Andra Långgatan 4 B

Spektakulär och smakfullt renoverad vindstrea med soldränkt terrass om ca 10 kvadrat samt fungerande braskamin. Påkostat kök från 2015 i öppen planlösning med vardagsrummet och två utmärkta sovrum. Genomgående planlösning med fin utsikt åt både norr och söder. Lågt belånad BRF med hiss ända upp till vinden.


Andra Långgatan 4 B

Bostadsrätt

3 + kök

5480 kr/mån

4 av 4 (hiss finns)

106kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Långgatornas historia har formats och skapats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är helt unikt i Göteborg. Den kontinentala atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar, tvättinrättningar och originella restauranger, ger värme och färg åt området och de boende bjuds på ett läge utöver det vanliga. Här finner du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, cafékulturen i Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, ligger nästan alldeles utanför porten och tar dig smidigt vidare till andra stadsdelar. Även den kommande linbanan från Stenpiren nås med lätthet liksom det spännande kvarteret Masthuggskajen som kommer ta form på andra sidan av Järntorget. För löprundan rekommenderas Slottsskogen eller Änggårdsbergen en kort promenad bort.

Njut av kontrasterna som detta område bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. Nästa omfamnas du av tystnaden som omsluter dig så fort porten slår igen bakom dig. På den stenlagda innergården möts du av en gemensam uteplats som under sommarhalvåret används flitigt av föreningens medlemmar. Har du cykel eller barnvagn med dig leder du den enkelt upp för rampen och vidare in i cykelförrådet. Från trapphuset tar den rymliga hissen dig bekvämt upp till lägenheten. Innanför den robusta lägenhetsdörren möts du av en smakfullt renoverad och oerhört väldisponerad vindstrea om ca 106 kvadratmeter som får anses vara något utöver det vanliga. Du som letat ett tag inser nog hur ovanligt det är att få både en ca 10 kvadratmeter stor terrass i rakt söderläge, fungerande braskamin och samtidigt hiss hela vägen upp till vindsplanet. Lägenheten är dessutom genomgående med utsikt ut över takåsarna åt både norr och söder. Nuvarande ägare har precis låtit lägga in massiv vitoljad furuparkett och det italienska köket från Arrital renoverades så sent som skiftet 2015/-16. Även terrassen byggdes 2015 med helglasade skjutdörrar ut från köket samt en utgång från master bedroom. Utöver generösa sällskapsytor både inne och ute, erbjuds två utmärkta sovrum och bra med förvaringsutrymmen. Kort sagt - detta är ett hem för dig med högt ställda krav. Varmt välkomna på visning, här är det bara att flytta in!

Hall
+
Hallen som är både ljus och rymlig erbjuder plats för avhängning direkt till höger och ytterligare förvaring genom tre garderober längre in i den inre hallen. Här finns även gott om plats för en byrå eller annan hallmöbel och i den inre hallen ryms en arbetsplats för den som så önskar. Ett fönster åt gården i söder ger generöst med dagsljus och dessutom fin utsikt ut över taken och granngårdarna. Precis innanför ytterdörren ligger ett nyinlagt stenklinkergolv - både praktiskt och snyggt. Ljust målade väggar och där klinkergolvet slutar tar istället det vitoljade furugolvet över. Hallen snirklar sig vidare in i lägenheten och direkt till vänster nås även badrummet.

Badrum
+
Fräscht och rymligt badrum med dusch, helkaklat i vitt samt mörkgrå klinker på golvet med underliggande värmeslingor. Här finns även en tvättmaskin - helt ny från Samsung 2017, ett pelarhandfat med ovansittande stor spegel samt två rejäla högskåp. Dimbara spotlights i taket ger trivsam belysning här inne.

