Arsenalsgatan 4A

Charmfull 2,5:a belägen i pampig borgfastighet på toppen av Kungshöjd. Ett tyst och ostört läge mot gård och med en härlig rymd. Fina originalgolv, höga fotlister och dekorativa listverk. Stort kök med bevarat kallskafferi, vardagsrum med fina vinklar, två sovrum och nyrenoverat badrum. Omtyckt förening. Hiss finns.


Arsenalsgatan 4A

Bostadsrätt

2.5 + Kök

4249 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

65kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med absolut bästa läget på Kungshöjd i en välkänd och pampig borgfastighet, är denna 2,5:a belägen. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter som präglas av en genuin känsla av grannskap. Många som bor här har bott här i decennier vilket innebär att man hälsar på varandra och utbyter ett par ord med många. Som en liten stad i staden kan vi säga. Kungshöjd är känt för sin vackra arkitektur och här står pampiga tegelfastigheter på rad. Ett stenkast bort lockar mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret som ger en kontinental känsla. För shopping är favoritgatan Magasinsgatan och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Området har i sin helhet utvecklats något enormt de senaste åren utan att det har kompromissats med den äldre charmen. Man känner fortfarande historiens vingslag när man står uppe på muren där Göteborgare stod på 1500-talet och spanade efter dansken. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når du efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Brf Vapendragaren välkomnar med en rustik ekport som stänger ute stadens puls och ett eftertraktat lugn infinner sig. Trapphuset och hissen som bekvämt tar dig två våningar upp utgör ett konststycke i sig. Varsamt renoverat i tidsenlig sekelskiftesstil är detta en entré som berör. Väl uppe i lägenheten omfamnas du av bostadens rogivande lugn.Högt upp i gårdshuset på Arsenalsgatan 12B finns nu denna charmiga sekelskiftestvåa till salu. Planlösningen är allt annan än "klassisk" och överraskar med spännande vinkar, en varm atmosfär och sekelskiftesdetaljer som serveringsskåp, höga fotlister och brädgolv i original. Tre höga fönsterpartier i fil välkomnar österljuset och skapar en trivsam rymd. Nuvarande ägare Sanna flyttade in här 2010 och har stortrivts från första stund, både i lägenheten, i huset och i kvarteren. "Här bor man mitt i stan men ändå lugnt på höjden". Vid årsskiftet 16/17 har föreningen ansökt om bygglov för balkonger mot gård och svar från Stadsbyggnadskontoret väntas under våren. Majoriteten av föreningarna på Kungshöjd har byggt balkonger mot gård och denna lägenhet skulle då få balkong med österläge och förmiddagssol. Lägenhetens förråd ligger i källaren i samma trapphus och är cirka 7 kvadratmeter stort.


Entré
+
Den öppna entrén ger ett välkomnande intryck och skapar en känsla av samhörighet. Till vänster om ytterdörren finns plats för avhängning och kappor och skor kan enkelt döljas genom att dra för ett draperi. tack vare en planlösning där du kommer direkt in i köket slösas inga dyrbara kvadratmeter på onödiga ytor.

Vardagsrum
+
Ljust målade väggar (målade 2017), fiskbensparkett och ett stort fönster med vita profilerade karmar. Höga fotlister löper längs med golvet och vittnar om en svunnen tid. Den öppna planlösningen och rejäla takhöjden med stram rosett ger en trivsam rymd och här finns plats för både en avkopplande soffgrupp, en rogivande läshörna och en arbetsplats för den som önskar.

Kök
+
Från vardagsrummet skymtar du köket som är den självklara samlingsplatsen och här är trivselfaktorn hög. Köksinredningen i vitt är från tidigt 90-tal och köksutrustningen består av spis, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl/frys. Ett vitt högskåp och ett bevarat, tidsenligt kallskafferi med spegeldörr i original ger gott om extra förvaring för allt en kock kan tänkas behöva. Matbordet får en naturlig plats framför det stora fönstret som vetter mot den lugna gården där ett stort kastanjeträd i full blom. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett brädgolv som lades in 2014. Under 2014 byggde föreningen balkonger och det fanns även bygglov att få balkong från denna lägenhet, då med utgång från sovrummet. Samtliga lägenheter i detta trapphus och med lägenheter mot gård valde vid det tillfället att ej bygga balkong. Idag utreds balkongfrågan på nytt för dessa lägenheter.

Arbetsrum/Förråd
+
I anslutning till köket ligger det forna trapphuset. Numera fungerar utrymmet som ett extrarum och den cirkulära utformningen ger en annorlunda karaktär åt rummet. De nuvarande ägarna har valt att ha det som ett kreativt rum med musiken i fokus. Tidigare användes det som extra sovrum. Ett liggande fönster vetter mot gården och släpper in ljus. Väggarna är tapetserade i en svart och vitmönstrad tapet från Sandbergs - Beata.

Inre hall
+
Från vardagsrummet löper en inre hall vidare in till lägenhetens sovrum och badrum. Även här är väggarna tapetserade och det rustika brädgolvet framtaget. Till höger finns två platsbyggda vita garderober.

Sovrum
+
Fördelen med en lägenhet som vetter mot en innergård är det obeskrivliga lugn som uppstår. Detta blir extra påtagligt i lägenhetens sovrum som andas harmoni och avkoppling. Väggarna är målade i en varm grågrön ton som förstärker denna känsla och på golvet ligger rustika plankgolvet. Förvaringen får en naturlig plats i de två vita garderoberna som löper längs med ena väggen. Ett stort fönster med vita karmar och djup nisch vetter mot gården och ger en trivsam vy mot innergårdens grönska.

Badrum
+
Badrummet finner du praktiskt beläget intill sovrummet. Renoverat så sent som 2014 bjuder badrummet på vita kaklade väggar och klinker från Marrakech. Utrustat med wc-stol, handfat med vit kommod, badrumsskåp med spegel, badkar, WC, handdukstork och elburen golvvärme.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!