd och pampig borgfastighet, är denna 2,5:a belägen. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter som präglas av en genuin känsla av grannskap. Många som bor här har bott här i decennier vilket innebär att man hälsar på varandra och utbyter ett par ord med många. Som en liten stad i staden kan vi säga. Kungshöjd är känt för sin vackra arkitektur och här står pampiga tegelfastigheter på rad. Ett stenkast bort lockar mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret som ger en kontinental känsla. För shopping är favoritgatan Magasinsgatan och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Området har i sin helhet utvecklats något enormt de senaste åren utan att det har kompromissats med den äldre charmen. Man känner fortfarande historiens vingslag när man står uppe på muren där Göteborgare stod på 1500-talet och spanade efter dansken. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når du efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Brf Vapendragaren välkomnar med en rustik ekport som stänger ute stadens puls och ett eftertraktat lugn infinner sig. Trapphuset och hissen som bekvämt tar dig två våningar upp utgör ett konststycke i sig. Varsamt renoverat i tidsenlig sekelskiftesstil är detta en entré som berör. Väl uppe i lägenheten omfamnas du av bostadens rogivande lugn.

Entré
+
Den öppna entrén ger ett välkomnande intryck och skapar en känsla av samhörighet. Till vänster om ytterdörren finns plats för avhängning och kappor och skor kan enkelt döljas genom att dra för ett draperi.

Vardagsrum
+
Ljust målade väggar (målade 2017), fiskbensparkett och ett stort fönster med vita profilerade karmar. Höga fotlister löper längs med golvet och vittnar om en svunnen tid. Den öppna planlösningen och rejäla takhöjden med stram rosett ger en trivsam rymd och här finns plats för både en avkopplande soffgrupp, en rogivande läshörna och en arbetsplats för den som önskar.

Kök
+
Från vardagsrummet skymtar du köket som är den självklara samlingsplatsen och här är trivselfaktorn hög. Köksinredningen i vitt är från tidigt 90-tal och köksutrustningen består av spis, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl/frys. Ett vitt högskåp och ett bevarat, tidsenligt kallskafferi med spegeldörr i original ger gott om extra förvaring för allt en kock kan tänkas behöva. Matbordet får en naturlig plats framför det stora fönstret som vetter mot den lugna gården där ett stort kastanjeträd i full blom. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett brädgolv som lades in 2014. Under 2014 byggde föreningen balkonger och det fanns även bygglov att få balkong från denna lägenhet, då med utgång från sovrummet. Samtliga lägenheter i detta trapphus och med lägenheter mot gård valde vid det tillfället att ej bygga balkong. Idag utreds balkongfrågan på nytt för dessa lägenheter.

Arbetsrum/Förråd
+
I anslutning till köket ligger det forna trapphuset. Numera fungerar utrymmet som ett extrarum och den cirkulära utformningen ger en annorlunda karaktär åt rummet. De nuvarande ägarna har valt att ha det som ett kreativt rum med musiken i fokus. Tidigare användes det som extra sovrum. Ett liggande fönster vetter mot gården och släpper in ljus. Väggarna är tapetserade i en svart och vitmönstrad tapet från Sandbergs - Beata.

Inre hall
+
Från vardagsrummet löper en inre hall vidare in till lägenhetens sovrum och badrum. Även här är väggarna tapetserade och det rustika brädgolvet framtaget. Till höger finns två platsbyggda vita garderober.

Sovrum
+
Fördelen med en lägenhet som vetter mot en innergård är det obeskrivliga lugn som uppstår. Detta blir extra påtagligt i lägenhetens sovrum som andas harmoni och avkoppling. Väggarna är målade i en varm grågrön ton som förstärker denna känsla och på golvet ligger rustika plankgolvet. Förvaringen får en naturlig plats i de två vita garderoberna som löper längs med ena väggen. Ett stort fönster med vita karmar och djup nisch vetter mot gården och ger en trivsam vy mot innergårdens grönska.

Badrum
+
Badrummet finner du praktiskt beläget intill sovrummet. Renoverat så sent som 2014 bjuder badrummet på vita kaklade väggar och klinker från Marrakech. Utrustat med wc-stol, handfat med vit kommod, badrumsskåp med spegel, badkar, WC, handdukstork och elburen golvvärme.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Vapendragaren i Göteborg

Brf Vapendragaren i Göteborg bildades 1994 och äger sedan 2006 fastigheten Göteborg inom Vallgraven 41:13. Fastigheten, som är ritad av arkitekt A Bjerke, uppfördes 1908 och är utformad i en nationalromantisk stil. Den nationalromantiska epoken i Sverige var en reaktion mot det moderna samhällets massproduktion och inspiration hämtades från äldre svensk arkitektur som allmogestil och stormaktstidens barock. Fastigheten uppe på krönet av Kungshöjd är oerhört välskött och de löpande renoveringarna har föreningen låtit utföra med en varsam hand. I byggnadens ena entré, uppgång A, välkomnas du av mörka pardörrar och en tidsenlig hiss med dekorativa svarta smidesräcken. Väljer du istället att ta trapporna möts du av välbevarade spröjsade fönster och trappsteg av sten. B-uppgången utmärks även den av en rustik stentrappa och vackert målade fönsterkarmar. Även här finns hiss, som nås både från innergården och trapphuset. Byggnadens totalyta är 3 041 kvm och fördelas på 40 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av någon justering av tomträttsavgälden.