Kök
+
Köket med vit stilren inredning från italienska Arrital, helrenoverades 2015/-16 och breder ut sig längs två väggar. Med öppen planlösning ut mot matplatsen och vardagsrummet samt utgång till terrassen blir detta ett oerhört socialt och trivsamt kök. De helglasade skjutdörrarna gör att rummet fullkomligt badar i ljus och alldeles innanför dörrarna finns plats för ett mindre matbord där frukosten gärna intas i morgonsolen. Arbetsytorna i ljus stenkomposit från Silestone ger plats åt flera att samsas kring matlagningen och dimbara downlights ger utmärkt belysning. Ovanför bänkskivan sitter ett mönstrat hexagonformat kakel vilket blir en fin kontrast till den vita, släta och handtagslösa inredningen med extra höga luckor nästan hela vägen upp till tak. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger antracitgrå klinker. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin (Miele), inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn (Miele), extra bred induktionshäll (Miele), påkostad kolfilterfläkt med inHouse teknologi (Fjäråskupan), samt rostfri kyl och frys i fullhöjd (Samsung). Samtliga vitvaror är helt nya från 2015.

Terrass
+
Med utgång från både köket och det ena sovrummet nås den ca 10 kvadratmeter stora terrassen. Det raka söderläget ger sol från tidig morgon till sen kväll så detta blir utan tvekan favoritplatsen under sommarhalvåret. Från terrassen blickar man ner över gården och ut över de röda taken. Här ryms en rejäl soffgrupp eller om man hellre vill ha en matplats för 6 personer, gott om planteringar och naturligtvis grillen. Heta sommardagar kan man svalka sig under den elstyrda markisen som bildar ett tak över soffdelen. Mysigt även på kvällen eller om det duggar. Golvet består av räfflad trall och väggarna är klädda med lärkträ. Smakfull belysning och även eluttag på båda kortsidor

Vardagsrum
+
Det nära 40 kvadratmeter stora vardagsrummet med plats för både matsalsbord och en tilltagen soffgrupp blir utan tvekan detta hems hjärta - i alla fall under vinterhalvåret då man gärna eldar i braskaminen. Med över 3 meter till nock, lätt sluttande tak och mörkbetsade takbjälkar ges den rätta vindskaraktären. Även detta rum är fantastiskt ljust tack vare två stora fönster, vitmålade väggar och det vitoljade furugolvet. Från försterkuporna skymtar man gatulivet långt nedanför och ut över taken på andra sidan Andra Långgatan.

Sovrum 1
+
Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet och har liksom köket direktutgång till terrassen. Läget in mot gården ger ett tyst och rofyllt rum. Här finns plats för dubbelsäng med sängbord och gott om klädförvaring tack vare den angränsande och nyrenoverade klädkammaren med skön heltäckningsmatta och praktiska förvaringssystem. En av väggarna är tapetserad medan övriga väggar är målade i en varmbeige ton och på golvet ligger samma furuparkett som i övriga lägenheten.

Sovrum 2
+
Det mindre sovrummet nås från den inre hallen och rymmer även det en dubbelsäng om så önskas. Även detta vetter in mot gården så man kan med fördel lämna fönstret lite på glänt under varma sommarnätter. Klädförvaring erbjuds via de tre garderoberna precis utanför dörren. Här inne är väggarna målade i en varmbeige ton och golvet består av vitoljad furu.

Övrigt
+
Föreningen delar en trivsam stenlagd innergård där de boende kan träffas och umgås. På gården finns cykelparkering under tak, sopsortering, planteringar och en upphöjd uteplats med gemensamma utemöbler. Den gemensamma tvättstugan nås från gården och ligger en halv trappa upp. Här finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 2 torkskåp. Föreningen har även ett rymligt förrådsutrymme för cyklar och barnvagnar.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvadratmeter.

100 Mbit bredband och Tivo bas ingår i avgiften. Däremot tillkommer ett balkongtillägg om 150 kr/månad.

Boendeparkering gäller i området (www.trafikkontoret.goteborg.se). .

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!