Arsenalsgatan 12B

Sekelskiftestvåa på Kungshöjd med högt läge mot rofylld gård, tre fina fönster i fil, rustikt brädgolv och dekorativa snickerier. Dessa 52 kvadrat bjuder på en spännande planlösning, mycket charm och gott om förvaring i gamla serveringsskåp. Bygglov för balkong är sökt och svar väntas under våren. Välskött förening och låg avgift.


Arsenalsgatan 12B

Bostadsrätt

2 + kök

52kvm

2070 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 300 000 kr

Andelstal: 2.6543% Lägenhetsnr: 13 Driftkostnader: 6500 kr/år varav El: 4300 kr / Försäkring: 2200 kr / Personer i hushåll: 1

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett suveränt läge högst upp på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan i en pampig fastighet, lockar nu denna charmiga sekelskiftestvåa. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Ett stenkast från Kungsgatan finner du Piccolino som serverar den perfekta espresson och även frukost eller lunch på stående fot. Behöver du något mer mättande så finns populära foodtrucks där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Det finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar. Vill du bara ha en lugn stund så kila bara ut på gatan, njut av solen och blicka ut över hela södra staden - Arsenalsgatan bjuder på innerstans vackraste vy!

Högt upp i gårdshuset på Arsenalsgatan 12B finns nu denna charmiga sekelskiftestvåa till salu. Planlösningen är allt annan än "klassisk" och överraskar med spännande vinkar, en varm atmosfär och sekelskiftesdetaljer som serveringsskåp, höga fotlister och brädgolv i original. Tre höga fönsterpartier i fil välkomnar österljuset och skapar en trivsam rymd. Nuvarande ägare Sanna flyttade in här 2010 och har stortrivts från första stund, både i lägenheten, i huset och i kvarteren. "Här bor man mitt i stan men ändå lugnt på höjden". Vid årsskiftet 16/17 har föreningen ansökt om bygglov för balkonger mot gård och svar från Stadsbyggnadskontoret väntas under våren. Majoriteten av föreningarna på Kungshöjd har byggt balkonger mot gård och denna lägenhet skulle då få balkong med österläge och förmiddagssol. Lägenhetens förråd ligger i källaren i samma trapphus och är cirka 7 kvadratmeter stort.

Hall
+
Efter tre stentrappor upp väntar belöningen och ni möts av en trivsam atmosfär. Innanför den vackra spegeldörren finns plats för avhängning till vänster och tack vare en planlösning där du kommer direkt in i köket slösas inga dyrbara kvadratmeter på onödiga ytor. I direkt anslutning till hallen ligger den gamla serveringsgången där platsbyggda serveringsskåp bjuder på gott om förvaring.

Kök
+
Köket är där man spenderar den mesta tiden säger Sanna. Längs den rundade tegelväggen löper köksinredningen i vitt och bänkskivan i trä tillsammans med tegelinslagen ger en varm atmosfär. Köket är utrustat med; gasspis med elugn i svart med matchande fläkt, gräddvit kyl/frys från välrenommerade SMEG (perfekt undangömd där det gamla kallskafferiet var en gång i tiden) samt en tvättmaskin. Ett charmigt och gediget serveringsskåp ger plats för allt porslin och köket har plats för ett matbord för sex gäster.

Vardagsrum
+
I fil med köket ligger vardagsrummet. Ett yteffektivt rum minst sagt där både soffa, tv och tv-möbel samt arbetsbord ryms. Vardagsrummet kan även med andra ord kallas för lägenhetens nav även sovrum och serveringsgången nås härifrån.

Sovrum
+
Avskilt och insynsfritt - precis som det ska vara. Plats för både dubbelsäng, nattduksbord och flertalet förvaringsenheter. Härlig rymd och generös takhöjd med nätt stuckatur liksom i övriga rum. Fönstret mot innergården ger rikligt med ljus och det höga läget gör att man kan ligga i sängen och se himlen. Den tysta gården borgar också för en god natts sömn och storstadsbruset känns långt borta.

