Alfhemsgatan 4

Med bästa läget i Linné ligger denna totalrenoverad sekelskifteslägenhet, både nytt kök och badrum. Stor balkong mot lugn innergård. Många originaldetaljer finns bevarade såsom stuckatur, takrosetter och höga fotlister. Stabil förening, bredband ingår i avgiften.


Alfhemsgatan 4

Bostadsrätt

2 + kök

3265 kr/mån

1 av 5 (hiss finns)

62kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Alfhemsgatan har alltid tillhört en av de mest eftertraktade adresserna i Linné. Gatan, som är relativt kort, kantas av pampiga sekelskifteshus och närheten till både Linnégatans rika utbud och grönskande Slottsskogen ger Dig det bästa av två världar. Dessutom är den enkelriktad vilket gör att trafiken är minimal. På första våningen en trapp upp, i ett grundförstärkt hus från 1900-talets början, har vi denna härliga och välrenoverade sekelskiftestvåa.
Säljarna har renoverat allt i hela lägenheten så sent som under 2016. Väggar har bredspacklats till perfektion, golven har slipats och vitpigmenterats. Kök och badrum har totalrenoverats i tidsenlig stil med ett mycket bra resultat. Enorm balkong mot lugn innergård. Många välbevarade originaldetaljer såsom stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar, listverk etc. Föreningen bildades 1981 och är välskött med trevliga grannar. Bredband ingår i avgiften.

Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 8 kvm, hiss finns. I lägenhetsförteckningen är uppmätt till 62kvm, i lägenhetsförteckningen står den som 59kvm vilket andelstalet bygger på.

Utanför porten finns det mesta. Runt hörnet finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp på gatan ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Det har även öppnat en Champagnebar på tvärgatan.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Hall
+
Efter att gått upp en våning i det nyrenoverade trapphuset når man lägenheten. Tidsenliga dörrar välkomnar oss in i detta trevliga sekelskifteshem. Möblerbar hall med två garderober där väggarna är målade i en ljus grå färg och golvet består av vitpigmenterad parkett i holländsk läggning som löper vidare genom hela lägenheten. Hallen blir navet i denna lägenhet eftersom man kan nå samtliga rummen via den.

Vardagsrum
+
I vardagsrummet möts man av en stort luftigt rum, inramat av höga listverk och vacker stuckatur. De ljusgrå väggarna ihop med det vitpigmeneterade golvet ger ett lugnt intryck. Vardagsrummet är som gjort för social samvaro, här finns plats för både soffgrupp, tv-möbel, fåtölj, sideboard och en rejäl matplats.

Sovrum
+
Sovrummet nås från hallen via vacker hög spegeldörr. Detta är ett rofyllt rum mot innergården med ordentlig plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. En rejäl hörngarderob ger gott om plats. Takhöjden är generös på ca 3 meter, inramat av vacker välbevarad stuckatur. En harmonisk fondtapet ger sovrummet det lugn man önskar.

Kök
+
Köket totalrenoverades under 2016. Köket har grå profilerade luckor i form av över- och underskåp och ovanför en bänkskiva i stenkomposit. Detaljerna är genomtänkta med blandare och beslag i mässing och en rejäl diskho i porslin. Köket är välutrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad kyl/frys, micro, fläkt och diskmaskin från Whirlpool. Den gamla köksingången har byggts om till ett skafferi som ger kocken extra förvaring. God plats för minst fyra matgäster intill de glasade pardörrarna som leder ut till balkongen.

Balkongen
+
Balkongen är stor och sträcker sig längs hela lägenhetens bredd, plats finns för ett långbord. Väderstrecket är åt rakt öster.

Badrum
+
Badrummet renoverades så sent som 2016 med ett mycket fint resultat (våtrumsintyg finns). Klinkergolvet går i viktoriansk stil och vita fasade väggplattor har lagts i halvförband på väggarna. Allt är väldigt genomtänkt, både funktionellt och estetiskt. Man har gett plats åt en tvättmaskin samtidigt som man inte gjort avkall på det estetiska, ex.vis handfatet från Burlington, som är mycket stilfullt. Givetvis finns här golvvärme och dimbar belysning.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!