Arsenalsgatan 10

På toppen av Kungshöjd välkomnas ni till ett sekelskifteshem i total perfektion. Njut av ett fritt och insynsskyddat läge mot söder där utsikten över hela södra stadens arkitektur och grönska imponerar. Två balkonger, varav en med kvällssol, exemplarisk finish, påkostat kök och både badrum och gäst-WC. Hiss.


Arsenalsgatan 10

Bostadsrätt

3.5 + Kök

4583 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

116kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Mitt på Arsenalsgatan, på tredje bostadsplanet, välkomnas ni till ett sekelskifteshem utöver det vanliga. 116 väldisponerade kvadrat, i total perfektion. Arsenalsgatan är för många en drömadress och utbudet av lägenheter lågt. Här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt, nära till precis allt, men ändå bortom bruset. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter som präglas av en genuin känsla av grannskap. Många som bor här har bott här i decennier vilket innebär att man hälsar på varandra och utbyter ett par ord med många. Som en liten stad i staden kan vi säga. Kungshöjd är känt för sin vackra arkitektur och här står pampiga tegelfastigheter på rad. Ett stenkast bort lockar mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret som ger en kontinental känsla. För shopping är favoritgatan Magasinsgatan och längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Området har i sin helhet utvecklats något enormt de senaste åren utan att det har kompromissats med den äldre charmen. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når du efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron där strandpromenad och pool planeras. Dessutom har det nya resecentret Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Två trappor upp (hiss finns) och på tredje bostadsplanet har vi nu förmånen att presentera detta sekelskifteshem med kvalitéer utöver det vanliga. Detta hem imponerar med klassiska sekelskiftesattribut så som generös takhöjd, stuckaturer, takrosetter, djupa fönsternischer, höga fotlister och vackra spegeldörrar. Det fria och insynsskyddade läget mot söder är oslagbart och utsikten över innerstadens takåsar imponerar året om Lägenheten har renoverats i sin helhet med varsam hand de senaste åren och resultatet är otroligt lyckat. Ambitionen har varit att integrera den tidstypiska karaktären med en yteffektiv planlösning som är anpassad efter dagens krav och funktioner. Alla val följer en röd tråd och helhetskänslan imponerar. Perfektion och omsorg har varit ledorden för alla val och ni möts av en otrolig finish, exklusivt kök, generösa sällskapsrum, tre möjliga sovrum, både stort badrum och gäst-WC och inte mindre än två balkonger!

Föreningen, Brf Arsenalsgatan 10, är en välmående förening med skön grannsämja och en engagerad styrelse som tar hand om föreningens hus och ekonomi på bästa sätt. Under föregående år installerades fiberoptik i huset och förrådet ligger i källaren, cirka 4-5 kvadratmeter stort.

Hall
+
Ta trapporna, eller den tidsenliga hissen upp. År 2015 installerades säkerhetsdörrar i tidsenlig stil och dörrarna stänger ute allt ljud. Ett kliv in och ni slås av tystnaden och en hemtrevlig atmosfär. I den rymliga hallen finns gott om plats för avhängning och i en platsbyggd garderob i tidsenlig stil ryms alla kappor, skor och väskor. Här göms även fiberenheten. På golvet ligger det gamla brädgolvet i original som har slipats och behandlats med Osmos hårdvaxolja och brädgolvet löper vidare in i serveringsgången, sovrum, kök och kammare. Redan i hallen infinner sig känslan av att detta hem erbjuder något utöver det vanliga så varmt välkomna vidare in!

Vardagsrum och balkong
+
Mot Arsenalsgatan och söder ligger två spatiösa rum i fil som båda smyckas av välbevarade detaljer från förra sekelskiftet. Vackra snickerier, höga profilerade lister, takrosetter, spegeldörrar, gjutjärnselement och djupa fönsternischer ger den känsla man eftersträvar i en pampig fastighet anno 1910. Från inte mindre än fyra generösa fönsterpartier mot söder flödar ljuset in och det insynsskyddade läget ger en känsla av frihet. Utsikten är hänförande, lika vacker dag som kväll, sommar som vinter. Blicka ut över innerstadens takåsar med Skansen Kronan i blickfånget! Vardagsrummets yta ger plats för både en större soffa och favoritfåtöljen har en given plats invid en platsbyggd bokhylla. Via det vackra burspråket når du balkongen som har ett spikrakt söderläge och en hänförande utsikt hela vägen från Liseberg, över Haga och vidare över älven till Eriksberg. Hit letar sig solen fram större delen av dagen, cirka klockan 9 till 19 under sommaren. Balkongen är det extra uterummet som man om sommaren drömmer om och här finns plats för både utemöbler och planteringar.

