Alfhemsgatan 7

Med ett attraktivt läge på Alfhemsgatan återfinns denna välhållna 20-talslägenhet på våning fem med hiss in mot vacker innergård. Mycket välrenoverad lägenhet med bra planlösning, går att göra om till mini tvåa. Många vackra tidstypiska detaljer bevarade. Exceptionellt fint och välskött hus med bästa läge i Linné.


Alfhemsgatan 7

Bostadsrätt

1 + kök

2339 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

40kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Här erbjuds en charmig och välhållen 20-talslägenhet belägen på en av de mest eftertraktade adresserna i Göteborg. Alfhemsgatan har ett lugnt och rogivande läge samtidigt som den löper parallellt med idylliska Linnégatan med restauranger, kaféer och härliga uteserveringar. På andra sidan gatan ligger dessutom natursköna Slottsskogen, perfekt för dig som gillar att motionera eller bara att botanisera bland djur och natur. Från Slottsskogen är det sen bara ett stenkast till vackra Änggårdsbergen; ett härligt naturreservat med slingrande naturstigar, perfekt för hundälskare och motionärer, eller Göteborgs botaniska trädgård som allmänt anses som en av de ledande i världen!
Direkt utanför porten finns det mesta.

Lägenheten är välplanerad och dess planlösning i kombination med takhöjden gör att lägenheten känns större än 40 kvadratmeter. Den går att bygga om till en minitvåa om du skulle önska. Lägenheten är i mycket fint skick, alla renovering som gjorts i lägenheten under de senare åren har gjorts med mycket stor noggrannhet. Vardagsrummet präglas av ett rejält fönsterparti som vetter mot väster. Parallellt med vardagsrummet ligger köket.
Mycket av 20-talscharmen finns bevarad i form av vackra ekparkettgolv, profilerade lister, en generös takhöjd, djupa fönsternischer med fönsterbänkar i massiv sten, tak med stilren stuckatur mm. Samtliga ytskikt har renoverats omsorgsfullt. Välkommen till en både trivsam och vacker bostad på Alfhemsgatan 7!

Till lägenheten finns två källarförråd på totalt ca 13kvm. Källaren är i mycket fint skick.

Hall:
+
Väl innanför dörren får du direkt ett positivt intryck av lägenheten. Hallen känns öppen och välkomnande med en bred öppning till allrummet. Till höger finns ett antal rymliga garderober med överskåp samt ovan valvet till allrummet finns ytterligare två överskåp. Golvet utgörs av fin ekparkett, vackert inramat av vita profilerade fotlister.

Allrum:
+
Innanför hallen öppnar det rymliga allrummet upp sig. Här är väggarna målade i en bruten vit ton som bryter fint mot det rustika ekparkettgolvet. Ett rejält fönsterparti medger ett rikligt ljusinsläpp och fin kontakt med grönskan nedanför. Rummet är stort nog för flera olika funktioner - både soffgrupp, läsfåtölj eller skrivbordshörna samt sovdel. Det faktum att lägenheten vetter mot gården gör att man inte hör något trafikljud alls i lägenheten, vilket hör till ovanligheten i innerstan. Lägenheten blir i stort sett helt insynsskyddad. Gården är utan tvekan en av Linnés vackraste; öppen, grönskande och inramad med fina enhetliga 20-talsfastigheter.

Kök:
+
Den stora öppningen mellan allrum och kök skapar en luftig planlösning. Här finns gott om plats för både matplats för fyra personer och arbetsdel. Arbetsytan är praktiskt fördelad längs med tre av väggarna. Köket är uppfräschat med nya bänkskivor av marmor som bryter fint mot de vita profilerade luckorna. Det är extremt mycket förvaring tack vare dubbla högskåp samt överskåp som löper längs hela köket. Vitvaror i form av spis, fläkt, diskmaskin samt en kombinerad tvättmaskin med torktumlare. Kyl/frys är från 2017. Matbordet får en naturlig plats framför fönstret som bjuder på fri sikt ända bort mot Slottsskogens övre del.

Badrum:
+
Badrummet nås från hallen och totalrenoverades 2012(våtrumsintyg finns). I tidstypisk stil med klassiskt schakrutigt klinkergolv, tassbadkar och blandare från Tapwell. Väggarna är vitkaklade.
I taket sitter infällda dimbara spotlights och under klinkern på golvet finns värmeslingor. Ett platsbyggt skåp med ovanliggande marmorskiva ger extra förvaring. Här finns även handdukstork.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!