Utförda renoveringar:
Föreningen har en välmående och vacker sekelskiftesfastighet och de följer en underhållsplan som upprättades 2015. Fastigheten har genomgått löpande renovering under åren som gått, bl a; rör- och elstambyte 1991. Nyinstallation av hiss skedde under 1991 och 2006 renoverades elstyrningen. 2006 byttes takfläktar ut för att förbättra ventilationen och 2007 slutfördes renovering av balkongerna. 2008 genomgick fastigheten en omfattande fasadrenovering då puts- och tegelskador åtgärdades. Samtidigt lades taket om och grundförstärkning utfördes i bottenplattan i trapphuset, uppgång A. Trapphusväggen är numera fast förankrad via en betongpelare ner till berget. Alla fönster till lägenheterna har isolerglas. Dessa har gåtts igenom och målats utvändigt. I trapphuset i A-uppgången har man istället bevarat de vackra originalfönstren med tidsenliga bågar och karmar. Under 2011 byttes elslinga för snösmältning på taket, byte av maskinpark i tvättstuga, byte av en lägenhetsdörr i B-uppgången samt installation av prognosstyrning för fjärrvärme. Vindsgången samt hissen i trapphus B har renoverats, en takfläkt har bytts ut, omfogning av stenbeläggning mot markyta samt omfogning av fönster i gatuplan har utförts. Under 2013 har trottoaren runt fasaden asfalterats om och stenfoten runt fasaden har fått nytt tätskikt. Under våren 2014 har en renovering av ekpartier vid fönster samt dörrar i markplan genomförts och trapphuset och entrén i trapphus A har renoverats. Under 2015 har en renovering av hissen i B-uppgången utförts. Under 2017 har avloppsstammarna spolats och en OVK- har genomförts.

Kommande renoveringar:
Planerade renoveringar är renovering samt byte av vissa fönster och balkonger skall ses över. Under året kommer även åtgärder efter anmärkningar på genomförd OVK-besiktning utföras. Föreningen följer underhållsplanen som sträcker sig fram till 2055. I övrigt är det endast löpande underhåll som är aktuellt i dagsläget.

Ekonomi:
Fastighetens taxeringsvärde uppgår till ca 61 mnkr varav byggnad utgör ca 33 mnkr och mark ca 28 mnkr. Föreningen har en total belåning om ca 22,6 mnkr (7 400 kr/kvm/boa) och lånen är fördelade på olika bindningstider. Under början av 2015 ombildades föreningens sista hyresrätt till bostadsrätt och Alvhem fick förmånen att hjälpa föreningen med försäljningen. Försäljningsintäkten om cirka 4 450 000 kr har delvis använts till renoveringar, delvis till lösning av ränteswoppar och den resterande delen är placerad i kassan. Föreningen har en stabil ekonomi med ett positivt kassaflöde och i början av 2017 amorterade de 1 000 000 kr. Idag har föreningen cirka 4,5 mnkr i kassan och de har inga planer på att höja eller sänka månadsavgiften.

Övrigt:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning. Den tekniska förvaltningen ansvarar Pelles Fastighetsservice för. Andrahandsuthyrning beviljas efter föreningens godkännande. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift (1 112 kr) samt eventuell pantsättningsavgift (445) kr betalas av köparen.

Föreningen är medlem i samfälligheten Arsenalens Första Samfällighetsförening som ansvarar för innergården och soprummet. Gården genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gården med blomstrande planteringar och ett ståtligt kastanjeträd som skänker skugga under soliga dagar. På vintern belyses kastanjeträdet vilket skapar en ombonad atmosfär. Med ingång från gården nås tvättstugan som fick ny maskinell utrustning 2010. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Många av lägenhetsinnehavarna har tvättmaskiner i lägenheterna vilket gör det extra lätt att boka tid. Cyklar förvaras tryggt på gården eller i cykelrum. Ett soprum med återvinning finns i anslutning till trapphusentrén vid B-uppgången.

Fastigheten har tillgång till kabel-TV genom ComHem (ingår i avgiften). Bredband beställs via ComHem eller valfri ADSL - leverantör. Från ComHem erbjuds upp till 500 mb/s (bredband ingår ej i avgiften). Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för ca 635 kr/mån (www.goteborg.se/trafikkontoret).

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1908

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 142 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2010-04-13 00:00