Allrum
+
I fil med vardagsrummet nås ännu ett sällskapsrum, smyckat med tidsenliga detaljer precis som vardagsrummet. Detta rum används idag som en kombinerad matsal och arbetsrum. Här möblerar ni enkelt med stort matbord med plats för åtta gäster vid trevliga middagstillställningar! För familjen som behöver tre sovrum passar detta rum även utmärkt som ett master bedroom. Golvet är här, liksom i vardagsrummet, belagt med en vitoljad ekparkett och med största sannolikhet finns de gamla brädgolven kvar under.

Serveringsgång
+
En klassisk serveringsgång sammanbinder matsalen med kök, badrum och hall. I serveringsgången finns tre platsbyggda garderober som erbjuder mycket gott om förvaring från golv till tak. Garderoberna är i tidsenlig tappning, smyckas av mässingsdetaljer och har belysning.

Badrum:
+
Det stora badrummet nås från serveringsgången. Rymligt och smakfullt renoverat 2013 i samband med att föreningen utförde stambyte. På golvet ligger en mörkgrått klinkers med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Badrummet är utrustat med badrumskommod och med spegelskåp, båda från Ballingslöv, dusch med infällbara duschväggar, WC, handdukstork, skåp och kombinerad tvättmaskin /torktumlare (Electrolux).

Kök och balkong
+
Och så är det dags att ta sig vidare in i köket, och än en gång kommer känslan, det blir inte mycket bättre än så här. Köket renoverades i sin helhet 2013 och köksinredningen kommer från Kungsäter Exklusiv och är i massiv ask. Platsbyggt och väl genomtänkt in i minsta detalj. Köksinredning är i shakerstil och är målad i en varm vit ton. Skåpen letar sig ända upp till tak och utanpåliggande gångjärn och vita porslinshandtag är snygga detaljer. Förutom skåpen finns även plats för förvaring på två väggfasta hyllor, målade i svart. Bänkskivan är i exklusiv silestone och väggen bakom spisen är kaklad med vitt fasat kakel i förband från golv till tak. Köket är utrustat med; gasspis från Ilve, ugn och integrerad kyl/frys och diskmaskin från Siemens, vinkyl från Norcool och fläkt från Fjäråskupan. Köket har väl tilltagna ytor och spännande vinklar. Det gamla kökstrapphuset integrerades till köket under 2015 och där har idag matbordet en given plats. I samband med att trapphuset integrerades till lägenheten uppfördes det även balkonger mot gård och de helglasade balkongdörrarna suddar vår och sommartid ut gränsen mellan inne och ute. Balkongen har ett vindskyddat läge, en fin rundad form, och detta är den perfekta platsen en varm sommardag när du söker lite skugga. Känslan mot den charmiga gården är kontinental.

Jungfrukammare
+
Vägg i vägg med köket ligger den gamla jungfrukammaren som idag är ett litet barnrum. Tyst, rofyllt och sekelskiftesdetaljer som gjutjärnselement, höga fotlister och brädgolv sätter tonen även här. Rummet passar även perfekt som ett mindre gästrum eller arbetsrum.

Sovrum
+
Från hallen nås huvudsovrummet. Här finns gott om plats för stor dubbelsäng (den som är där idag är 2,1 meter bred) med tillhörande sängmöbler, två garderober och ett par förvaringsenheter. Det rofyllda gårdsläget ger ett behagligt och rofyllt lugn

Gäst-wc
+
Gästtotaletten nås från hallen och även här pryds väggarna av vitt kakel och golvet av ett mörkt klinker (underliggande golvvärme). Utrustad med WC, handfat, två små skåp och öppna hyllplan som ger plats för förvaring. Två charmfulla fönster påminner om husets ålder.

Övrigt
+
Dessa 116 kvadrat har som tidigare nämnts renoverats minutiösts de senaste åren, allt fackmannamässigt utfört. Samtliga väggar är bredspacklade, därefter täckta med microlit, och sedan vitmålade med Nordsjö och Caparols målarfärg. Även samtliga tak, lister och snickerier har målats i en vit kulör. Innerdörrar är i original och har skrapats och målats. Garderober har platsbyggts i serveringsgång och hall och de är utförda i tidsenlig tappning och har belysning inuti. Även garderobsdörrarna är gjorda helt från grunden för att skapa den rätta originalkänslan. All el i lägenheten har dragits om och större delen av el-ledningar har frästs in i väggarna och taken. Alla strömbrytare och vägguttag är av märket Eljo Renova och går i gammal stil. Under 2017 installerades även fiberoptik.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!