Alfhemsgatan 7

Med ett attraktivt läge på Alfhemsgatan återfinns denna ovanligt välhållna 20-talslägenhet. Många vackra tidstypiska detaljer såsom högt i tak, takrosett, djup fönsternisch, listverk, ekparkett i fiskbensläggning finns bevarat. Stort fönsterparti ger ett fint ljusinsläpp. Välskött fastighet och förening.


Alfhemsgatan 7

Bostadsrätt

1 + kök

2234 kr/mån

1 av 5 (hiss finns)

40kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välhållen 20-talslägenhet belägen på en av de mest eftertraktade adresserna i Göteborg. Stora fönster mot söder ger ett ljust och luftigt intryck med Slottsskogen. En rofylld lägenhet med en privat känsla i en mycket välbevarad fastighet. Välbevarad stram stuckatur, diskret takrosett, djupa fönsternischer, ekparkett med stavar i fiskbensläggning och fina listverk är en påminnelse från det sena 20-talet. Lägenheten har renoverats löpande där alla tidstypiska detaljer är smakfullt bevarade.
På nästa parallellgata ligger en matbutik med delikatessavdelning och tvärs över finns en ekologisk butik där närproducerat och hållbart lockar många.
En fransk, en grekisk och fyra italienska restauranger ligger inom en radie av 200 meter och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.
Parallell gatan åt andra hållet breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet, Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund.

Hall
+
Redan i trapphuset slås man av hur välbehållen fastigheten är, varsamt tidstypiskt renoverat. När du stiger innanför den rustika dörren i lägenheten välkomnas du av en ljusmålad hall med goda förvaringsmöjligheter. Här finns det avhängningsmöjligheter och en stor garderob med skjutbara spegeldörrar. Väggarna är målade i en bruten ton och på golvet ligger gråa granitplattor. I taket sitter inbyggda spotlights.

Kök
+
Litet men praktiskt arbetskök där arbetsytan är fördelad längs med två av väggarna, vilket ger goda förvaringsmöjligheter. Köksinredningen är från Tibrokök, bänkskivan är en svart massiv granitskiva, ovan sitter klassiskt fasade kakelplattor. Köket är utrustat med spis, köksfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats finns om man vill sätta in en mikrovågsugn. På golvet ligger samma gråa granitstenar som i hallen. Bara några få metrar bort når man innergården, vilket gör den till ens "egen". På gården har man kvällssol.

Matplats
+
I hallen finns en yta som är perfekt för ett matbord för minst fyra personer. Matplatsen är inramad av vacker ekparkett i fiskbensläggning och fina listverk.

Toalett
+
Lägenheten är smart planerad med en separat toalett och dusch. Toaletten är rymlig med granitsten på golvet och väggarna är målade. Här finns en vägghängd wc-stol, handfat med ovansittande spegel. Separat är duschen med vita helkaklade väggar och sandfärgad klinker på golvet. I taket sitter inbyggda spotlights.

Vardagsrum
+
Ett stort fönsterparti i en vacker djup nisch ger mycket ljus från söder och en utsikt mot Slottsskogen. Bevarade tidstypiska detaljer från 20-talet så som fina listverk, stram stuckatur, takrosett, fönsternisch med stenskiva och ekparkett i fiskbensläggning. Väggarna är i mycket gott skick och är målade i en bruten ton som lyfter fram listverk och stuckatur. Det rymliga vardagsrummet ger plats åt både en soffgrupp med tv-möbel, arbetshörna och en naturlig plats för sängen.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!