Badrum
+
Badrummet renoverades så sent som 2016. Helkaklat och fräscht med vita väggar och grafitgrått klinker på golvet. Dusch med infällbara duschväggar, WC, badrumsskåp med spegel och kommod med ovanliggande handfat. Golvvärmen ser till att bara fötter möts av en behaglig temperatur.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Arsenalsgatan 12

Brf Arsenalsgatan 12 bildades redan 1986 och sedan år 2000 äger och förvaltar föreningen den vackra fastigheten Inom Vallgraven 41:9. Fastigheten, som är ritad av arkitekt O Hedlund, uppfördes 1910 åt brukspatron GT Lindberg. Husets mjukt avrundade partier vid burspråket och de utsmyckade konsolerna är mycket tidstypiska detaljer för jugendperioden som varade från slutet av 1800-talet fram till 1910. Den imponerande fastigheten breder ut sig uppe på krönet av Kungshöjd och bjuder på en hänförande vy över Göteborgs stad. Brf Arsenalsgatan 12 är en äkta bostadsrättsförening och byggnadens totalyta är enligt senaste taxeringsbeskedet 2 015 kvm fördelat på 24 lägenheter, varav 23 med bostadsrätt och 1 med hyresrätt (2 rok). Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av justeringar av tomträttsavgälden.

Utförda renoveringar:
Föreningen äger en välmående och vacker sekelskiftesfastighet och de har sedan förvärvet löpande renoverat fastigheten. Åtgärder som genomförts är bl a; rör- och elstambyte år 2001, samma år fogades fasaden om och balkonger mot gatan byggdes. Mellan 2002 och 2004 sålde föreningen sin råvind som byggdes om till bostadsrätter. I samband med byggnationen lades taket om och 2004 utfördes även nyinstallation av hissen. Samtliga trapphus fick sig en uppfräschning och målades om under 2004 och 2005. År 2007 monterades nya radiotermostater och värmerör sågs över och byttes ut i källaren. 2006 till 2007 sålde föreningen av lokalyta som ombildats till fyra nya bostadsrätter. I samband med lägenheternas byggnation färdigställdes även nya källarförråd. Under år 2010 uppdaterades tvättstugan, balkonger och fönster renoverades och taket utrustades med snöräcke och elslingor. År 2011 byttes huvudavloppsröret ut och den kvarvarande hyresrätten renoverades. År 2012 åtgärdades en fuktskada mot grannfastigheten och fasaden hydrofoberades. Under 2016 och 2017 renoverades halva fasaden mot Arsenalsgatan och under 2018 drogs fiber in i fastigheten.

Kommande renoveringar
Under året kommer resterande delen av fasaden mot söder renoveras. Flertalet av föreningens medlemmar har fått bygglov för balkong mot gård och balkongerna kommer börja att byggas under våren 2018. Denna lägenhet har ej bygglov för balkong. Föreningen för diskussioner om hur man kan förbättra och höja gårdsmiljön.

Ekonomi:
Föreningen har en god och stabil ekonomi med låga månadsavgifter. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 72 msek enligt taxeringsbeskedet 2016, varav byggnad utgör 36 msek och mark 36 msek. Föreningen har en belåning om cirka 4 900 kr/kvm/bostadsyta, vilket är under snittet för föreningar i Göteborgs innerstad. Föreningens avgifter har legat stabila länge på en nivå om endast 475 kr/kvm/år. Den kvarvarande hyresrätten utgör en dold intäkt då lägenheten tillfaller föreningen den dagen hyresavtalet sägs upp och lägenheten kan då ombildas till en bostadsrätt och avyttras.

Övrigt:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum AB) sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning. Den tekniska förvaltningen sköts i egen regi. Andrahandsuthyrning beviljas efter föreningens godkännande. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgiften av köparen.

Den gemensamma tvättstugan finns i uppgång 12C. Tvättstugan är utrustad med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Många av lägenhetsinnehavarna har tvättmaskiner i lägenheterna vilket gör det extra lätt att boka tid. Fastigheten har tillgång till kabel-TV genom ComHem (basutbudet ingår i avgiften) och under 2018 har fiber installerats i fastigheten. Föreningen har fem parkeringsplatser på innergården till en kostnad om cirka 1 000 kr / mån. I dagsläget är det kö till dessa platser. I övrigt gäller boendeparkering, beteckning C, till en kostnad om cirka 635 kr/mån. För mer information besök; www.goteborg.se/trafikkontoret.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 109 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-01-15 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!