Amiralitetsgatan 9 B

Välplanerad och luftig funkisetta, belägen i rustik 30-talsfastighet med suveränt läge i Majorna. Tyst, rofyllt och varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad. Välutrustat kök i tidsenlig stil, renoverat badrum med badkar samt rymlig walk-in-closet. Populär HSB-förening med låg belåning.


Amiralitetsgatan 9 B

Bostadsrätt

1 + kök

2172 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

39.5kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Vintern är snart här och den kontinentala och mysiga atmosfären som kännetecknar pittoreska Majorna är lika njutbar som alltid. Solens strålar letar sig ner bland de bevarade, vackra träden och sprider ljus över de omslutna innergårdarna som kännetecknar denna vackra bebyggelse. Lugnet och den genuina känslan är ett faktum och det är svårt att säga exakt vad det är som gör detta område så charmigt. Om det är dess bevarade arkitektur, de kullerstensbelagda gågatorna, de udda kvartersbutikerna eller de många caféerna får vara osagt. Läget är underbart och i grannskapet myllrar det av caféer och restauranger. I kvarteret ligger den lummiga Söderlinska parken samt Gathenhielmska reservatet med sina välbevarade små stugor. Här finner man också Nya Plankan där en kall öl längs husväggen en varm sommardag är ett måste och utanför fönstret bjuder populära Zenit Kafés idylliska uteservering in till fika eller lunch i solens sken. Dessutom finns kulturinstitutioner såsom Musikens Hus och Oceanen i närliggande kvarter. På gångavstånd har man det vackra älvinloppet med Röda Sten och Klippan. I närheten finns också större välutrustade matbutiker (ICA, Hemköp och Willys). Inte långt bort nås Slottsskogen samt Linnés rika utbud.

På Amiralitetsgatan 9 B, i omåttligt populära Brf Gatenhjelm, har vi nu förmånen att erbjuda en välbevarad och oerhört välplanerad funkispärla med stora fönsterpartier, rejäl takhöjd, ekparkett och ett vackert kök i tidsenlig stil som bidrar till en fin helhet.

Stig in genom den massiva svarta smidesgrinden och snedda över den lummiga innergården. Trapphuset som möter dig när du stiger in genom porten skvallrar om en välskött och gedigen fastighet med många bevarade 30-talsattribut.

Hall
+
Här välkomnas du av en tilltagen takhöjd, härligt ljus och målade väggar i en bruten ton. Golvet utgörs av granit som är både praktiskt och snyggt. Hallen är möblerbar och erbjuder gott om avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum
+
Det första som fångar din blick när du stiger in i detta rum är det stora fönsterpartiet med fönsterbräda i kalksten. Härifrån ges ett slående ljusinsläpp som i kombination med den väl tilltagna takhöjden förstärker rummets rymd. Golvet utgörs av ekparkett, vackert inramat av vita fotlister. Vardagsrummet är stort nog att rymma soffa, läshörna och säng.

Kök
+
I anslutning till vardagsrummet, bakom en underbar skjutdörr, finner du köket som är otroligt välgjort i tidstypisk stil. Köksinredningen är byggd i vinkel, vilket ger gott om både arbetsyta och förvaring. Luckor och väggar är målade i en vacker beige/grön ton, allt för att förstärka originalstilen och golvet är belagt med öländsk kalksten, som även går igen i fönsterbrädan. Bänkskivan är av ek och ovanför arbetsbänken löper vitt kakel med grå fog. Köksmaskinerna består av spis med ugn, diskmaskin, fläkt, samt kyl och frys. Matbordet har sin naturliga plats intill fönstret.

Badrum
+
Till vänster om hallen, innanför en originaldörr, finner du lägenhetens fina och renoverade badrum. Här ligger ett schackrutigt klinkergolv och väggarna är kaklade i klassiskt vitt. Badrummet är utrustat med badkar, wc-stol, handfat samt spegel.

Walk-in-closet
+
Till höger om hallen finns en smart och rymlig walk-in-closet som inrymmer det mesta.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!